Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wilzz
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Motor začne tresti

Napisal/-a wilzz Sr nov 26, 2008 8:03 pm

Problem je sledeč.Zadnje čase se mi avto začne tresti ko se bolj naglo ustavim in stisnem sklopko motor začne čudno vibrirat(avto dobesedo trese ), ko pa dam malo plina se to tresenje preneha.Imam sledeč avto če bo kaj v pomoč.
Seat Ibiza 00 tdi
prevoženih 200 000km

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 26, 2008 8:05 pm

Morda bi bilo potrebno menjati nosilec motorja.

wilzz
Nov uporabnik

Napisal/-a wilzz Sr nov 26, 2008 8:14 pm

Nosilec motorja j v redu sem pogledav.Problem mora biti nekje v motorju.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 26, 2008 8:16 pm

am a to zatrese motor ker obrati toliko padejo al zarad cesa druzga.
drgac pa naips ker motr mas bo lazje kermu k bo vedu (samo tdi ni dovolj)
Ni vse res kar napišem

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr nov 26, 2008 8:19 pm

Mogoče so pa bremze.Diske nove al pa jih podrejat dat.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr nov 26, 2008 8:22 pm

Zjutraj, ko je mrzel laufa normalno,stopalka za plin takoj prime?
AH NI NAM LAHKO!

wilzz
Nov uporabnik

Napisal/-a wilzz Sr nov 26, 2008 8:23 pm

Motor je 1.9 tdi 90km tip AGR.Ja trest začne ko obrati padejo.Bremze niso krive ker se to dogaja ko avto stoji.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 26, 2008 8:23 pm

Čaki čaki kaj se zdaj tebi trese: motor ali avto :?: A ti trese tudi v prostem teku, ko ne držiš sklopke, zavoro ali gas :?: Če ti trese v vožnji, ko pritisneš zavoro so lahko diski, končniki. Meni je pri kombiju tudi treslo ko sem bolj zabremzal, pa mi je bil disk malo počen oz. razpokan na treh mestih in končnike sem rabil menjat.

wilzz
Nov uporabnik

Napisal/-a wilzz Sr nov 26, 2008 8:24 pm

Trese motor s tem pa še cev avto.Ko dam v ler je isto.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 26, 2008 8:25 pm

wilzz je napisal/-a:Motor je 1.9 tdi 90km tip AGR.Ja trest začne ko obrati padejo.Bremze niso krive ker se to dogaja ko avto stoji.

Aha sedaj vidim - sva istočasno pisala.
Nam je pri Astri G 1.7 DT tako treslo zjutraj in krive so bile grelne svečke (potrebna menjava) pa tudi obrati so nihali. Cel avto se pa ni tresel - se je samo motor. To se je dogajalo morda 15-20 sekund.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr nov 26, 2008 9:03 pm

Imam enak problem kot ti z ibizo.jaz imam vw passat 1-9 tdi 110 km afn motor in mi trese motor samo zjutraj ko ga prizgem.ce dam dvakrat predgretje ga trese manj in neha hitro trest.tresenje motorja pa preneha po nekje 20 sekund in takrat obrati nihajo.menjal sem že grelne svečke pa ni pomagalo čisto nič.tako da se zdaj ne vem kaj bi blo.bi lahko bile mogoče šobe da ne razprsijo več dobro?da po domače ščijejo in pol ne pride do vziga na enem izmed celindrov in zato nemirn motor??

LP dejan

wilzz
Nov uporabnik

Napisal/-a wilzz Če nov 27, 2008 1:28 pm

Tut sam sm že pomislu da bi ble krive šobe.Morm zapelat do enga mehanika da bo mal bl orng pogledov.

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če nov 27, 2008 2:02 pm

Meni je Altea Fr počela enako in ko so zamenjali nosilce, pa pregledali ne vem kaj vse, so na koncu odkrili napako na vztrajniku. Ko so ga zamenjali je bilo tresenja konec.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če nov 27, 2008 2:49 pm

Mogoče ti kateri od cilindrov ne dela?
To je bilo enkrat pri mazdi, je v določenih vrtljajih ful tresel motor, ko je prišel na ene obrate so se pa sile izničile in je OK laufal. No stvar je bila v temu da je kabl za elektroko preperel in svečka ni dobivala štroma za vžig.
Čeprav imaš dizl, mogoče nimaš vžiga oz moči v enemu od cilindrov?
-Kej s kompresijo narobe?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Če nov 27, 2008 4:40 pm

pa to se ti dogaja samo pri mrzlem motorju?jaz mislim da ce se samo pri mrzlem motorju to dogaja da te ni mozno da je vztrajnik.ce pa se skozi dogaja te pa je mozno.no men ko trese vjutro motor tud avto bol skadi ko se zažene, puhne en malo bol vlki oblak dima in to crnega.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Če nov 27, 2008 4:42 pm

Sn pozabo še neke vprasat. ce bi bla slaba kompresija bi se to poznalo na porabi olja?kaki so se kaj drugi znaki da ima avto slabo kompresijo razen tega da ima verjetno majnso moč?

Uporabniški avatar
maks01
Nov uporabnik

Napisal/-a maks01 Če nov 27, 2008 5:18 pm

Se mogoče malo čudno sliši, ampak meni je mehanik pri podobni svari svetoval, da preden grem menjavat nosilce itd, najprej zamenjam naftni filter. Sem ga malo čudno gledal, ampak pravi, da pri fejst zapacanem filtru bi naj znalo prihajat do majhnih prekinitev v dovodu goriva. Avto sicer gre normalno, se pa pozna v prostem teku.
Kakorkoli, pri meni je delovalo. :D
Tak da, če že dolgo nisi menjal filtra itak nimaš kaj za zgubit.
Megane 1.9 dci

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če nov 27, 2008 7:03 pm

zna bit vztrajnik.A ko sklopko tiščiš tudi trese??Enkrat sem se z JJ-jem (JJ power) pogovarjal in je rekel da so imeli VW-ji tak problem z tresenjem in da so pogruntal kako to rešit,tako da se pejt k njemu zanimat.

SLOperson
Nov uporabnik

Napisal/-a SLOperson Če nov 27, 2008 7:39 pm

Dejan-k je napisal/-a:Imam enak problem kot ti z ibizo.jaz imam vw passat 1-9 tdi 110 km afn motor in mi trese motor samo zjutraj ko ga prizgem.ce dam dvakrat predgretje ga trese manj in neha hitro trest.tresenje motorja pa preneha po nekje 20 sekund in takrat obrati nihajo.menjal sem že grelne svečke pa ni pomagalo čisto nič.tako da se zdaj ne vem kaj bi blo.bi lahko bile mogoče šobe da ne razprsijo več dobro?da po domače ščijejo in pol ne pride do vziga na enem izmed celindrov in zato nemirn motor??

LP dejan

Saj meni se zdi ampaktebi pade pritisk nafte... Zato ti trese avto samo zjutraj oz ko ga dalj časa ne prižgeš.... in nato spet normalno zalaufa in ja medtem ko trese pa se zelo kadi saj pride do nepravilnega izgorevanja. To pa pade če imaš kakšno cevko rahlo počeno ali pa ti kje kaj pušča ! Kdaj med vožnjo zavohaš vonj po nafti ?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 27, 2008 8:22 pm

SLOperson je napisal/-a:
Dejan-k je napisal/-a:Imam enak problem kot ti z ibizo.jaz imam vw passat 1-9 tdi 110 km afn motor in mi trese motor samo zjutraj ko ga prizgem.ce dam dvakrat predgretje ga trese manj in neha hitro trest.tresenje motorja pa preneha po nekje 20 sekund in takrat obrati nihajo.menjal sem že grelne svečke pa ni pomagalo čisto nič.tako da se zdaj ne vem kaj bi blo.bi lahko bile mogoče šobe da ne razprsijo več dobro?da po domače ščijejo in pol ne pride do vziga na enem izmed celindrov in zato nemirn motor??

LP dejan

Saj meni se zdi ampaktebi pade pritisk nafte... Zato ti trese avto samo zjutraj oz ko ga dalj časa ne prižgeš.... in nato spet normalno zalaufa in ja medtem ko trese pa se zelo kadi saj pride do nepravilnega izgorevanja. To pa pade če imaš kakšno cevko rahlo počeno ali pa ti kje kaj pušča ! Kdaj med vožnjo zavohaš vonj po nafti ?

Med filter in pumpo zmontiraj nepovratni ventil (avto roma....8 evrov) in potem poročaj.
Če trese samo ob vžigu ( ali celo težje vžge) seveda ob predpostavki da so grelne OK in da ob zagonu kadi svetlo sivomodro, potem je to znak padanja nafte.....nepovratni ventil je zanič. Ampak preden greš razkopat pol avta in menjat vse po spisku nared to kar sem napisal. Če se težava reši potem veš kaj je narobe, lahko pa tudi avto normalno uporabljaš s tem nepovratnim ventilom.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov