Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jamie
Nov uporabnik

seat cordoba vario L.98 dizel problem z elektriko pomoc

Napisal/-a jamie So nov 08, 2008 1:52 pm

Problem je sledec , avto je letnik 98. Avto je bil v garazi vseh 8let kar sem lastnik. Problem se je zacel pojavljati lani ko je avto stal 1mesec vzunaj pozimi.

1. Zadna bremz luc je konstantno gorela a si premzu al pa nisi zravn se je prizigalo tudi gretje. Ugotovili smo da je bil kratek stik v stikalu za spuscanje sipe pri sovzniku.

Avto je stal se naprej zunaj na mrazu pac pozimi lanska zima ni bla neki mocna amapk usen.

2. Nekje novembra lani pa zjutri ob 6 grem na siht in avto ceprav sem dal kljuc not in obrnil kljucavnico se vrata niso odprla , ne voznikova , ne sovoznikova in tud prtlaznik se ni hotu .. po segrevaju vrat se koncno odpre.. to se je ponovilo se enkrat po tem

DANES pa :

3. V zadnem tednu pa se mi dogaja da ce avto dobi dez na armaturki gorijo vse lucke , za tuljave una rumena rdec klicaj +utripajo se 2lucke .. in motor tece nekam neenakomerno. Tudi zadna bremz luc se sama od sebe priziga in luc ki za osvetlit prlaznik gori takrat ko je prtlaznik zaprt , ko pa je odprt ko bi res mogla svetit pa luc ne gori ....

to se dogaja samo takrat k je avto na dezu ali ce je slana ponoci.

mozni vzroki ce ma mogoc kdo kako idejo?

lp

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So nov 08, 2008 2:03 pm

Ideja :idea: :idea: Dober električer ;)
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie So nov 08, 2008 7:03 pm

ze ze , a je mel kdo podobn problem to je :?: :?:

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie So nov 08, 2008 11:11 pm

ponavadi ste pametni da glava pece , k pa nastane problem pa vsi utihente kje ste zdj ...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne nov 09, 2008 12:28 am

Pozdravljeni
hja, to bo teško najti. Nekje pride voda - vlaga do kontakta( ? ). V koliko imate možnost poskusite sledeče: s vodno cevjo polivajte postopoma vsaka vrata posebej po steklu ( lahko vam v vrata pri steklu zaliva voda ) in vsako luč posebej ( lahko kje pušča ). Torej Pri vsakem elementu si vzemite čas in ga polivjte, nato prižgite motor in videli boste kje se bo napaka pojavila. Tam zamaka voda na elektriko.
Vem, da vam nisem dosti pomagal vendar jaz bi probal tako.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To nov 11, 2008 8:35 am

jamie je napisal/-a:ponavadi ste pametni da glava pece , k pa nastane problem
pa vsi utihente kje ste zdj ...

off:
In potem hoces dobiti se nasvet?... si nomalen
prosim, da se umiris in malo me ze ima, da bi zbrisal Fan-ov post, ker si ga ne zasluzis!
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

danif
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a danif To nov 11, 2008 11:08 pm

Kar se tiče klučavnic na vratih kolko jaz vem majo tote avti zelo veliko problemov zato ti priporočan da vsaki telko časa si našpricaš z Wd-40 sploh v jesenskih in zimskih hladnih dnevi oziroma obvezno ko avto pereš in ga nato pustiš zunaj. Kar se pa tiče elektrike pa mora biti nekje kak kratek stik oziroma oguljena žica. Po mojem nekje kje so žice izpostavljene gibom ali pa te je obiskala kaka kuna ali miš in kje kaj zglodala tako da ti priporočam da se lotiš iskanja.
Lep pozdrav dani!
Fiat Bravo 1.9td

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Sr nov 12, 2008 12:14 am

Glede zaklepanja- me čisto tako zanima- a nima seat t.i. pnevmatskega sistema za zaklepanje?

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr nov 12, 2008 6:01 am

oorosh je napisal/-a:Glede zaklepanja- me čisto tako zanima- a nima seat t.i. pnevmatskega sistema za zaklepanje?

imaš prav ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov