Napisal/-a SpunkyRacer Pe dec 12, 2008 6:34 pm
Po dolgem času spet en majhen problemček.
No da začnem: V sredo sem iz garaže zapeljal mojo Felicio 2 in notri zapeljal mojo. Namreč, odločil sem se za zamenjavo motorja. Razlogi bodo opisani v besedi in slikah kasneje v temi o moji Feliciji, tako da zdaj to ni važno.
In sicer sem imel drug motor že cel pripravljen,tko da sem z lahkoto odstranil hladilnik ven in odstranil vse cevke in el. priklope.
Spodaj zapeljem vožiček (avto sem imel dvignjen) in lepo motor odvijačim iz nosilcev in gre lepo vse ven. Tudi polosovine čisto brez problema.
Včeraj pač malo očistim motorni prostor itd in da bom pač drugi motor dal notri. Valda-grem v obratnem vrstnem redu. Najprej polosovine....in potem se je začelo dvigovanje,nižanje in tja ter tja In hitro ura že pol devetih in končam. Spravil sem notri takratko polosovino, dolgo pa ne. Danes spet nekaj poizkušam, ko mi dopiz**i do konca in grem iz delavnice.
Zdei ne vem. Polosovine iz diskov ven ne morem tud nikakor odvijačit. Al mam pištolo premal močno ali kaj Sicer ne vem, če bi s tem kaj dosegel.
To je že četrto dajanje motorja ven oz. notri. Vsakič je šlo vredu.
Ima kdo svoj postopek? Oz. izkušnje? Vsakakršna informacija bi bila dobrodošla!
Avto je Škoda Felicia 1.6 l96
lep pozdrav!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!