Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

polos peugeot 106

Napisal/-a Matjaž87 So dec 06, 2008 8:30 pm

Sem kar novo temo odpru .
Pri peugeotu 106 1.1 letnik 93 mi je šla manšeta in ker sva bla s kolegom preveč pametna in hotla sama zamenat manšeto sva zj.... še tadrugo in un ubroč kjer pride tadruga manšeta notr naprešana. Vglavnem kje v lj ali okolici bi mi loh to popravl ? pa za kakšen strošek bi šlo?
po drugi strani bi blo pa skor boljš če kupm kar komplet drugo polos z dobrim manšetam kdo ve od kerih avtov vse bi pasal ? saxo in ax bi najbrž pasal ? gre se za desno polos (tadolgo)
Mal je panike ker bi rad avto čimprej v voznem stanju :(

LP Matjaž

ps : če ma kdo kako dobro za prodat takoj kupim pa če je v bližin lj

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 06, 2008 9:19 pm

Pozdravljeni
Menim, da vam to lahko uredi vsak mehanik. Kolikšen strošek pa to predstavlja pa bi bilo potrebno videti v živo ( takole je težko pametovati ). Drugače pa lahko tudi obnovite vašo polos pri firmi FD v Črnučah-LJ.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom So dec 06, 2008 10:34 pm

FD je zdaj na vrhu klanca na Ježici, 300m pred Ruskim Carjem.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj So dec 06, 2008 10:42 pm

z FD-jem imam slabe izkušnje....pri Fiat ducato smo dal akso obnovit pa je na istem koncu šla po enem tednu ... :S
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom So dec 06, 2008 10:52 pm

Govorimo o manšeti, ki jo obvlada vsak mehanik z "marelo".

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne dec 07, 2008 1:15 am

Nisem mehanik, ampak nekaj pa še vseeno znam narest
Manšete lahko zamenjaš sam. Zdej na polosi imaš 4 manšete. Polosi lahko stakneš ven in jih zamenjš na mizi. Na levi strani se pravi leva polosi tam moraš prej iz menjalnika iztočit olje, če se menja notranjo manšeto. Pri obeh polosih, če se menja zunanji amnšeti pri kolesu ni potrebe po demontaži polosi.
Upam, da ti ne ropotajo zglobi.
Drugače pa odšranfaš veliko matico na kolesu pri tleh, ko avto še ni dvignjen odviješ 4x šranfe, ki držijo feltno, odšranfaš roko in roko zbiješ dol iz peste. Odviješ veliko matico, ki drži polosi, primeš celo pesto in polosi in iztakneš ven. Vzameš manšeto doli in zglob samo stolčeš dol, mal gre narodno, ampak mogl bi it. Seveda pri montaži en pozabi na varovalko.....ah ne vem, če se boš lotil tega, ker si napisal, da iščeš mehnaika.
Sem pa siguren, da sta hotela iz drugega konca nadevat gor manšeto.

Za menjavo manšet ti nebi smel vzeti več, kot 20 evrov

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne dec 07, 2008 10:30 am

Trust, lahko ima varovalko + lahko je zarustano vse skupaj in ne bo šlo vse tako lepo narazen. Kljub temu je vedno najbolj pametno osovino vzeti vn, jo dati na ponk in tam vse zamenjati. Če boš nabijal zglob dol kar na vozilu lahko s tem poškoduješ še notranjo manšeto in si nakoplješ še večje stroške ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 Ne dec 07, 2008 5:35 pm

če je kdo zamenu polos pr pižoju že ve kako je ;) marsikdo pa ne ve med njimi trust
je treba komplet dol vzet kar sem tut naredu in pol je treba razdret na onmu koncu kjer je v menjalniku in zamenat na drugmu koncu manšeto sam da sva dol dubla tapru del sva zjebala un obroč k je naprešan in še manšeto :? kaj vse dela jeza in živci kar je je
bom raj komplet polos drugo dubu ;)
kdo je že kej šravfu ax, saxo in 106 ? ali majo vsi iste polosi , a ma kej veze ali je 1.1 ali 1.0 mašina ? ker bom vzev od ax pa upam da se nom naje.u
LepPozdrav

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne dec 07, 2008 6:20 pm

Tist obroč je vprešan ležaj. Tako da je res najbolje, da dobiš drugo polosovino. Če pa paše ti pa jaz nažalost ne znam odgovoriti. Bo kdo drug bolj vedel
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne dec 07, 2008 6:33 pm

če me spomin ne vara niso vse iste.

sicer paše med sabo saxo/ax/p106
ampak je razlika na tisti strani pri pestu. (nevem, pomoje glede na letnik)

konec akse je nekje zaobljen, nekje pa ima tak robček.

vzemi staro akso in skoči v žiri pa boš dobil rabljeno.

dodano:
Slika

dodano drugič:
ne dam sicer roke v ogenj da ni tale od 1.6...
u glavnem razlike so, s seboj obvezno vzemi staro!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Matjaž87
Novinec

Napisal/-a Matjaž87 Ne dec 07, 2008 10:14 pm

bom vzev tastaro sabo ;) si me mal prestrašu s to sliko , sem šu takoj ponjo in prpravu za jutr ;)
drgač je pa taka kt tazgorna na sliki ( sam da je tadolga -desna)

Nejko87 poglej PM
lp

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Ne dec 07, 2008 10:30 pm

Za dve manšeti pri fd avtodeli boš dal 50 €. zdej pa sam pomisl a se ti splača. Če daš pa delo obnovit te pride pa 100€. tel:031669977

Je pa res da si niso use aneko dolge kot je že nejko reku.

L.P. Jaka
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov