Nasveti in napotki ter povpraševanja...

IchiBan
Nov uporabnik

Avto noče vžgati[golf IV]

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 12:50 pm

Pozdravljeni,

Golf IV, letnik 2002, 160km

Malo prej sem poskusil prižgati avtomobil, vendar mi ne gre. Ko dam kontakt mi:
- zadnji brisalec začne delat (čeprav je izklopljen),
- lučke na amaturki se prizgejo in se nočejo ugasnit (lučke, ki svetijo: ABS, ESP, akomulator in za ročno),
- amaturka spušča ćudne zvoke (brenči)
- ura se je resetirala

Dodatno mi je začela goreti nova lučka, za elektronsko blokado motorja (nemško elektronische Wegfahrsicherung)...narisan je avto pa zraven ključ.

Ko obrnem ključ, da bi zaštartal avto, se vse lučke na amaturki ugasnejo in tišina. Ko ključ spustim (dam nazaj na kontakt pozicijo), se ponovi zgorni postopek.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Čez noč nisem pustil prižgane luči in ne radia. Edini gumb, ki je bil "turn on", je bil, gumb za ogrevanje zadnjega stekla.

lp

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

Napisal/-a TDI freak Ne dec 07, 2008 12:53 pm

akumulator zamenjaj

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 1:01 pm

V knigi piše, da naj ključ ne bi bil pravi. In, da mi zaradi tega noče vžgati. Je možno, da se je ključ razmagnetil zaradi mobitela?

Daljinsko mi gre odpret in brisalci delajo ter luč, tako predvidevam, da je akumolator še poln in da dela.

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne dec 07, 2008 1:05 pm

kaj pa ce bi probal z rezervnim klucem ?

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 1:06 pm

Bi, samo je finta, da nisem doma. Ker sem pri punci prespal :)

In nobenga ni doma pri meni, pa še daleč sem, tako da ne morem kar tako prit.

Torej bi lahko bil ključ kriv?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne dec 07, 2008 1:16 pm

Ja tko bom reku ....sm meu podobno tezavo, sicer v golfu 3, ampak princip je isti ....jst sm biu 700 km od doma, tko da sm naredu zarad rezervnega kluca 1400 km , od takrat naprej ga skoz sabo nosm :lol: Sam vseen prvo probi z drugim akumolatorjem, pol pa z rezervnim klucem. (moje mnenje)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne dec 07, 2008 1:19 pm

Če pa že tam, bogu za hrbtom, ni nobenega avtomobila, za vžig s kabli, pa ga probaj s kakšnega hriba potisnit in vštartat na potisk... :-P

lp, Aleš.
Slika

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb Ne dec 07, 2008 2:00 pm

:twisted: ko ima hudič male jih ima veliko :twisted:
drugače pa,ko se meni ključ resetira se te stvari ne dogajajo ampak enostavno ne odklepa daljinsko.

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 Ne dec 07, 2008 3:51 pm

Sigurno je akumulator ali pa slab stik na njem ali z maso.

Uporabniški avatar
Dol3nC
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Dol3nC Ne dec 07, 2008 5:19 pm

js sem mel zelo podoben problem pri Golf IV gti. Nek štromar mi je reku naj odklopim kleme od akomulatorja in jih združim sa kakšno sekundo. To naj bi resetiralo alarm al računalik, to newem. Skratka je delovalo

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 6:24 pm

Zrihtano.

Probali smo z rezervnim kljucem, vednar ni pomagalo nic. Niti lucke vec niso gorele. Tako smo prikljucili drug avtomobil in napolnili akomulator. Prikljucena sta morala biti vsaj ene 5 minut, preden je slo golfa vzgat. Nakar smo na pumpi menjali akomulator. Upam, da bo zdaj delalo.

Sem pa ugotovil, da ko smo priklopili nov akomulator gor, kar zadnje lucke zacele svetit, pa pol spet izklople....in to ponovile ene 3x. Pa ceprav ni bilo kljuca v kontaktu. strange.

Upam,da ni kje kratkega stika in, da je zaradi tega sel akomulator po gobe.

Hvala za pomoc

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne dec 07, 2008 7:02 pm

Da ne boš tvegal okvare novega akumulatorja, izmeri kakšen tok teče, ko je avto izključen in nima kontakta, ter je zaklenjen... kot recimo na parkirišču. Tok mirovanja bi moral biti zelo nizek v rangu nekaj 10mA.

lp, Aleš.
Slika

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 8:05 pm

Kako lahko to zmerim?

Zdaj sem ugotovil, da mi občasno začnejo goret bremz luči, če je avto aprkiran. Zaradi tega, se mi je prejšnji verjetno tudi spraznil.
Je pa bil avto na servisu generlanem, pred kakimia 2 tednoma. Lahko uveljavljam garancijo? serviser je bil na črno (lokalc), brez računa.

Pa še nekaj.
Na pumpi so mi dali Topla 70Ah in so rekli, da je pravi za ta avto. Smo ga kar na pumpi menjali. Vendar je res, da je bil prejšnji malo večji od tega...za kake 7-10 cm. Samo se rekli, da je topla vseeno isto močan. Je to res?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Ne dec 07, 2008 8:13 pm

IchiBan je napisal/-a:Lahko uveljavljam garancijo? serviser je bil na črno (lokalc), brez računa.

Mislim da si si glede garanije že sam odgovoril. Težko zdaj dokazat kaj je narobe, kdo je kriv, da je kaj narobe. Vsekakor pa brez računa te nihče niti povohal ne bo za reklamacijo!

Lep pozdrav
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 8:19 pm

To je res, da se težko uveljavlja. Bemo. :evil:

Če pa ne bo šlo, pa bom probal mlo z grožnjo na inšpekcijo. Delo na črno in tako dalje.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 07, 2008 8:36 pm

Glede Golfa IV bencinar bi moral imeti zelo veliko srečo, da bi ga dobil, ki bi delal brez problema. Imam dva kolega in enega sodelovca, ki so imeli golfa samo za vozit se na servis, saj drugam itak niso prišli, če pa že so pa od tam niso odšli. Uglavnem o teh avtih nisem nič dobrega slišou glede elektronike skoraj vsak ga kritizira :evil:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 8:38 pm

:cry:

Samo sem mogoče pozabil omenit, da je avto 1.9 TDI. Je pa res, da je kar nekaj problemov s elektroniko. :x

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne dec 07, 2008 8:58 pm

Pozdravljeni
Sicer ne vem kaj ste ravnokar servisirali na vašem vozilu, vendar menim, da vam nagaja štop stikalo in ta okvara nima nobene veze z rednimi servisi.
Zakaj pa ste peljal na servis lokalcu,če imate toliko proti delu na črno?

Jaz osebno bi vaše vozilo priključil na tester in preveril kako ste do sedaj resetirali raznorazne servise ( elektronika ), preveril omenjeno stikalo in v bodoče vozil vozilo servisirati nekomu od katerega bi dobil tudi račun za opravljeno storitev.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 07, 2008 8:59 pm

To je že bolje, ker čez dizelce pa še nisem slišal kritike
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

IchiBan
Nov uporabnik

Napisal/-a IchiBan Ne dec 07, 2008 9:16 pm

Sam veliko nimam proti delu na črno, saj, če bi imel, ne bi avtomobila peljal na servis k njemu. Vendar pa pričakujem od samega servisera nekakšen normalen in korekten odnos, in, če je vsaj malo pameten bo prisluhnil mojim besedam, imho.

Glede testera pa, kje bi jaz lahko to opravil? Na vsakem orginalnem servisu? amzs? koliko te pride takšen pregled?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov