joztom je napisal/-a:Potokar (Dolinar) na Parmovi popravlja amortizerje, zastopnik za Monroe. Neprimerljivo boljše kot kakšna obnovljena j***a. Daewo in vsi korejci imajo zelo zelo slabe amortizerje, če niso slabi, so pa ponavadi s fedri v resonanco. Takega pokimavanja zadnjega konca ne vidiš pri nobenem avtu. Izjema v evropi je Audi A6, ki je do zdaj zelo rad falil na zadnji premi. Zanimivo, da Passat, ki je tudi iz hroščeve garaže, nima nobenih težav s tem. Sicer pa poglejte si te avte na dilatacijah na AC, pa sami presodite.
joztom je napisal/-a:... Zgornji ležaj je praktično vrtljivi kovinski krožnik s kroglicami. Skozenj se privije amortizer.
gecco je napisal/-a:jaz imam tudi en problem, za katerega ne vem točno kje je razlog, ampak močno sumim da so krivi amortizerji. No, gre takole...v desnem zavoju se vedno desno zadaj slišijo čudni sikajoči zvoki (predvidevam da to dela raztegnjen amortizer), isto se sliši tudi na kakšni večji luknji ali kuclu na cesti. Potem, če pogledam avto od zunaj je videti pri desni zadnji gumi manjši razmak med blatnikom in gumo kot na levi (izmerjena razlika 1cm)...desna guma pri bolj naloženem avtu tudi rada na kakšnem kuclu podrgne ob notranjost blatnika. Avto smo pri mehaniku dvignili in na takem visečem avtu izmerili obe roki ki nosita kolo (sem pač pomislil da so roke zvite), ampak sta bili razdalji identični...mehanik mi sicer trdi da amortizer ne bi smel imeti veze pri tem koliko je avto dvignjen, zato smo tudi zamenjali levo in desno vzmet, ampak to ni spremenilo nič, tako da vzmeti so očitno v redu...kaj bi še lahko bilo narobe?
avto je fiat stilo 04'
Primoz_86 je napisal/-a:gecco je napisal/-a:jaz imam tudi en problem, za katerega ne vem točno kje je razlog, ampak močno sumim da so krivi amortizerji. No, gre takole...v desnem zavoju se vedno desno zadaj slišijo čudni sikajoči zvoki (predvidevam da to dela raztegnjen amortizer), isto se sliši tudi na kakšni večji luknji ali kuclu na cesti. Potem, če pogledam avto od zunaj je videti pri desni zadnji gumi manjši razmak med blatnikom in gumo kot na levi (izmerjena razlika 1cm)...desna guma pri bolj naloženem avtu tudi rada na kakšnem kuclu podrgne ob notranjost blatnika. Avto smo pri mehaniku dvignili in na takem visečem avtu izmerili obe roki ki nosita kolo (sem pač pomislil da so roke zvite), ampak sta bili razdalji identični...mehanik mi sicer trdi da amortizer ne bi smel imeti veze pri tem koliko je avto dvignjen, zato smo tudi zamenjali levo in desno vzmet, ampak to ni spremenilo nič, tako da vzmeti so očitno v redu...kaj bi še lahko bilo narobe?
avto je fiat stilo 04'
Če so plinski amortizerji, pa je plin ušel bi znalo bit to, ker plin kar močno tišči amortizer narazen. Amortizer sicer še dela? Ustavi nihanje takoj, ko ga zaguncaš?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov