Zdravo, potreboval bi kakšno mnenje oz. pomoč, glede naslednje situacije (Seat Ibiza l.04):
Zadnjič, ko sem šaril okoli rezervne gume, sem ugotovil, da imam spodaj cel bazenček vode. Pri čiščenju je voda smrdela/dišala po tekočini za stekla. No, tako sem se odločil, da ugotovim, kje spušča, sumil sem namreč na počeno cevko za dovod tekočine za pranje zadnjega stekla. Odstranil sem panel na prtljažnih vratih in tako prišel do cevke. Ko sem vklopil pranje šipe pa majhen šok, saj ni bila kriva počena cevka (kot sem pričakoval), ampak se je na notranji strani motorčka pojavil pravi curek.
Za boljšo predstavo, točno na mestu , kjer je ta črni čepek, ki pride v motorja brisalca.

No, zdaj pa dilema, kaj naj naredim, saj bi predvsem rad preprečil zamakanje prtljažnika. Kolikor sem googlal je edina možnost menjava celega motorčka (koda 6L6 955 711 B), ki pa sicer normalno dela, kar bi me koštalo cca. 100-150eur (nov), rabljen cca-40-60eur. Ta opcija mi ravno ne diši, pranja zadnje šipe praktično ne uporabljam, saj pri zelo umazani šipi naredi še večjo packarijo.
Druga rešitev bi pa bila, da bi dovod tekočine zaprl, lahko tudi trajno. Ima kdo idejo kako naj to naredim? Vezice ne pridejo v poštev, saj je cevka zelo močna. Ali bi prišel v poštev kakšen silikon, čep? Še kakšna ideja, mnenje?