Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chevy
Poznavalec foruma

Renault Traffic - problem z gasom...

Napisal/-a chevy Po dec 22, 2008 9:37 pm

Pozdravljeni.
Gre za Renault Traffic '94. Ko dam gas OK skoči na obrate, potem spustim pedal in mi ene par sekund ostane malo ''pod gasom'' in potem popusti - v prostem teku. Malo je nerodno, ko hočem parkirat pa držim zavoro, ustavim in kombi ''laufa'' pod gasom - če bi sprostil zavoro bi še v kam priletu. Kombi ima cca. 270 000 km. Kaj lahko kaj sam naredim :?: Moram zamenjati zajlo od gasa :?: Obisk mehanika, da kaj ''naštela'' :?:

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 22, 2008 10:17 pm

Ko daš gas poskoči potem ko obrati padajo pa padejo pod mejo prostega teka vendar ne vgasne in se pobere nazaj?

Preveri oz. daj preverit šobe in pumpo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po dec 22, 2008 10:26 pm

lisko je napisal/-a:Ko daš gas poskoči potem ko obrati padajo pa padejo pod mejo prostega teka vendar ne vgasne in se pobere nazaj?

Preveri oz. daj preverit šobe in pumpo.

Ne, normalno pride na obrate za prosti tek (nevem koliko obr., ker nima obratomera).
Pač dam gas, se vozim....potem spustim stopalko in ene par sekund ostane pod gasom (kot da bi držal nogo gor na gasu, ampak jo ne držim). Prosti tek je normalen, kombi pa ne vgasne. Isto je, ko je v folah. Dam gas, spustim oz. dam nogo proč in gas še zmeraj drži in čez par sekund popusti.
Imam občutek kot, da bi kaj blokiralo zajlo od gasa.
p.s.: pod gasom mislim na to, kot da bi držal gas :) ne da gre pod mejo prostega teka...verjetno si narobe razumel ;)

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To dec 23, 2008 6:45 pm

:roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 23, 2008 8:25 pm

Sem narobe razumel ja :) Jaz sem razumel da pade pod nižje obrate kot je prosti tek....
Hja potem pa preveri če ti res zajla ne šteka.... odpri haubo in poglej kam pride zajla od gasa.....en naj iti v kabini pohodi in popusti stopalko za plin, ti pa opazuj kaj se dogaja.....ročica plina na pumpi mora takoj brez zatikanja ali časovne zakasnitve lepo pasti nazaj v začetno lego.
Če se le to ne zgodi potem preglej kje bi lahk kaj štekalo.....podmaži zajlo in mehanizme...
Če pa pade nazaj v prvotni položaj motor pa še kr drži obrate potem pa ti obisk pri mojstru za bosch pumpe ne uide.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To dec 23, 2008 8:32 pm

Hvala lepa @lisko :-P ...par dni bom odsoten tako, da zrihtam ko bom nazaj.

LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 09, 2009 2:12 am

Zajlo in mehanizem sem podmazal - bilo je vredu par dni.
Pred dnevi mi je šla zajla dokončno u kur*c, se zataknila (malo je manjkalo da grem v piz*o mater*o). Potegnil sem ročno in po zavori - hvalabogu varno ustavil. Ko smo odšlepali domov sem odmontiral in zajla je bla vsa razcefrana. Naročil sem original, prišla čez noč, zmontiral in sedaj lepo dela :D
Cena: 1 meter zajle, okoli guma in dva zatiča = 30 € :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov