Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

VW Polo - ko stoji, je v kabini čuden vonj

Napisal/-a _miha_ Pe nov 14, 2008 4:42 pm

Mene pa zanima zakaj ko avto stoji na mestu ali če se počas pelem, mi v notranjem prostori nekaj smrdi, ali je kakšno olje, avspuh,... Če se pa pelem hitreje vonja ni.

Podobenj vonj , ki pride iz kle vn (spodnja slika, glej puščico)
Slika

zdej pa kaj bi bilo lahko narobe kje pride vonj v notranji prostor avta? Je lahko vzrok filter zračni? Mi spušča glava,..??

hvala za odgovore oz. predloge
Zadnjič spremenil _miha_, dne Pe nov 14, 2008 11:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Pe nov 14, 2008 5:00 pm

Iz kle tut pri men prihaja en čuden vonj (avto Micra), ampak v kabino ne prihaja ...
V kabini voham nekaj drugega ampak nevem kje začet iskat ? Mogoče kdo ve kje takile avtočki ponavad vlečejo zrak za kabino ?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 14, 2008 5:04 pm

Popravi naslov (npr "VW Polo - ko stoji, je v kabini čuden vonj") in poskušaj opisat, kakšen vonj. Zažgano olje, sladkoben, kot iz auspuha (povohaj auspuh), itd?

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Re: Ko avto stoji in lavfa čudenj vonj v kabini, VW Polo

Napisal/-a povh Pe nov 14, 2008 5:17 pm

_miha_ je napisal/-a:
Podobenj vonj , ki pride iz kle vn (spodnja slika, glej puščico)
Slika

Tale poščica kaže na izpušni kolektor, oziroma na odvod toplega zraka iz okolice izpušnega kolektorja v filter zraka in naprej v motor. To se dogaja samo ko je avto hladen, potem pa ti ventil preklopi na hladen zrak iz blatnika.

Glede vonja pa nevem.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Pe nov 14, 2008 5:24 pm

Ponavad zna od kakega odduška not v ventilacijo potegnt. Poglej če maš celo cev za oddušek da ni kje preparena al pa sneta.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe nov 14, 2008 5:42 pm

Pozdravljeni
Preverite izpuh vozila: gibljivo cev, katalizator in spredaj spoje. Nekje pušča izpuh, takrat ko stojite se izpušni plini ujamejo pod vozilo in pokrov motorja ter posledično pridejo tudi v kabino. Med vožnjo pa turbolenca zraka poskrbi za razpihovanje in zato tudi ni neprijetnega vonja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe nov 14, 2008 9:11 pm

Poštimaj pred snegom, ker ti ta zabaše luknje za zračenje pod šipo in ti v kabino potem vleče zrak iz motornega prostora skozi odtoke za vodo

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Napisal/-a _miha_ Pe nov 14, 2008 11:29 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Preverite izpuh vozila: gibljivo cev, katalizator in spredaj spoje. Nekje pušča izpuh, takrat ko stojite se izpušni plini ujamejo pod vozilo in pokrov motorja ter posledično pridejo tudi v kabino. Med vožnjo pa turbolenca zraka poskrbi za razpihovanje in zato tudi ni neprijetnega vonja.

Lep pozdrav

Verjetno je takole kot je napisal ''Fan'' nekje mi pušča avspuh pod mašino, potegne zrak v kabino pa smo tam, vonj je pa tak kot iz avspuha.

hvala za odgovore, jutri bomo avto dvignila pa pogledali pa sporočim, če ma kdo še kakšno idejo naj sporoči.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe nov 14, 2008 11:35 pm

sem skoraj 100% da ti prihajajo čudni vonji iz auspuha.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So nov 15, 2008 12:23 am

a si rihtu kj auspuh al pa kaj podobnga...sm mel tak problem (ko sm avspuh dau popravlat) in je bil malo dalši...glih tuk da mi je na zaveso pihal, dokler mi ni je precedilo in dobesedn lukno naredl...uleži se pod avto...glej da bo še hladn auspuh...enmu reč naj ti drži odprtino pri auspuhu, ti pa poslušaj kje spuša.ponavadi kje pri spoju...(v mojmu primeru je blo to, da je pri gumjasti objemki nosilc popustil (slab zvar)
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov