Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lsabol
Nov uporabnik

Piskanje turbine wv passat 2.5 tdi

Napisal/-a lsabol To dec 23, 2008 3:11 pm

Lep pozdrav fantje!
Imam sledeč problem,namreč turbina na mojem "potratnem dizlašu" se je začela oglašat in to zelo glasno namreč, ko pritisneš na plin se sliši mogoče malo preveč žvižganja ampak problem nastane,ko spustim plin pri rečmo 4.000rpm takrat avto zažvižga kot reli Impreza v najboljših časih,ko pohodim s5 plin do konca v razmaku 1 sekunde imam občutek,da avto deluje brez turbine saj ga totalno zamori potem spustim plin pustim,da obrati padejo na 1.500rpm in turbina s5 vleče...Če tole zadevo ponovim v prostem teku se namreč zgodi enako le,da avto nekje 5 sekund grdo trese oz. imaš filing, da hoče ugasnit. Zanima me predvsem če je počila kakšna cev oz. če ima kakšne vrste "blow off" ventil,ki bi lahko šel v k vragu...v glavnem iščem vse druge "izgovore",al naj kr poiščem drugo turbino na e-bayu?!...
Že vnaprej hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Piskanje turbine wv passat 2.5 tdi

Napisal/-a adis To dec 23, 2008 3:19 pm

lsabol je napisal/-a:Lep pozdrav fantje!
Zanima me predvsem če je počila kakšna cev oz. če ima kakšne vrste "blow off" ventil,ki bi lahko šel v k vragu...v glavnem iščem vse druge "izgovore",al naj kr poiščem drugo turbino na e-bayu?!...

1. izgovorov ni zato avto daj na strokovni pregled
2. preglej cevi od turbine ter samo turbino
3. turbina kliče po obnovitvi
in še zadnje takih tem je malo morje :!: zato uporabite iskanje

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 15c0d6fca2

...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To dec 23, 2008 5:09 pm

Omeni kolko kilometrov ze ima avto in ce je kdaj turbina bla kaj delana.

lsabol
Nov uporabnik

Napisal/-a lsabol To dec 23, 2008 5:30 pm

avto ima 240.000km o zgodovini avta vem razmeroma malo, v servisni knjižici ni nikjer zasledit kakšne obnove,kupil sem avto preko dilerja tako vse kar vem je to,da je bil redno servisiran in poštempiljana servisna do zadnjega....

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge To dec 23, 2008 6:07 pm

No, pri taki kilometraži je verjetno res že bolj boga.

Nažalost, te po mojem čaka obnova, ki pa niti ni tako poceni.
Slika
Vive Le Sport!

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi To dec 23, 2008 6:30 pm

ode turbina :) nažalost

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 23, 2008 8:41 pm

Ne neki na pamet......čist odvisn odvisn kak je blo z avtom delano.....sploh pa ni neko pravilo kdaj turbina crkne.....
Poznam kr nekaj avto z lepo kilometražo (en celo 400+) pa še s prvo turbino.....
Tako da lepo na tester ali pa h kakemu lokalnemu majstru.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To dec 23, 2008 9:17 pm

Beja d.o.o. Čiščenje, ležaji, centriranje ipd od 150 € naprej ( če jo prneseš sabo v škatli).

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Piskanje turbine wv passat 2.5 tdi

Napisal/-a lancia hf To dec 23, 2008 10:10 pm

lsabol je napisal/-a:Lep pozdrav fantje!
Imam sledeč problem,namreč turbina na mojem "potratnem dizlašu" se je začela oglašat in to zelo glasno namreč, ko pritisneš na plin se sliši mogoče malo preveč žvižganja ampak problem nastane,ko spustim plin pri rečmo 4.000rpm takrat avto zažvižga kot reli Impreza v najboljših časih,ko pohodim s5 plin do konca v razmaku 1 sekunde imam občutek,da avto deluje brez turbine saj ga totalno zamori potem spustim plin pustim,da obrati padejo na 1.500rpm in turbina s5 vleče...Če tole zadevo ponovim v prostem teku se namreč zgodi enako le,da avto nekje 5 sekund grdo trese oz. imaš filing, da hoče ugasnit. Zanima me predvsem če je počila kakšna cev oz. če ima kakšne vrste "blow off" ventil,ki bi lahko šel v k vragu...v glavnem iščem vse druge "izgovore",al naj kr poiščem drugo turbino na e-bayu?!...

Tak primer sem imel jaz na Lanci, ko mi je počila cev iz turbine do "Interkulerja" in ker cev zaradi pritiska napihne, zgubi svojo obliko in začne zrak nazaj tolčt. Je pa res da trese ali pa, kot da bi nekaj čudno na suho drsalo tako čuden piskajoči zvok ratava, in takrat ostaneš tudi skoraj brez "gasa"
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

lsabol
Nov uporabnik

Napisal/-a lsabol Sr dec 24, 2008 8:45 pm

lancia hf..najlepša hvala...tak namig sem čakal...sedaj pa zavihat rokave ker namreč če bi turbina šla proti koncu bi tudi se vrjetno poznalo po zmogljivostih...avto pa še vedno gre kot elija ;) ...dokler gre

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr dec 24, 2008 9:49 pm

meni piska na skoraj novem pasatu 2.0 tdi. ampak ni moteče .sliši se pa

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če dec 25, 2008 9:00 am

Ne vem od kod ti naziv potratni. Ali ni ti isti motor kot Passat 2,5 TDI V6 4-motion, ki je pa zelo šparoven, seveda relativno na izkoristek. Ta motor ne delajo več, vosli.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če dec 25, 2008 11:57 am

joztom je napisal/-a:Ne vem od kod ti naziv potratni. Ali ni ti isti motor kot Passat 2,5 TDI V6 4-motion, ki je pa zelo šparoven, seveda relativno na izkoristek. Ta motor ne delajo več, vosli.

Jaz sem pa o tem motorju slišal le najslabše.
Lastniki so več ali manj na servisih, ki pa seveda niso poceni.

Baje poden od motorja, zat ga tudi ne delajo več.
E60 525dA M-Optic, 2005
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov