Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krypton
Novinec

Hyudai accent l 95 menjava diskov

Napisal/-a krypton So dec 20, 2008 1:39 pm

Zanima me če je kdo na tem avtu že menjal diske, ter kako se jih sname s peste brez hidravlične preše, če se seveda to da.

Zadeva je narejena zelo čudno saj je disk za pesto in ne pred kot imajo ostali avti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 20, 2008 1:45 pm

ce je podobno koz pri lantri.potem imas v disku notr se lezaj,in je potrebno se lezaj zamenjat ko menjas diske.obstaja moznost da lezaja nebos unicil k bos presal vn lezaj samo tezko verjamem...
Ni vse res kar napišem

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton So dec 20, 2008 1:53 pm

Hvala ti lepa. To pa je najbolj neumna stvar v avtomobilski industriji kar sem jih doživel zadnjih nekaj let.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So dec 20, 2008 5:45 pm

Ja jest sem jih včeraj menjal na enem drugem avtu + ploščice pa sem porabil, kar nekaj časa, garaže so zabasane s stroji oz.priključki za kmetovanje, tako, da sem vse delal zunaj. Menim, če si vsaj malo mehanik jih menjaj sam doma, ni težko. Jaz sem jih menjal na Japoncu
Samo boš po vsej vrjetnosti rabil še enega, da bosta skupaj prezračla sistem za zavore. Ponavadi se nabere zrak notri v lajtngah in zavore ne primejo nič. Sem včeraj zaprosil brata, da sva vse štiri prezračla pa bolje bo, da kupiš še olje za zavore in ga menjaš.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Hyudai accent l 95 menjava diskov

Napisal/-a Fan So dec 20, 2008 7:38 pm

krypton je napisal/-a:Zanima me če je kdo na tem avtu že menjal diske, ter kako se jih sname s peste brez hidravlične preše, če se seveda to da.

Zadeva je narejena zelo čudno saj je disk za pesto in ne pred kot imajo ostali avti.

Pozdravljeni

Brez potrebnega orodja ( preše, nastavkov ........ ) in znanja ( zvili boste pesto - kar pa ne bo poceni ) boste naredili več škode kot koristi.
Je pač tako, da vseh stvari ne moremo delati doma.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So dec 20, 2008 9:52 pm

vse se da delat doma! Tak da ne govorit na pamet.

Tudi sam sem menjavo pri mojem accentu pa dal Brembo gor pa moreš pač ven vdarit jih pa potem nazaj noter pa je toto. Pač počasi delat da spusti namažeš z mastjo nazaj skup narediš. Malo je to nareto drugače kot pri drugih ampak z malo volje gre. :D

Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust So dec 20, 2008 11:46 pm

RpDany je napisal/-a:vse se da delat doma! Tak da ne govorit na pamet.

Tudi sam sem menjavo pri mojem accentu pa dal Brembo gor pa moreš pač ven vdarit jih pa potem nazaj noter pa je toto. Pač počasi delat da spusti namažeš z mastjo nazaj skup narediš. Malo je to nareto drugače kot pri drugih ampak z malo volje gre. :D

Lp

Res se, da vse delat doma le, če si vsaj malo mehanika.
Jest sem predčasom zrihtal nekega popolnoma bogega swifta (vse rjav, zbit, notranjost vse zmahana, zanič...pa sem ga spravil v dobro stanje, SAM).

Za vsako piz*arijo ap tud ne moreš letat k mehaniku, te samo oberejo.

Jest jih imam tukaj v samo svoji vasi okoli 5 izučenih + še ene par, ki so se priučili.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Re: Hyudai accent l 95 menjava diskov

Napisal/-a trust So dec 20, 2008 11:49 pm

Fan je napisal/-a:
krypton je napisal/-a:Zanima me če je kdo na tem avtu že menjal diske, ter kako se jih sname s peste brez hidravlične preše, če se seveda to da.

Pozdravljeni

Brez potrebnega orodja ( preše, nastavkov ........ ) in znanja ( zvili boste pesto - kar pa ne bo poceni ) boste naredili več škode kot koristi.
Je pač tako, da vseh stvari ne moremo delati doma.

Lep pozdrav

Sicer govorim za svoj avto..Japonca pa vedar ne potrebuješ NOBENEGA specialnega orodja. Ponavadi rabiš samo potrpljenje, moč in živce, ker včasih kaj zarusta oz. se rado odlomi in potem je pizd*rija, tud mehanikom se to dogaja, ko vsaki dan šranfajo.
Res pa je, da včasih res potrebuješ specialno orodje še za bolj zahtevna dela.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Ne dec 21, 2008 5:54 pm

Rp Dany!

Odviješ polos pa razdreš pesto, tako da gre del na katerega so nameščeni vijaki ven ali kako drugače.

Nekdo je prav brihtno napisal, da pa se pesto ob uporabi preše zvije. Kako pa misliš, da se vstavljajo ležaji v pesta, kar sami padejo, če ga namažeš z margarino ali kaj.
Pesto je zelo težko zviti, če sploh veš kaj to je.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne dec 21, 2008 6:04 pm

krypton je napisal/-a:Rp Dany!

Odviješ polos pa razdreš pesto, tako da gre del na katerega so nameščeni vijaki ven ali kako drugače.

Nekdo je prav brihtno napisal, da pa se pesto ob uporabi preše zvije. Kako pa misliš, da se vstavljajo ležaji v pesta, kar sami padejo, če ga namažeš z margarino ali kaj.
Pesto je zelo težko zviti, če sploh veš kaj to je.

Fan ima delavnico v Ljubljani tako da, kar on napiše je res.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne dec 21, 2008 7:10 pm

Hyundai coupe 2.0 fx ima isti sistem. Snami dol pesto z diskom ( odvijes polosovino koncnik kuglo in pa pac amortizer in odnesi k mehaniku da ti da gor nove diske in pa menjaj tudi lezaje ce ze imas narazen. Govorim ti iz izkusenj pa znam skoraj vse sam naret na avtu samo brez preše bo teska !
Lp by Mare

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Ne dec 21, 2008 7:24 pm

Reč je v tem, da bom pol rabil tudi nove ležaje, ker jih ponavadi preša poškoduje.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne dec 21, 2008 7:27 pm

tocno tako sicer pa lezaji se ven jemljejo brez prese vsaj ponavadi se vdarijo ven. Toplo ti svetujem da das nove lezaje saj niso tako velik strosek.
Lp by Mare

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne dec 21, 2008 7:31 pm

dol se da tako je napiso marko01.

jaz sem oz sma z enim delala pri 2 accentih doma to. 1994 in 1995.

En je šel samo da se je vdarlo ven z nekim nastavkom(kar je bilo doma pri roki) in je spustilo pri enem pa je bila potrebna preša. če nimaš tega doma je skor bolje da vzameš dol greš do mehanika pa ti samo menja diske tam . neka € bol privarčeval.

aja pa še to jaz ležajev nisem menjo ker nisem nič poškodoval, je pa možnost da jih. Lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov