Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kinki
Nov uporabnik

blokiranje avta

Napisal/-a kinki Če dec 18, 2008 8:44 am

pozdravljeni včeraj sem se zanšel v eni meni neznani situaciji in ne vem kja bi lahko bilo narobe.

Zadeva je sledeča mam octavio tour TDI 110 hp, 01 letnik, ko sem speljeval z dvorišča (hladen avto) sem moral zaradi enga norca, ki me je skoraj zbil na ful speljat, obrati v 1. prestavi kar visoko, tok da je avto kar zablokiralo- zadušilo, ker zaradi situacije sploh nisem uspel pravočasno menjat, pol nekako zamenjam v drugo in probam odpeljat ampak avto je bil na 2000 obratih in ni šel nikamor, se je pa močno skadilo za njim sam je bil bel oziroma siv dim. AVto sem ugasnil, nato pa prigal on sem se normalno peljal naprej, malo sem se ustrašu da nisem kake turbine zjahal, sam sem se potem normalno opeljal naprej, avto ni kadil ne med vožnjo ne v prostem teku, sem šel pol še v klanc probat in je avto normalno vleku, avto ma moč in sploh dela normalno. vprašanje pa je kaj se je dejansko zgodilo in kaj naj prekontroliram oziroma kaj sem lahko uničil če sploh kaj.

Hvala

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 18, 2008 9:05 am

Uničil nisi nič,če se je to zgodilo 1X, če bi pa to ponavljal je pa lahko narobe marsikaj.
Glede dima je pa normalno, saj je bil motor mrzel in je imel še slab samoužig, ko se je pa motor malo segrev je bilo pa use OK.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če dec 18, 2008 10:31 am

nc ni nc,ampak drugic avta ne ugasni takoj ko si ze naredil eno napako, ker ce ne ga jaz od tebe ne kupim :idea:

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Če dec 18, 2008 11:23 am

jah fantje hvala no ste me potolazli, pa se to saj ga nisem takoj ugasnil ampak sem se nekako privleku do primernega mesta. Saj drugač to turbino in vse lepo šparam ,segrevam počasi, ne vrtim hladnega v visoke vrtljaje, ne ugašam avta takoj ko se po Visokih hitrostih vstavim ipd, sam v tem primeru pa verjemte če ne bi potegnu ko norc bi stradalo veliko več kot samo turbina ;)

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Če dec 18, 2008 5:46 pm

padu ti je u zasilni program ;)
biturbo SKN Project CT3 50

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Če dec 18, 2008 7:00 pm

okzasilni program sej to se mi je tud zdelo sam zdej me zanima a moram zdej kaj na tester pelat pa to resetirat al je kul tako kot je
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov