Chip je napisal/-a:Ziv!
Ne ni senzor, zarilna svecka je - sem imel enak primer pri Cliu dCi - je vzgal ampak se je takoj ugasnil, po 3 poskusu pa je nemirno delal, potem pa je slo.
Vzemi kos zice ( kabel ) , en konec na + akum., z drugim pa tipas po zarilnih sveckah ( seveda prej snames kable s sveck ) - ce se ob stiku zaiskri je svecka OK, ce ne je fuc
Chip
TrijoAdijo je napisal/-a:No...to pa lepo da zdej kresne v prvo.
Sam je pa zelo zanimivo...namreč moj 1.8 TDCi že eno leto "ne ve" kaj so to grelne svečke...Pa ne da bi bilo karkoli narobe z njimi, ampak sem že lani izpulu varovalko od grelnih svečk, ko sem testiral kako hladen pali brez grelnih svečk, pa je do zdej še nekak nisem uspel vklopit nazaj. Mašina pa vedno pali na "prvi šup" ne glede na zunanjo temperaturo.
LP!
fr34kec je napisal/-a:Imam Ford Focus 1.8 TdCi letnik '03. Če avto stoji celo noč in je zjutraj okoli 2 do -5 (manj letos še ni bilo), potem zjutraj ne vžge. "vergla pa vergla" in nič...šele v tretjem ali četrtem poizkusu potem s pomočjo gasa vžge. Če gasa ne dodam sicer vžge, ampak tudi takoj ugasne. Na servisu so preverili ogrevalne svečke (pravijo, da so OK), ter kompresijo motroja (je 26, se pravi tudi OK). Pravijo tudi, da so imeli več primerov s tem motorjem (1.8 TdCi), ki imajo isti problem in da je ena od strank probala z aditiv, ki je pomagal rešiti problem. Znano pa je tudi, da aditiv pri manj kot -6 ne pomaga (oz. se vsede na dno rezervovarja).
Zanima me, če kdo ve kako rešiti problem? Nočem namreč vsake 3 dni ko tankam dodajati aditiva.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov