Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BENO1986
Nov uporabnik

smart-lučka za olje

Napisal/-a BENO1986 Po dec 08, 2008 1:08 pm

Zdravo!

Imam smarta fortwo 2003 letnik in sem julija naredil servis motorja. (olje, svečke, filtri...). Po približno 2 mesecih se mi je prižgala lučka za olje in naslednji dan sem dotočil cel liter olja. Vse je bilo ok do včeraj. Ponovno se mi je prižgala lučka za olje in to pomeni da mi kar nekaj olja popije moj avto.
Ima še kdo kakšne izkušnje s tem kaj bi lahko bil vzrok za to??

LP Boštjan

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 08, 2008 2:01 pm

Bo treba do kakega mehanika.
Drugače pa zapovni si, če ti takole enkrat olja manjka pa ga doliješ je potem pametno olje kontrulirat, da vidiš kaj se dogaja in če ga spet na hitro zmankuje je očitno nekaj narobe. Zdaj, če že imaš avto dlje časa in poznaš njegove navade je drugače. Če pa ga ne poznaš pa kar tako dolit olje potem pa pustit, češ bo že, pa ni najboljše.
Pa koliko olja je bilo takrat noter, ko se ti je lučka prižgala? Pa katera lučka se ti je prižgala? Ona za pritisk? Če se ti je tista prižgala zato ker je bil premali pritisk je nekaj konkretno narobe. In če si ti samo liter dolil pa nič pogledal koliko ga je potem sploh bilo noter si že zelo mogoče naredil kako škodo na motorju.
Lahko, da si vse skozi vozil s premalo olja in je bilo posledično oslabljeno mazanje.

Poglej na šibko, koliko olja ti kaže.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov