Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Vindis Denis
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Škoda Felicia ne vžge

Napisal/-a Vindis Denis Po dec 15, 2008 10:40 pm

Pozdravljeni, zanima me nekaj, do včeraj je bilo vse ok, danes zjutraj pa avto ni takoj vžgal in se je samo skadilo z motorja ko sem nekaj časa "verglal", ne vem kaj bi lahko blo narobe, k mehaniku si ga ne upam pelat ko še nisn dobil plače...gre za Škodo Felicio.Od leta 1996 kar je bila nova, naprej opravljeni vsi servisi in skos tekla kot urica, a danes pa nisem mogel na šiht zarad tega ne jaz in ne sostanovalka. Prosil bi za kak nasvet, ker se tud ne spoznam kaj dosti na avte (vem samo osnovne stvari, kako se olje menja, toči gorivo, dolije hladilna)
Zato bi nujno potreboval kak nasvet kaj bi blo narobe in če bi lahko kaj sam naredil? Ko obrnem kontakt mašina sploh ne zaufa več :?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po dec 15, 2008 10:43 pm

a da kakšen cahn?lahka da je ključavnica al pa štarter ;) če mislš kaj sam delat oziroma probat štarter dej avto v ler pa s kladivom poč po štarterju...sam ne feist da nauš mašino iz nosilcev vrgu :D :D pol pa probi vžgat

lahka da je tud bencinska pumpa...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Dengerson
Nov uporabnik

Napisal/-a Dengerson Po dec 15, 2008 10:49 pm

lahko da ti je vžigalna tuljava šla v 3 pm al pa svečke da so v kurci?

Vindis Denis
Nov uporabnik

Napisal/-a Vindis Denis Po dec 15, 2008 10:50 pm

Štarter ja, ko bi vsaj vedo kaj je to :) Ja do jutra da bi nekaj zmontiral skupaj sam da avto poženem nekako v tek pa da pridem nekak do mesta, s sostanovalko sma že tud probala avto potisnit pod hribček pa tud ni vžgal. En čas se sliši mašina, en čas pa je tiho kot da bi v prazno vrtel ključ :?

bencinska pumpa, se da kako to popravit doma? :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 15, 2008 10:52 pm

zej če avto ni vžgal ko sta ga rinla in si po moje dal u drugo in spustil sklopko...upam da si mel kontakt... :D potem lahko predvidevam da je štarte vredu

bencinska pumpa se kupi nova je pa tudi možnost za cinšpulo oziroma vžigalno tuljavo

Vindis Denis
Nov uporabnik

Napisal/-a Vindis Denis Po dec 15, 2008 10:55 pm

Svečke niso ker so skoraj nove, servis je narejen pred enim mesecem pa piše da so svečke tudi menjali. Tuljava? To pa ne vem kaj je pa sostanovalka tud ne ve iščeva sedaj po internetu :) To sem prebral zdej, da če se ne sliši mašina je najverjetneje štarter, to dela pri meni, da se ne sliši na čas. im nobody se pravi dam avto v prosti tek, grem s kladivom pa udarjam tam kjer gre ključ not? :)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 15, 2008 11:06 pm

:lol: :lol: :lol: pa ne mi po ključavnici tolčt s kladvom

štarter se nahaja u motornem prostoru...na njega gre direkt plus iz akumulatorja...vžigalna tuljava oz cinšpula je pa tak kabel kateri gre na del iz katerih grejo vsi kabli za svečke...nevem kak ti nej razložim

kir letnik je avto

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po dec 15, 2008 11:06 pm

Vindis Denis je napisal/-a:Svečke niso ker so skoraj nove, servis je narejen pred enim mesecem pa piše da so svečke tudi menjali. Tuljava? To pa ne vem kaj je pa sostanovalka tud ne ve iščeva sedaj po internetu :) To sem prebral zdej, da če se ne sliši mašina je najverjetneje štarter, to dela pri meni, da se ne sliši na čas. im nobody se pravi dam avto v prosti tek, grem s kladivom pa udarjam tam kjer gre ključ not? :)

Pozdravljeni

Nihče vam ni rekel, da tolcite s kladivom po ključavnici!
Glede na to, da niste najbolj podkovan o motoroznanstvu, vam priporočam, da najdete nekoga ( mehanik, domači mojster ........... ) in vam bo pogledal kaj bi lahko bil vzrok vaših težav. Mislim, da je bolje tako, kot pa da si naredite kaj škode na vozilu.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Vindis Denis
Nov uporabnik

Napisal/-a Vindis Denis Po dec 15, 2008 11:15 pm

No po tem bo res najbolje da poiščem koga ko bo znal kaj več kot sam, da še nebom kaj drugo pokvaro :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov