Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Scooty
Nov uporabnik

Kraj: Zavrh

[Ibiza 96l, 1.4] v menjalniku "cvili",rocica se za

Napisal/-a Scooty Po dec 08, 2008 6:02 pm

Imam zgoraj opisan problem.. danes zjutraj sem opazil naslednje:
Ko sem pospeševal iz krožnega križišča sem zaslišal čuden zvok, nekakšno cviljenje v motorju, in ročka menjalnika se je nekako zatikala.. ko sem pritisnil sklopko se je zvok umiril, v prestavo pa sem komaj spravil.. po 200 m sem hvalabogu bil ze na koncu poti. ko sem ustavil sem se zapeljal se malo naprej - nazaj po parkiriscu in vse je bilo vredu. ko pa sem se popoldan vracal domov se je po 15 min voznje stvar ponovila.
doma sem ugotovil da to cviljenje prihaja iz predela kjer je menjalnik, med voznjo in tudi ko avto stoji, je prestavljanje tezko, in v "leru" se cviljenje spreminja sorazmerno z obrati motorja.. opazil sem tudi da je mastno od olja okoli polosovine.. Kje se to olje dolije, in kaksno mora biti za Ibizo 1.4 letnik 96? Kaj vse bo morda potrebno zamenjati?
Upam da sem dovolj podrobno opisal problem in da mi boste znali pomagati! Hvala!
lp, scooty
Mama! Mama! Glej, solzice! -Kaj je mali? Jaz sem te po krompir poslala!

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Po dec 08, 2008 7:04 pm

Vrjetno ti tuli potisni ležaj. V prostem teku, ko je sklopka spuščena se sliši, ko pa jo stisneš pa neha.
Kaj pa mehanizem za šaltanje, drugače so imeli poloti in ibize težave z menjalnikom.
Morda imaš slabo sklopko ali celo menjalnik.
Sklopke stanejo okol 80 evrov, rabljen menjlanik pa 150 evrov.

OFF: Si iz Zavrha nad Borovnico mogoče

Uporabniški avatar
Scooty
Nov uporabnik

Napisal/-a Scooty Po dec 08, 2008 7:17 pm

Vcasih je, kot da bi se rocka oz. os menjalnika za nekaj zataknila.. no sicer pa sem se ze zmenil z mehanikom, ju3 pelam da pogleda kaj bi lahk blo..
OFF: lol, sem ze mislil da se poznava, ko sem videl da si vpr ce sem z zavrha.. Namrec sem z Zavrha, samo tistega v Slov. goricah :)

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Po dec 08, 2008 8:57 pm

potisni ležaj se sliši ko stisneš sklopko in ne ko jo spustiš! Tako da potisni ležaj ni! Lahko pa ti je šel ležaj v menjalniku kar se je meni zgodilo in to so potem problemi!

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Po dec 08, 2008 11:09 pm

Gregamax je napisal/-a:potisni ležaj se sliši ko stisneš sklopko in ne ko jo spustiš! Tako da potisni ležaj ni! Lahko pa ti je šel ležaj v menjalniku kar se je meni zgodilo in to so potem problemi!

ravno obratno.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 09, 2008 12:34 am

No ce smo ze pri potisnem lezaju, na mojem avtu se ga sliši. Samo ko je sklopka spuscena, se slisi še nek zvok. A je to kaj narobe? Rabi dat popravit?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 09, 2008 12:49 am

Blinder je napisal/-a:No ce smo ze pri potisnem lezaju, na mojem avtu se ga sliši. Samo ko je sklopka spuscena, se slisi še nek zvok. A je to kaj narobe? Rabi dat popravit?

Pr mojem to ruži ležaj v menjalniku.....

Avtor teme pa ima po moje premalo olja v menjalniku.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust To dec 09, 2008 3:48 pm

Men je tako delal na treh ali celo štirih avt.
Potisni ležaj.

Uporabniški avatar
Scooty
Nov uporabnik

Napisal/-a Scooty To dec 09, 2008 7:06 pm

Tako.. mehanik ugotovil, da je sel en lezaj mislim da je reko da nekje v diferencialu.. nevem glih, sem laik glede teh stvari.. in so povsod neki opilki not... bi blo treba cel menjalnik razdret, tako da se mi baje bolj splaca cel menjalnik menjat.. tak da sem na lovu za drugim menjalnikom, ce kdo ve za kerga.. je pa model ki ma starter zadaj montiran..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov