Sporočilo je dolgo in če nočete brati vsega in preiti k bistvu poiščite besedo PROBLEM in sledite od tam naprej.
Najbolje da vam kar opišem situacijo v kakršno sem postavljen sedaj!
Včeraj ko sem se peljal proti dom sem moral zapeljati skozi podvoz. Ta podvoz poteka pod avtocesto in zaradi obilnega deževja se je tam nabralo ogromno vode.
Sem si mislil da je tako kot običajno nekje 10-15cm vode, vendar sem se uštel.Zapeljal sem v vodo globoko okrog 35cm. K sreči sem prišel skozi in nisem počakal nekje na sredini, vendar je bila zelo zelo neprijetna izkušnja, vode je bilo namreč toliko da je segala še čez havbo (ker se je naredil ogromen val pred avtom) pa vse do vetrobranskega stekla.
Zapeljal sem na vrh klančine in se ustavil, da bi se avto odtekel, pustil sem ga vžganega.
Ko sem šel okrog avta sme opazil da je skupaj z okvirom odtrgalo tablico, tudi pokrov na feltni je manjkal. Z ribiškimi škornji sem jo šel kasneje iskta in preden sem našel svojo sem našel še tri druge in dva grila, ter nekaj plastike od kolotekov.

Sedaj pa PROBLEM:
Avto sem parkiral čez noč v garažo ter v njega usmeril grelec prostora.Motor je sedaj res poponoma suh, tudi kable sem preveril če se je kakšen istaknil, vendar brez uspeha.Vžge normalno in teče za par skund do minute normalno potem ga pa začne zmankovati. Motor se trese veliko močneje kot prej, tudi moči ki jo je imel ne proizvede več. Ko se peljem, je občutek kot bi se vozil samo z tremi morda kdaj tudi samo z dvema valjema.Zvok je kot pri kakšni kosilnici. Prosti tek je včasih normalen včasih pa pade na 500rpm. Sam sumim da je problem nekje v elektriki.
Je težava morda v vžigalni tuljavi?
Kaj lahko še storim, preverim ...?
Gre se za avto: Saxo 1.1sx letnik 2001 z 70.000km
Njalepša hvala za Vašo pomoč!