Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Kateri akumulator

Napisal/-a MatejW Če nov 13, 2008 12:36 am

Torej rabim nov akumulator za seat ibiza gti 1.8 16v 1997.

Odlocam se med tema dvema:

1.) http://www.avtodeli.net/katalog/product ... 305#images

55Ah
510A
12V

2.) http://caraudioempire.com/akumulator-bo ... pr-1145900

52Ah
420A
12V

torej prvi je po karakteristikah boljsi, saj ima vecji kratkosticni tok ter vecjo kapaciteto... samo je neka leva firma ki jaz prvic slisim za njo :S

Torej, kerega izbrat?
Kaj priporocate? Mogoce katerega drugega, bolsega?
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 13, 2008 1:12 am

nevem ce se ti splaca s tem komplicirat. akumulator je akumulator.

pa ce prvic slisis za FIAMM fermo, si pa res zelen v avtodelih..

js ti priporocam TAB al pa Vesna. isto sranje samo drugo pakovanje. pa se slovenski proizvod je in bos za kaksno miljoninko promila okrepil nase gospodarstvo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 13, 2008 7:27 am

MOLL M3 plus, ga dajejo v večino VAG avtov kot prva vgradnja, porsche pa uporablja izključno MOLL.
http://www.moll-batterien.de/

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 13, 2008 7:37 am

Če imaš dovolj denarja vzemi Optimo. Lahko jo postaviš kakor ti paše - tudi s kontakti navzdol jo lahko obrneš. tudi če avto pol leta stoji, bo baterija imela še vedno dovolj kapacitete za vžgat in ti akumulatorji resnično dolgo zdržijo.

Samo cena je kvaliteti primerna.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če nov 13, 2008 8:44 am

Fiamm ni neka leva firma in so zelo kvalitetni akumulatorji in nimaš kej zgrešit, če ga vzameš. Drugače pa jaz podpiram TOPLO ali pa BOSCH katerega imam trenutno v avtu in me še ni pustil na cedilu pa je trenutno 3 leta star.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če nov 13, 2008 7:52 pm

Jaz pa lahko povem da imamo v traktorju (85 KM) Bosch Silver 100 Ah, ki sedaj po skoraj treh letih gre h koncu... :? Res da je vmes nekaj še alternator štrajkal, ampak vseeno...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 13, 2008 8:05 pm

Pred cca 8 let mi je FIAMM odpovedal po par tednih (napaka, garancija), podobno se je zgodilo s Silver Boschem, tako da imam še najraje toplo Vesno (brez slabih izkušenj - tudi zelo stare (in izkušene? :P :lol: )).

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Če nov 13, 2008 9:16 pm

Najdlje casa mi je drzal in se vedno drzi Bosch Silver 75 Ah...4 leta nekje ga imam, ob dokaj mocnih porabnikih stroma :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe nov 14, 2008 10:32 am

topla je blagovna znamka tovarne TAB, ki med drugim oskrbuje z akumulatorji nekatere precej čislane tovarne za prvovgradnje.

Vesna je pa druga slovenska tovarna akumulatorjev in obe tovarni sta v kvaliteti popolnoma konkurentni boschu, fiammu in ostalim tovarnam.

res pa je, da kokr vem nimajo v programu gel akumulatorjev z navitimi ploščami..

Aldin20
Novinec

Napisal/-a Aldin20 Pe nov 14, 2008 11:56 am

bom kr tu uporabil..ucas mi auto neprizge sprve..sam vergla..komi iz druge al pa tretje..je mozno da je od akumulatora..gre na megana coupe l 2000 in mislim da je akumolat prvi not..lep pozzz

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe nov 14, 2008 12:08 pm

ko neha verglat, al pa zlo otezeno vergla je akumulator. ce vergla in ne vzge je problem drugje.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe nov 14, 2008 1:59 pm

TAB magic ;) 3 leta garancije
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po nov 17, 2008 12:51 pm

Jst bi tuki neki uprasu ze ko je tema o akumulatorjih. Imel sem 10 let star akumulator (original :) ) in ni hotel crknit :P

no uglaunem zadnje leto se je motorcku prostega teka 3x strgalo in mi je delu na 3500 obratih. na servisu so rekli da racunalnika niso uspeli resetirat ce niso prizgali avta in so posumili da je zaradi akumulatorja nastal ta problem ker naj bi zaradi prenizke napetosti zmesalo racunalnik. Motor je sicer normalno prizgal.

Menjal sem baterijo (topla 55Ah, kot je bila prej) in motor malenkost hitreje prizge, druge razlike pa ni opazit.

Zdj me pa samo za info zanima ce bi lahko bil star akumulator kriv da je motorcek prostega teka tako delal, meni ni prav logicno, itak sem ga imel namen menjat, zato sem rekel naj zamenjajo, pa se starega so noter vzeli in sem dobil popust :)

aja, tle na forumu sem malo pobrskal in videl da je topla dobra znamka in tako sem se za to odlocil, tako da hvala glede tega ;)

hvala
Extreme N

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe nov 21, 2008 7:01 pm

nebivedu je napisal/-a:Če imaš dovolj denarja vzemi Optimo. Lahko jo postaviš kakor ti paše - tudi s kontakti navzdol jo lahko obrneš. tudi če avto pol leta stoji, bo baterija imela še vedno dovolj kapacitete za vžgat in ti akumulatorji resnično dolgo zdržijo.

Samo cena je kvaliteti primerna.

tudi tab ima take agm cena je pa okoli 200€
tab baterije so kvalitetne se jih splača vzet :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 21, 2008 7:08 pm

Jaz sem letos menjal v dveh avtomobilih in kupil Toplo ( 52 EUR ) in Bosch ( 60 EUR ).

Zaenkrat delata. :D

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW So nov 22, 2008 11:43 am

Vzel sem fiamm-a, trenutno zadovoljen!

priporocam!
Slika

CRX_delsol
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CRX_delsol To nov 25, 2008 8:22 am

http://www.akumulator.si poskusi tam če boš kaj našel ;) Sem že kupil pri njih in sem ful zadovoljem... zaenkrat še zmeraj dela :P
www.perkophotography.com

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po jan 05, 2009 2:28 pm

Bom tole temo iskoristil.
In sicer, danes zjutraj mi je avto glih za glih vžgal. Ko je štarter zagrabil za vztrajnih je kar nekaj zajambral in je kar malo obstal, potem je pa le počas obrnil in je žgal. Dobro, da drugače nima problemov z vžigom, če bi moral nekaj časa sukat po moje ne bi uspelo.
Bom šel zdajle po šihtu do avtoelektričarja, da ga malo zmeri kako pa kaj, samo mislim, da bo potrebna menjava.
Zdaj pa katerega vzet. Nekaj dragega ne bi dajal, mislim, da nima smisla. Feršterkarije nimam, razen včasih imam radio kako urco prižgan pri ugašnjenem avtu. Recimo tako 3- krat na teden, ko v garaži poleg avta gonim trenažer pa imam vrata odprta pa muziko naštimam, da ni dolčas.
Vidim, da se najceneje dobi Dynamic akumolatorje, ima kdo izkušnje z njimi? Ker sej konec koncev za kakih 15€ več se že dobi priznano firmo. Ali je bolje vzet kako Vesno, Toplo, Bosch..?
Avto pa je Clio bencinar 1.4; zdaj je 55Ah noter.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 10, 2009 10:53 pm

Tudi jaz bom iskuristil temo za eno vprašanje.

Stric ima Citroen Xsaro letnik 2005 HDi 90KM exlusive oprema. Zanima ga, koliko amperski akumulator ima ta avto, saj na akumulatorju baje nič ne piše, prav tako tudi ne v knjižici z navodili. Malo čudno, pa vendar, sprašujem v njegovem imenu.

Hvala za odgovore!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

hondilack
Nov uporabnik

Re: Kateri akumulator

Napisal/-a hondilack Po nov 14, 2011 12:55 pm

pozdravljeni, mene zanima kateri akumolator bi bil najbolj primeren za hondo civic 1.4 90km, zdaj je notri štarter 45Ah, 300A, dimenzij 26x20x15cm, sem gledal po trgovinah pa so bli vsi večje dimenzije, zato me zanima če se da ki dobit bol močniga enakih dimenzij, ker večji negre not oops kaki nasvet, link bi bil dobrodošel. vnaprej hvala za odgovor
malo gume, pleha, žice evo ti bmw kolice
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov