Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SMOTKAXX
Nov uporabnik

Ali naj kupim Battery Bug SMB12??

Napisal/-a SMOTKAXX To dec 02, 2008 9:30 pm

ojla,
ker sem punca in se ne spoznam preveč na akumulatorje, :oops: me zanima, če je kdo že uporabil Battery Bug SMB12, http://www.motosvet.com/battery-bug-smb12.html baje je stvar zelo dobra a me zanima še kakšno mnenje.
pozdravček!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To dec 02, 2008 9:36 pm

Kolikor sem razbral iz linka, je to samo pokazatelj napolnjenosti baterije. To pomeni, da ko bo tvoja baterija iztrošena, jo boš vseeno morala kupiti. Da pa je baterija iztrošena, pa ti ni potrebno imeti tale tester, ker že po vžigu motornega kolesa ali avta vidiš, v kakem stanju je akumulator. Jaz osebno ne bi tega kupoval ;)

DekiZnalaatz
Nov uporabnik

Napisal/-a DekiZnalaatz Sr dec 03, 2008 9:05 am

Cash je napisal/-a: Da pa je baterija iztrošena, pa ti ni potrebno imeti tale tester, ker že po vžigu motornega kolesa ali avta vidiš, v kakem stanju je akumulator.

...že,že, kaj nisi prebral "ker sem punca in se ne spoznam...." ... :oops: ... Jaz sem mami kupil zadevo zaradi ene lastnosti.... vidim koliko življenske dobe še ima akumulator in ko bo slab, jo bo opozoril zvočni signal... Ne pa, da me kliče naj pripeljem kable, seveda ob najbolj nemogočem trenutku, itn.... Skratka, teh 30€ je mala cena, da ne ostane nekje z avtom, ki ne vžge.... Preden se bo to zgodilo, bom zamenjal akumulator! :idea:
ni pomembno kateri avto pelješ, temveč kako ga pelješ..

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 03, 2008 9:56 am

DekiZnalaatz je napisal/-a:
Cash je napisal/-a: Da pa je baterija iztrošena, pa ti ni potrebno imeti tale tester, ker že po vžigu motornega kolesa ali avta vidiš, v kakem stanju je akumulator.

...že,že, kaj nisi prebral "ker sem punca in se ne spoznam...." ... :oops: ... Jaz sem mami kupil zadevo zaradi ene lastnosti.... vidim koliko življenske dobe še ima akumulator in ko bo slab, jo bo opozoril zvočni signal... Ne pa, da me kliče naj pripeljem kable, seveda ob najbolj nemogočem trenutku, itn.... Skratka, teh 30€ je mala cena, da ne ostane nekje z avtom, ki ne vžge.... Preden se bo to zgodilo, bom zamenjal akumulator! :idea:

Zdej se odloči, a si punca al si fant??? :roll: Zmogljivost baterije vidiš, če ti zjutraj težko vžiga

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr dec 03, 2008 10:49 am

Zelo malo akumulatorjev slabi počasi, večina se sesede v trenutku, še najraje poleti zaradi kratkega stika usedlin pod ploščami. Torej nobena kontrola ne pomaga. Voltmeter je koristen le, če bi s preveliko napetostjo filalo, če bi šla zener dioda v regulatorju, ki to povzroči, to pa itak blaži akumulator tako da se prekomerno segreva. Tako, da moraš kar kaj razumeti, da kaj pametnega iz voltmetra prebereš.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr dec 03, 2008 11:11 am

k****a ce vam je pa tezko enkrat na 5 let mami s kabli avto vzgat pa peljat na servis po nov akumulator (ki mimgrede ni dosti drazji od tehle 33 eur za tole igracko) pol se vam nej pa tut noga posusi :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 03, 2008 11:50 am

Pozdravljena na forumu!

Ne oziraj se na neumestne komentarje (odpiranje tem - kaj pa naj, naj prosi za posebno dovoljenje (svašta), tip - ženska ne sme vprašat takih stvari ali kaj, morda samo kuhinja in pojstla?, namesto da bi bili veseli takih punc na forumu (še bolj svašta)).

Ti pa priporočam, da resno vzameš post Joztoma (in tudi Juhice). Baterija res hitro odpove (ponavadi), tako da ti tu noben tester ne bo pomagal. Niti ne more niti nihče (skoraj) stalno ne preverja testerja, ki se skriva pod havbo. Če pa odpoveduje počasi, proti temu noben tester ne pomaga, hkrati pa to itak opaziš in je špvsem brez veze dajat denar za reč, ki stane toliko kot cenejši nov akumulator. Useless...- unless če jo rabiš zaradi muzike. Potem morda...

lp

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 03, 2008 7:14 pm

Esem, pa si siguren, da je punca? 2x se ne moreš zmotit --> glej moj citat
Se pa strinjam, baterija se lahko zjeb. tudi čez noč - prejšnji dan normalno vžiga, en dan kasneje mrtva

SMOTKAXX
Nov uporabnik

Napisal/-a SMOTKAXX Sr dec 03, 2008 10:32 pm

fantje, hvala vam za vaša mnenja. Super ste. CASH, ma kaj je tebi? A nisi videl, da jaz nisem kupila Battery Bug SMB12 za mamo, ampak ga je kupil DekiZnalaatz.
Imam pa še eno vprašanje, morda se bo ponovno komu zdel "neumen". Kaj pa, če ti avto preveč polni oz premalo polni aku? Potem je Battery Bug SMB12 OK? A ne ?
Pozdravček!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 03, 2008 10:36 pm

To se tudi hitro vidi. Ti pa to vsak električar zastonj naredi v 1 minuti. Zakaj bi torej kupovala to reč? Bi rada vsak dan gledala pod havbo, če ti v redu polni. Potem ga kar kupi. A potem imaš 1000 boljših možnosti zapravljanja denarja za avto - nekatere bodo vsaj koristne...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 03, 2008 10:37 pm

SMOTKAXX ---> se ti opravičujem, sem prebral post od DekiZnalaatz-a in sem mislil, da si se prijavila pod novim nickom in da ponovno povdarjaš, da si punca. Zdej šele zastopim njegov post. Še enkrat opravičilo :oops: :oops:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr dec 03, 2008 10:39 pm

se ti ne splača....odpreš havbo voltmeter na plus minus pogledaš kolk je napetost...nov ma tam 12.6....vžgeš avto nardiš isto in vidiš kolk ti fila....okol 14 oziroma od dobrih 13 do 14 je normalno...če preveč fila ni fajn kar pomeni regler v altentorju...strošek 10 evrov....imaš magneti marelli al pa bosch znamke....v akumulatorju ti pa požre vso destilirano vodo...rabiš samo 5 min časa pa voltmeter ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 03, 2008 10:49 pm

To pa je voltmeter http://faq.f650.com/FAQs/Photos/ElecPho ... rVolts.jpg in še naštiman je na sliki v pravem položaju. Dobiš pa ga v vseh tehničnih trgovinah, elektro itd.... Stane pa od cca 5€ dalje

DekiZnalaatz
Nov uporabnik

Napisal/-a DekiZnalaatz Če dec 04, 2008 9:46 am

Fantje ! Vsa čast vaši strokovnosti in praktičnosti.... z vašega stališča imate prav... V primerjavi z volmetrom (za katerega rabiš baterijo, ki je po možnosti dražja od voltmetra) je zadeva draga, AMPAK.... :roll: če si dekle (ali fant), ki ni ravno tehničen tip, potem je zadeva plug&play, pove ti veliko o akumulatorju, polnilnem sistemu (btw, polnilna napetost mora biti od 14-14,5V, ne več) in predvsem te ZVOČNO opozori po ugašanju avta, preden nastopijo težave z vžiganjem. Morda bo SMOTAXX zamudila svojega sanjskega moškega, ki bi se ustavil, da ji pomaga, potem ko bi nemočna obtičala "bogu za hrbtom" zaradi starega akumulatorja. Razen, če bi sanjski moški sanjal o dekletu, ki z zamaščenimi rokami šari pod pokrovom motorja in opleta z voltmetrom....kaj ostane njemu? Si želite take punce (ki bo pametnejša od vas, kar se tiče tehnike?!?) :shock: :shock: :shock: ???
ZAKLJUČEK: za poznvalce in večino članov tega foruma je zadeva nepotrebna, za neuke pa zelo elegantna rešitev za izogibanje težav. Še en moment: Ko ti crkne akumulator, ga rabiš takoj in ga greš kupit na ...seveda Petrol, kjer so cene navite (55-60Ah stane cca 80-90€), ne greš iskat najugodnejše variante... Jaz sem battery bug kupil pri Velogu, ko sem prišel po akumulator za mamo. Res sem dal za bug skoraj pol cene akumulatorja, vendar se ne mislim več "jahat" z kabli in se vozit 50 km, ker je mati obtičala (z vsem spoštovanjem do matere, ni mi težko pomagati ji ) :lol: Za razliko v ceni med njimi in Petrolom sem kupil bug.
Btw, če iščete poceni akumulator http://www.akumulator.si/ . Imajo tudi door to door dostavo.
Zatorej SMOTTAX, če nisi avtoelektrik, oziroma, če nimaš moža, ki to obvlada, si prišparaj denar ter v miru kupi poceni akumulator...seveda pa prej nabavi Battey Bug.... :bow :bow
ni pomembno kateri avto pelješ, temveč kako ga pelješ..

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če dec 04, 2008 10:01 am

tole vse skupi smrdi po eni pocen reklami za NEVERJETNI battery bug SMB12 za neverjetno nizko ceno 55 ojrov... navali narode... :roll:

ps: DekiZnalaatz, javi se cez 5 ali 6 let, morda kaksno leto vec ko bo mami opesal nov akumulator ki si ji ga nabavil pa povej ce bo battery bug opravil svoje delo...

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Če dec 04, 2008 1:53 pm

juhica je napisal/-a:tole vse skupi smrdi po eni pocen reklami za NEVERJETNI battery bug SMB12 za neverjetno nizko ceno 55 ojrov... navali narode... :roll:

ps: DekiZnalaatz, javi se cez 5 ali 6 let, morda kaksno leto vec ko bo mami opesal nov akumulator ki si ji ga nabavil pa povej ce bo battery bug opravil svoje delo...

Podpiram to izjavo od juhice.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če dec 04, 2008 2:07 pm

bolečine v križu so čudežno izginile, ni več nespečih noči, kupite kupite

:rofl :rofl :rofl :rofl :rofl
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če dec 04, 2008 2:07 pm

juhica je napisal/-a:tole vse skupi smrdi po eni pocen reklami za NEVERJETNI battery bug SMB12 za neverjetno nizko ceno 55 ojrov... navali narode... :roll:

bo opravil svoje delo ko bo prepozno ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 04, 2008 2:21 pm

pa še nick je fukaričn :lol:
lih bo baba zaj kupla to ja :twisted:
Slika
dB team united