Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zupac
Nov uporabnik

Škoda Felicia, letnik 1997 - prevelik tok, ko je avto na off

Napisal/-a zupac Po nov 24, 2008 11:35 am

Živjo

Imam probleme, in sicer da na vsake tolk časa se pri ugasnjenem avtomobili sproži nek porabnik elektrike, ki sprazne akumulator v enem dnevu. Na servisu so že 2x nekaj popravljali a žal neuspešno, saj sem zdaj zamenjal že drug akumulator. Je morda kakšna tipična težava teh avtomobilov? Sej bi šel preverjat tok, samo problem je ker nevem kdaj pade avto v tako stanje.

Hvala

lp, anze

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Po nov 24, 2008 7:29 pm

Odklopi klemo z akuja in daj vmes ampermeter.
Ko bo tok prevelik, začni jemati ven varovalke in kontroliraj tok, tako boš videl preko katere varovalke, ti prazni aku.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po nov 24, 2008 7:53 pm

Točno tako. Ni pa to serijska napaka Felicij. Drugače se pa lahko obrneš tudi na naš team : www.skoda-team.com pa ti bomo tud kaj več znal povedat.

A imaš slučajno zdaj v mrzlih dneh prižgano gretje zadnjega vetrobranskega stekla? Ker to je kar velik porabnik energije.
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Po nov 24, 2008 8:12 pm

Tudi kakšen avtoradio bi znal izpraznit akumulator.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po nov 24, 2008 8:33 pm

poznam primer, ko je imel model v avtu avtoradio pioneer5600, sicer priklopljen direkt na akumulator, pa mu je u dveh dneh spraznil aku.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po nov 24, 2008 8:39 pm

Preveri še lučko v prtljažniku in v sovoznikovem predalu.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Po nov 24, 2008 9:04 pm

Lučka v prtljažniku sveti le, če imaš prižgane parkirne luči. Luči v sovoznikovem predalu pa ni.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po nov 24, 2008 9:18 pm

jst imam zdej kar podoben primer. imam škodo felicio combi in se je zgodila čudna stvar. ko je punca zjutro šla na delo je svetla (zelo blago) lučka za akumulator. ko sm pršu pogledat je svetla tako malo da skoraj nism opazu. ker je avto normalno vžgau sva se peljela proti domu in sm ji po poti reku naj se ustavi da me vseeno zanima. ko sm malo pregledau na hitro če je vse ok da ni kaj staknjeno al kej podobnega, smo rekli da gremo domou. ko je tela užgat ni noti zavrtelo. šli smo po kable u trgovino in ko smo pršli nazaj sem teu z mojga klijiča pač napeljat kable in zalaufat mašino, da bi vidu če je kriva baterija ali alternator. pole smo se u zraku spunli da bi jo lahko porinu da vidmo če vžge. in res je vžgala, tako dda kaže da alternator ni fuč. pole sva se bp zapeljala domou in ko smo ga doma provali še 1x užgat je užgau takoj, kot ponavadi. tle se mi zdi čudo. pole sm ga še čez ene tri ure probu in je lih tako užgau. al je trenutno crknu alternator al nevem kaj se je dogajalo u njej. prosu bi za kašno pojasnilo in predlog ali se mi akumulator splača zamenjat (ga že imam doma).
hvala, lp

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 25, 2008 8:26 am

a zna kdo kaj je s tem?

Uporabniški avatar
Aless_K
Nov uporabnik

Kraj: G. Bistrica, ČRENŠOVCI

Napisal/-a Aless_K To nov 25, 2008 10:45 am

yugo_tuning je napisal/-a:Lučka v prtljažniku sveti le, če imaš prižgane parkirne luči. Luči v sovoznikovem predalu pa ni.

Lučka v prtljažniku gori tudi ko nimaš prižganih parkirnih..se je naši mami ene 2x sprazno akku na ta način!! ;)
Peugeot 206 SW, 1.4 HDi (50KW), l.2003

zupac
Nov uporabnik

Napisal/-a zupac To nov 25, 2008 12:36 pm

Odklopi klemo z akuja in daj vmes ampermeter.
Ko bo tok prevelik, začni jemati ven varovalke in kontroliraj tok, tako boš videl preko katere varovalke, ti prazni aku.

To sem nameraval in napisal tudi v prvem postu, da je problem, ker se to zgodi 1x na tri mesece.

Tako da me zanima če je kaj konkretnega delalo tak problem pri tem avtomobilu tudi komu drugemu.

Morda sem se tudi slabo izrazil, tako da hvala za pomoč.

lp, anze

zupac
Nov uporabnik

Napisal/-a zupac To nov 25, 2008 12:42 pm

Se pa sedaj spomnim, da so za prvo praznjenje bili krivi brisalci, k so se vklopili sredi noči pri ugasnjenem avtomobilu (avto in brisalci so bili zklopljeni). Problem so rešili na servisu in sedaj se to več ne dogaja, a prazne se še vedno kdaj.

Je pa nekaj časa zalivalo varovalke, kar so tudi rešili. Sej varovalke niso problem, problem je po mojem tisto zraven kar je ... se pa ne spoznam toliko da bi vedel kaj vse je zraven in tudi nisem nikoli raziskoval. Morda bi bilo pametno zamenjati te elemente, ker je morda še kaj vode ostalo notri, kaj zarjavelo oz kaj podobnega. Sicer je pa od tega že 2 meseca.

Hvala še enkrat!

lp, anze

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer To nov 25, 2008 2:22 pm

Aless_K je napisal/-a:
yugo_tuning je napisal/-a:Lučka v prtljažniku sveti le, če imaš prižgane parkirne luči. Luči v sovoznikovem predalu pa ni.

Lučka v prtljažniku gori tudi ko nimaš prižganih parkirnih..se je naši mami ene 2x sprazno akku na ta način!! ;)

Potem imate pa neki čudno zvezano tisto. Ker tudi v knjižici piše, da moraš luči prižgat, če hočeš zadaj prižgati luč. In sem tudi že na štirih Felicijah imel zdaj enak primer. :idea: Edino če imaš uno lučko ko je brez stikala. Tista se pa sama vklopi ja.
Zadnjič spremenil SpunkyRacer, dne To nov 25, 2008 7:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer To nov 25, 2008 2:25 pm

berlonso: Si pogledal kable na klučavnici? Sem imel primer, ko se motor niti ni odzval in je bil snet kabel iz kontakta.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 25, 2008 3:16 pm

motor se je malce odzval samo ni blo zadosti moči da bi obrnilo. al se je alternator pokvaru in začeu spet delat al nevem kaj se je u ti Škodi zgodilo. ker poli lučka za baterijo ni svetla več

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer To nov 25, 2008 7:58 pm

A zdei dela pa normalno vse naprej?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To nov 25, 2008 8:38 pm

tako je. rabimo jo samo u vikendu ker gre punca z njo delat in če kam gremo, drgači čez teden smo u lj ker študiramo in pridemo gor z enim drugim, tako da ti nebi znau povedat. ene dve uri potem ko smo jo domou pripeljali sem provou, pa je užgala bp, kot ponavadi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov