Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Nezgoda v vodi

Napisal/-a =swen= So dec 13, 2008 5:03 pm

Pozdravljeni!
Sporočilo je dolgo in če nočete brati vsega in preiti k bistvu poiščite besedo PROBLEM in sledite od tam naprej.

Najbolje da vam kar opišem situacijo v kakršno sem postavljen sedaj!

Včeraj ko sem se peljal proti dom sem moral zapeljati skozi podvoz. Ta podvoz poteka pod avtocesto in zaradi obilnega deževja se je tam nabralo ogromno vode.
Sem si mislil da je tako kot običajno nekje 10-15cm vode, vendar sem se uštel.Zapeljal sem v vodo globoko okrog 35cm. K sreči sem prišel skozi in nisem počakal nekje na sredini, vendar je bila zelo zelo neprijetna izkušnja, vode je bilo namreč toliko da je segala še čez havbo (ker se je naredil ogromen val pred avtom) pa vse do vetrobranskega stekla.
Zapeljal sem na vrh klančine in se ustavil, da bi se avto odtekel, pustil sem ga vžganega.
Ko sem šel okrog avta sme opazil da je skupaj z okvirom odtrgalo tablico, tudi pokrov na feltni je manjkal. Z ribiškimi škornji sem jo šel kasneje iskta in preden sem našel svojo sem našel še tri druge in dva grila, ter nekaj plastike od kolotekov.
:shock:

Sedaj pa PROBLEM:
Avto sem parkiral čez noč v garažo ter v njega usmeril grelec prostora.Motor je sedaj res poponoma suh, tudi kable sem preveril če se je kakšen istaknil, vendar brez uspeha.Vžge normalno in teče za par skund do minute normalno potem ga pa začne zmankovati. Motor se trese veliko močneje kot prej, tudi moči ki jo je imel ne proizvede več. Ko se peljem, je občutek kot bi se vozil samo z tremi morda kdaj tudi samo z dvema valjema.Zvok je kot pri kakšni kosilnici. Prosti tek je včasih normalen včasih pa pade na 500rpm. Sam sumim da je problem nekje v elektriki.
Je težava morda v vžigalni tuljavi?
Kaj lahko še storim, preverim ...?

Gre se za avto: Saxo 1.1sx letnik 2001 z 70.000km

Njalepša hvala za Vašo pomoč!
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So dec 13, 2008 5:10 pm

Lahko je elektrika, samo po moje je tudi zračni filter potegnil vodo in maš zdaj vodo v mašini. Če kadi iz izpuha je to. Vsekakor menjaj zračni filter in pa preveri vžigalne kable, našpricaj el. stike s kontakt sprejem. Preveri tudi kleme na akumulatorju, a so oksidirane, po potrebi očisti in spet kontakt sprej. To je to kar lahko “zastonj“ narediš, če ne bo delovalo, je pa verjetno kaj resnejšega.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned So dec 13, 2008 5:24 pm

Ma ne. Isto kot pri vseh teh avtih ( mam pežoja 106). Kabli na vžigalni tuljavi so potegnili mokroto in prebijajo . snemi dol obriši posuši in bo stvar delovala. Pač tko butasto je postavljeno da če je zlo zlo vlažno pride vlaga med gumo in izolacijo in prebija.

Lp Klemen

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So dec 13, 2008 5:27 pm

Kontakt sprej pa našpricaj vse kontakte.

Pa zračni filter snami in daj orenk posušit. Men se to dostkrat nardi, ker se zanalašč vozim pod takimi podvozi. Največ sem šel v malo čez meter vode.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So dec 13, 2008 5:31 pm

Če že daje ven zračni filter, ni vrag da nima 5€ za novega, če ga seveda ni pred kratkim menjal.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

jjernej
Nov uporabnik

Napisal/-a jjernej So dec 13, 2008 5:47 pm

nebivedu je napisal/-a: Največ sem šel v malo čez meter vode.

ti si pa legenda :shock:

ROTFLOL :rofl :rofl :rofl clovek ti si res omejen ali pa si v mladosti dozivljal premalo pozornosti

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So dec 13, 2008 5:51 pm

jjernej je napisal/-a:

ROTFLOL :rofl :rofl :rofl clovek ti si res omejen ali pa si v mladosti dozivljal premalo pozornosti

če je kdo omejen si to ti, pač počne s svojim avtom kar želi in je nasploh znan po svojih offroad avanturah, mu je pač početje le tega v zadovoljstvo, ti se pa še naprej vozi 130km/h po ravni avtocesti, če ti to paše...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 13, 2008 5:59 pm

jjernej je napisal/-a:

sj v avatarju vidis kaksen avto ma pa koko se blesci od cistoce,bi ti lahko blo jasno da se gre za offroad.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= So dec 13, 2008 6:55 pm

Potem je moj tut rojen za vodo, ko ga imam v avatarju ob vodi :P
Dovolj offtopica!
Ja filter bom le dobro osušil, menjan je bil ravno pred 500km!

Še kakšen predlog?
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So dec 13, 2008 7:33 pm

=swen= je napisal/-a:Še kakšen predlog?

....na AC pa full gas par km....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So dec 13, 2008 7:43 pm

jjernej je napisal/-a:

Ti si si ravnokar "omejil" dostop do foruma
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So dec 13, 2008 8:37 pm

poz!

Na palčki za merjenje olja preveri če so med oljem kakšni balončki. Če so je to voda. sledi obvezna menjava olja in filtra! in pa odšraufaj vse svečke in "zaverglaj" motor. Če ti je kaj vode uspelo potegnit skozi filter, se zna zgodit, da jo "najdeš" tudi tam....Tudi razdelilno kapo snemi, in posuši, če je noter kaj vode.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So dec 13, 2008 9:15 pm

Men se je tud neka nezgoda zgodila predvčerajšnjem.
Od tega deževja se je na našo cesto vsulo blata, kot eni puding je zgledalo in, ker nisem moral it skoz sem prej avto dal v prvo in ga nateral do 5t obratov, da sem prišel čez to gošo, ki je bila v višino 25-30 pa tudi več ob strani cm in seveda sem zaril notri in komaj prišel ven, mislim takrat ej bila tema, drug dan ap vidim, da imam avto tako svinjski, da bi se lahko vpisal v ginesovo knjigo rekordov. Blata po rokah in po notranjih delih je bilo vse zaptro z blatom. Sem si rekel naj bo pa taki.
In grem danes na vožnjo pa hidiča kaj tako ruka avto a sem kej zjahal, da se tako trese. Nič jasno.
Pridem domov vzamem šlanf in ga operem cele uro sem rabil, da sem spravil todi blat dol, ampak ni šlo. Grem do bližnje lužnce in se tam aml vozim, čez vodo, ki ej merila v višino okol 15-12 cm in potem spet pral...dve uri mi je vzelo vse to PO tleh ga je bilo po kupčkih po 10 cm.
IN seveda za rukanje je bil kriv blat.
Tisti dan, ko sem imel svinjski avto so ljudje samo :shock: :shock: čisto vsak je pogledal.

Tako, da terenca še ne rabim se da tud z osebno čez pridt.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So dec 13, 2008 9:47 pm

legenda :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So dec 13, 2008 9:51 pm

In ko se z avtam ''vkoplješ'' v blato nabiješ na 5000 RPM, da prideš ven :roll:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So dec 13, 2008 9:53 pm

Mal preveč me je zagrabla panika, da bi ostal notri. Sam je bil pa blat, ko puding.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec So dec 13, 2008 10:01 pm

Si pa res sila,sonček :shock:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So dec 13, 2008 10:17 pm

...lahko bi pralnico odprl :lol:

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So dec 13, 2008 11:24 pm

Poleti, ko v ljubljani poplavi pod podvožnjaki, ki sta v ljubljani vsaj dva. Namreč folk je dobesedno nor, in letijo naravnost v tisto lužo tolk kolikor je hitrostna omejitev . Pol gor na koncu klanca jih je cela vrsta kako avto porivajo :D :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne dec 14, 2008 9:59 am

Ma kaj ni to tako, da ko pride voda v cilinder, potem te vode ne potisne ven iz cilindra, temveč je nevarno, da bat pritisne vodo ob ventile in kaj pokvari? Če je je preveč, kar jo hitro postane, če se gre v lužo in vleče vodo noter skozi zračni filter?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov