Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tešo
Novinec

Kraj: Krško

problem s passatom 1.9 TDi letnik 98, cukanje volana

Napisal/-a tešo So nov 29, 2008 6:20 pm

Danes sem kupil avto. ampak ko sem se pelal proti domu mi je v ostrih zavojih volan pocukval v nasprotno smer (kot da se hoče poravnat) do izraza pride nasploh v krožiščih.

sumim na servo celinder al pa servo pumpo. Ali je lahko še kaj drugega?

je že kdo od vas mel ta problem? kako ste ga rešili pa kolk stroškovno bi me to pršlo?

Hvala Lp
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
zlode
Nov uporabnik

Napisal/-a zlode So nov 29, 2008 7:31 pm

so gume kaj obrabljene po robu, optika mogoče?

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo So nov 29, 2008 7:35 pm

zlode je napisal/-a:so gume kaj obrabljene po robu, optika mogoče?

ni z optiko zagotovo ni nč narobe

ker tudi na mestu ko ga zavrtim do konca en čas drži potem pa začne rahlo spuščat in cukne v nasprotno smer.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So nov 29, 2008 7:38 pm

za zacetek poglej ce imas dovolj olja v posodi za servo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles So nov 29, 2008 7:41 pm

Men je v istem primeru, nato crknila volanska letev. Bila je obrabljena, in je spustilo olje. Šlo je za problem pri bivšemi avto seat toledo l.00.

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo So nov 29, 2008 8:36 pm

Mr_Jingles je napisal/-a:Men je v istem primeru, nato crknila volanska letev. Bila je obrabljena, in je spustilo olje. Šlo je za problem pri bivšemi avto seat toledo l.00.

strošek?

Edit: servo olja je dovolj
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So nov 29, 2008 9:55 pm

nova volanska letev okoli 500 eur.
obnocvljena okoli 200-250 eur
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Napisal/-a Mr_Jingles So nov 29, 2008 10:11 pm

Js sm dav letev obnovit, če se ne motim jo je mehanik poslav nekam v MB. Cena je bla pa caa. 270€ s tem da sm jo nato sam prevzel. Pa garancija je bila 8 mesecev.
-cena vklučuje (demontaža-montaža)..

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Napisal/-a Mr_Jingles So nov 29, 2008 10:17 pm

tešo je napisal/-a:
Mr_Jingles je napisal/-a:Men je v istem primeru, nato crknila volanska letev. Bila je obrabljena, in je spustilo olje. Šlo je za problem pri bivšemi avto seat toledo l.00.

strošek?

Sam vrjeten je potem kej drugega, men je primankoval olja, seveda ker je letev spuščala, posledično mi je pa tudi volan trokiral, kontra rukal, na koncu je blo pa vse trdo, (olja zmankal)...

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Ne nov 30, 2008 7:09 am

Mr_Jingles je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:

strošek?

Sam vrjeten je potem kej drugega, men je primankoval olja, seveda ker je letev spuščala, posledično mi je pa tudi volan trokiral, kontra rukal, na koncu je blo pa vse trdo, (olja zmankal)...

avto sem šele včeraj kupil tak da lahko bo tudi nivo olja začel padati za1x ga je še dosti.

mogoče pozna kdo kakiga masjtra v okolici krškega ali brežic ki bi znal tole zrihtat?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne nov 30, 2008 11:58 am

tešo je napisal/-a:
Mr_Jingles je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:

strošek?

avto sem šele včeraj kupil tak da lahko bo tudi nivo olja začel padati za1x ga je še dosti.

mogoče pozna kdo kakiga masjtra v okolici krškega ali brežic ki bi znal tole zrihtat?

Prodajalec ti verjetno ni nič omenil, da je karkoli narobe s servotom...Nisi na testni vožnji opazil, da bi trzalo? Jest bi se najprej malo pogovoril s prodajalcem...
Lep dan!

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Ne nov 30, 2008 6:04 pm

ks sem šel na testno vožnjo je moćno snežilo in nisem mel praviga občutka, drugač drugo na avtu je za1x vse OK če bo samo to za porihtat še ne bom tak jezn bom že požru teh 300 EUR al pač koliko že bo.

prodajalcu ne mislim nč težit, kaj čem samo lahko bi me opozoril ker na ledem cestišču pa če nebi bil pozoren na volan bi blo lahk pizdarija.

mogoče ve kdo za kakiga masjtra v okolici Krškega da bi to pogledal in zrihtal?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Napisal/-a Mr_Jingles Ne nov 30, 2008 7:24 pm

off
Zato se pa avtomobila ne hodi gledat v močnem sneženju, ali dežju, najbolje v sočnem vremenu, in pogoj da je avto suh, saj se le tako vidi v kakšnem stanju je...

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Ne nov 30, 2008 9:25 pm

Mr_Jingles je napisal/-a:off
Zato se pa avtomobila ne hodi gledat v močnem sneženju, ali dežju, najbolje v sočnem vremenu, in pogoj da je avto suh, saj se le tako vidi v kakšnem stanju je...

ne veš moje situacije...

avto kupujem že skoraj en mesc med tednom nimam glih čas plus tega noč je že 16:00, avto sem pa nujno potreboval.

prejšn mesec sem imel prometno in sem rabu neki nahitr kupt, ampak je to trajalo en mesec, v soboto sem se pa zbudil in tkoj šol na avto net sprintal par oglasov poklical brata in sva šla, med tem časom je pa začelo in deževat in snežit in vse u pičku maternu ...

bil sem že 40km stran od doma ja nč avto pogledal in kupu.... ok pustmo zdej to kar je je, raje se posvetimo moji težavici

a pa še neko malnkost sem opazil, zjutraj ko je blo zlo mrzlo in je tudi olje gostejše tega rukanja volana skoraj ni čutiti
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Napisal/-a Mr_Jingles Po dec 01, 2008 9:35 am

-No potem pa probaj menjat servo olje( možno da je olje staro in redko, kar pa posledično tudi ne daje konstatnega pritiska) , mislim da je to zanemarljiv stošek,, če bo potem vse fukcioneral...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 01, 2008 1:46 pm

Cccc.....stari...ti je blo treba tega? :D

JOKE!

Ammm...dej res probi olje zamenjat....zapelji se v tramas al pa avtolex...vzameš liter olja za servo volan, pa doma zamenjaš. Zaenkrat je še to najcenejša varjanta. Je pa še ena spika: Kaj pa če ma letva luft? Al pa končniki? Za to prevert, se pa zapelji na tehničnega. Samo lepo tam pobe prosi, pa ti bojo đabe preverli.

ajd

LP!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 01, 2008 1:57 pm

V Pesjem vprašaj za mehanika; Tine mu je ime(je dogo delal na pooblaščenem opel sevisu na Rannu v Brežicah) sedaj se doma ukvarja s tem....

V bližnji okolici(tudi Pesje, če se ne motim) je še Gorenčev Joško, dela že 20let na pooblaščencu vw/audi - Radanovič, vendar (po govoricah ljudi je za par mesecev v naprej zaseden) vseeno lahko poskusiš vsaj "diagnozo" ti verjetno lahko pove, da veš na čem si in se ne "loviš" ter zapravlješ denarja v tri dni....

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Po dec 01, 2008 3:36 pm

@trijoadijo, glede zračnosti končnikov in rok je vse OK.

@sašo5 hvala za te informacije glede majstrov. se bom pozanimal pri njih
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 01, 2008 4:41 pm

zdaj ne vem ampak semi zdi da ima VW 2 varjanti servo olja (zeleno,rdeče) in mogoče je kaj na tem da morda ni pravo olje not??

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 01, 2008 9:24 pm

sašo5 je napisal/-a:V bližnji okolici(tudi Pesje, če se ne motim) je še Gorenčev Joško, dela že 20let na pooblaščencu vw/audi - Radanovič, vendar (po govoricah ljudi je za par mesecev v naprej zaseden) vseeno lahko poskusiš vsaj "diagnozo" ti verjetno lahko pove, da veš na čem si in se ne "loviš" ter zapravlješ denarja v tri dni....

Če smo bolj natančni...Zg. Obrež :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov