Nasveti in napotki ter povpraševanja...

montblanc
Nov uporabnik

Počeno vetrobransko steklo!

Napisal/-a montblanc So dec 27, 2008 8:46 am

Ne vem če ta tema ravno paše sem, sam me zanima če sem ob popravilu oz. zamenjavi stekla ki traja en cel dan upravičen do nadometnega vozila s strani servisa kjer bodo steklo zamenjali ali s strani zavarovalnice? Avto je kasko zavarovan. Hvala za nasvete.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So dec 27, 2008 9:41 am

ČE pelješ v carglas ti to zrihtajo v parih urah, tako da najbrž ne boš dobil nadomestnega vozila za tistih par ur.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 27, 2008 9:58 am

nebivedu je napisal/-a:ČE pelješ v carglas ti to zrihtajo v parih urah, tako da najbrž ne boš dobil nadomestnega vozila za tistih par ur.

Ja sam pazi....lepilo se suši več kot par ur.....Če pa gre za popravilo (od kamenčka) pa ti pridejo na dom in zrihtajo v manj kot uri....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm So dec 27, 2008 10:13 am

Jaz sem menjaval na Carglasu in sem dobil tudi za tiste dve uri nadomestni avto (čist novo Corso) :-)
Pridejo pa tudi na dom naredit, če imaš dovolj topel prostor za menjavo - na mrazu ne more delat zaradi lepila.

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej So dec 27, 2008 10:38 am

Pri nam smo imeli na cliotu počeno sprednjo steklo od kamnička in smo šli na Renojev servis pa so nam dal nadomestni avto novo laguno. :D

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 So dec 27, 2008 12:25 pm

Ce je avto kasko zavarovan potem ti pripada, ker stroske krije zavarovalnica. Lahko da ti ga bojo na servisu dal, ce ne ga mors pa zahtevat ker to itak krije zavarovalnica-nadomestno vozilo.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a |m| So dec 27, 2008 2:23 pm

Vido85 je napisal/-a:Ce je avto kasko zavarovan potem ti pripada, ker stroske krije zavarovalnica.

Glede tega... fotru so popravljali avto zaradi toče pa ima kasko, brez avta je bil teden dni. Pol pa gre na zavarovalnico rečt za nadomestnega (ko sklepaš zavarovanje seveda ne pozabijo omenit vse mega bonitete ki ti jih prinaša kasko zavarovnje) in se zgodi sledeče: Do nadomestnega vozila ste upravičeni, če popravilo merjeno v dejanskih delovnih urah mehanika/kleparja/ličarja preseže dva delovna dneva torej 16ur pa še to samo za kar je višek ur (se pravi če popravljalo 20ur dobiš nadomestni avto za 4ure). Torej če ti barvajo avto in ga imajo v delavnici 3 dni na njem pa efektivno delajo 2uri na dan se to šteje kot 6ur (do 16 je še daleč :D ).
To je drobni tisk pri zavarovalnici Adriatic Slovenica. Da si ne bo kdo obetal prehitro preveč :P Je pa bla ta polica sklenjena za julij 2007-julij 2008 in je bil na voljo še nek kasko paket (to so rekli na zavarovalnici), ki pa vključuje nadomestno vozilo v vseh primerih. Tile paketi se seveda vsako leto neki spreminjajo tko da je zdej morda kej drugače.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So dec 27, 2008 2:37 pm

na kolmaniču krijejo sami tiste dni ki avto tam stoji neupravičeno za zavarovalnico.

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 So dec 27, 2008 4:08 pm

nadomestni avtomobil, ti pripada za toliko ur oz. dni za koliko je popravila.

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Ne dec 28, 2008 1:32 pm

Sej vsi vemo da ko je treba servisu dat nadomestn avto da se ponavad hocejo tega izognt, ampak treba je bit mal sitn pa zatezit ce ne te pa mal nategnejo tko k marsikoga k ne ve za to, ne vem pa tocn za kok casa popravila ti sele pripada nadom. vozilo. Vcasih ti ga kje dajo ze ko mas avto na rednem servisu, kje ti ga pa ne dajo ce ga mas par dni tm.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne dec 28, 2008 4:35 pm

Nam so to njihovi mojstri na domu menjali :)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne dec 28, 2008 6:25 pm

Pogoji za nadomestni avto pri kasko zavarovanuju se zelo razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice..
Lani sem imel poln kasko z asistenco pri triglavu: kakor hitro je avto ostal na cesti, so
uredili avtovleko in obenem pripeljali nadomestni avto istega ranga, ki si ga lahko imel
48 ur...
Letos imam poln kasko z asistenco pri Tilii: žena je imela lažjo nesrečo: avto je bil tri dni na popravilu...Avtovleka na servis ni bila problem, nadomestni avto pa nam je po njihovem pripadal za 8 ur, pa še to se ni gledalo, katerega ranga. Dali so cliota, namesto
sedemsedežnika...
Lep dan!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov