Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Bosch-zrak?

Napisal/-a lisko Če okt 30, 2008 4:25 pm

Kje pri hudiču bi lahk vleko luft? Od danes naprej novi problem....
Gre pa se da mu čez noč pade nafta.....zjutraj vžiga dve tri minute.....po šihtu enako....Ko vžge gre super brez cukanja in vsega......Samo vžig mu je problem ko stoji par ur.....
Nikjer ni masno nikjer ni videt kakih madežev nafte.....
Sam si razlagam da če bi zrak vleklo na sesalnem vodu (ali filtru ali pumpi) bi avto trokiral med vožnjo oz. cukal( sem že mel primer) torej je po moje edina možnost da vleče nekje zrak na povratnem vodu... čez noč pa počasi nafta steče nafta prek povratnega voda nazaj.....
Ma kdo kako idejo ? Je možno da pri šobah vleče? Šobe so iz dveh delov (kot pri vsakem dizlu) v njih je vložek...je možno da bi tam kje vleklo luft? sam pol bi ble tud masne....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če okt 30, 2008 4:30 pm

Men je pr Jeepu tud čez noč nafta padla in sem pol ugotovu, da mi je po lajtngi nazaj stekla. Pol sem montiral Riello nepovratne ventilčke in je blo u redu.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če okt 30, 2008 4:59 pm

Pri jeepu je men teklo pri semeringu.....to zdaj saniram....ampak tu pa se je pojavlo čez noč.....
Imam pa na sesalnem vodu nepovratni ventil, ki tudi dela ( sem sprobal) ....torej je lahko problem ali za njim ali pa v povratnem vodu.... ampak kje pri pizdi bi lahk blo.....bi lahk blo pri šobah na gumi cevkah ki gredo v povratni vod.....?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če okt 30, 2008 5:05 pm

Če bi ti kje zrak vleklo ti 100% ne bi užgal. Jest sm enkrat prvleku en čudn naftni filtr, pa sm ga namontiral na Jeepa. Vse je lepo stisnl (tesnilo), užgat pa nikakor ne.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če okt 30, 2008 8:23 pm

Poglej če imaš mogoče zamašene cevi za dovod goriva al pa zamašen filter notr v keslu.
:D Moj stari golf2 je imel zamašen filter v keslu. Smo se jebal celega dneva dokler smo tega ugotovili. Problem je bil enak. Zarad vakuuma ki se je ustvarkal med keslom in motorjem je nafta šla nazaj takoj k si ugasnu avto. Motor je tudi cukal pr večjih obratih ker pumpa ni mogla dovolj nafte potegnit. Najprej to pogledat za vsak primer.
Lp

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če okt 30, 2008 8:30 pm

Kakšno nafto daš notr??? :)
Citiram.... ZBIRAM ODPADNO KUHINJSKO OLJE! ponudbe na PM
Biodizel ??? Doma narejen ??? mogoče...... :D Če je svaka čast.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če okt 30, 2008 8:40 pm

evo ti lisko 99% mozno.
ko si montiral bio gorivo si se pomoje premalo pozanimal, saj je ob tej uporabi potrebno ščistiti rezervoar in menjati vse tesnila in lajtunge z (neve tocno katero maso) ker je ta zadeva bol agresivna kot nafta.

torej : tebi je pozrlo gumico v bosch pumpi katere del drzi vakum da nepade nafta.
bosch pumpa ma kolikor je blo mani razlozeno v grobem dva dela
1. del ki vlece in drzi nafto da nepade in 2. del ki nafto potiska pod pritiskom v sobe.
tebi je nekje na 1. delu pozrlo gumico. preveri.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 31, 2008 12:52 am

Ne odkrivat tople vode:) GRe se itak za renoja....američan ne pozna teh problemov:)
Je pa problem rešen....mel pa sem prav...zrak je vleklo pri povratnem vodu na šobah in sicer pri eni izmed gumi cevk na povratnih vodih....

Zelene cevke na sliki .
Slika
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov