Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Renaul_CLIO
Nov uporabnik

Kraj: vse povsod po malem

turbina R-laguna l.01

Napisal/-a Renaul_CLIO So dec 27, 2008 10:08 pm

helo
zanima me, če je možno da je crknala turbina, glede na to, da ko se pelm je vse vredu, v kolker pa dam po gasu pa začne žvižgat da me je kr sram. ki vem da prej tega ni delala. Avto sicer gre normalno, dobi takoj hitrost isto kot prej.
Ja pa zanima me, če je že crknala, če ve kdo ki bi to obnavljal, ki nova na original servisu pride 1900€, tovarniško obnovljena pa 1100€. :? :? :? :?
hvala

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 27, 2008 10:13 pm

mogoče počena kakšna cev,počen Intercooler,drugače pa Beja,Medja,Helica...

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: turbina R-laguna l.01

Napisal/-a lumpii So dec 27, 2008 10:26 pm

Renaul_CLIO je napisal/-a:helo
zanima me, če je možno da je crknala turbina, glede na to, da ko se pelm je vse vredu, v kolker pa dam po gasu pa začne žvižgat da me je kr sram. ki vem da prej tega ni delala. Avto sicer gre normalno, dobi takoj hitrost isto kot prej.
Ja pa zanima me, če je že crknala, če ve kdo ki bi to obnavljal, ki nova na original servisu pride 1900€, tovarniško obnovljena pa 1100€. :? :? :? :?
hvala

Nova je 800€ obnovljena pa cca 580€. Beja.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Ne dec 28, 2008 1:09 am

sej če si renoja kupu morš vedt da boš turbino menjal tm nekje do 150k km.mam izkušnjo s tem k se je mojmu fotru isto nardil.3 tedne je žvižgal k pr norcih pol so pa u zagrebu ustal.avto ušou u iberture pa sploh se je ni dal ugasnt.pa še kadil se je tok črno k da bi se avto užgau.tko da po vsej verjetnosti je turbi na ja.a se ti je kdaj pržgala rumena lučka na armaturi(se mi zdi da javlja eno napako na tuljavi al neki tasga).

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne dec 28, 2008 8:31 am

Ravo je napisal/-a:sej če si RENOJA KUPU MORŠ VEDET DA BOŠ TURBINO MENJAL tm nekje do 150k km.mam izkušnjo s tem k se je mojmu fotru isto nardil.3 tedne je žvižgal k pr norcih pol so pa u zagrebu ustal.avto ušou u iberture pa sploh se je ni dal ugasnt.pa še kadil se je tok črno k da bi se avto užgau.tko da po vsej verjetnosti je turbi na ja.a se ti je kdaj pržgala rumena lučka na armaturi(se mi zdi da javlja eno napako na tuljavi al neki tasga).

Če se je pr vašmu to zgodilo,potem se pri čisto vseh do 150.000 km ,a ne? :nae
Pa nč važno,kšnga renoja.Sam da je reno,a ne?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 28, 2008 9:18 am

bizgec je napisal/-a:
Ravo je napisal/-a:sej če si RENOJA KUPU MORŠ VEDET DA BOŠ TURBINO MENJAL tm nekje do 150k km.mam izkušnjo s tem k se je mojmu fotru isto nardil.3 tedne je žvižgal k pr norcih pol so pa u zagrebu ustal.avto ušou u iberture pa sploh se je ni dal ugasnt.pa še kadil se je tok črno k da bi se avto užgau.tko da po vsej verjetnosti je turbi na ja.a se ti je kdaj pržgala rumena lučka na armaturi(se mi zdi da javlja eno napako na tuljavi al neki tasga).

Če se je pr vašmu to zgodilo,potem se pri čisto vseh do 150.000 km ,a ne? :nae
Pa nč važno,kšnga renoja.Sam da je reno,a ne?

Jaz sem včeraj gledal mojga renoja , ki ima 500.000 prevoženih in sem ugotovil da je turbina zgorela..... no pol pa sem manual pogledal pa videl da je sploh nima.....mislim eh kake eni strelate tu gor....da turbina crkne ali začne žvižgat je lahk več možnosti.

Crknila glede na to da še avto norlano gre, vsekakor ni. Prvo do majstra potem pa dalje. Na beji pa je men za 2.5TD motor rekla obnova od 200 evrov dalje....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ravo
Novinec

Kraj: Moravče-Kamnik

Napisal/-a Ravo Ne dec 28, 2008 5:07 pm

bo povedu čez 3 tedne kaj je blo pa kaj ne.itaq pa usak svoje hval ane (renoje). če pa neveste je blo pa v letu 2001 kr je blo dizlov pr renoju narjenih skor 80% teh avtomobilou več na servisu kokr pa duma u garaž kaj šele na cest :twisted:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: turbina R-laguna l.01

Napisal/-a adis Ne dec 28, 2008 5:10 pm

Renaul_CLIO je napisal/-a:Ja pa zanima me, če je že crknala, če ve kdo ki bi to obnavljal, ki nova na original servisu pride 1900€, tovarniško obnovljena pa 1100€. :? :? :? :?
hvala

1900€ stane turbina na servisu?

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 28, 2008 5:21 pm

Ravo je napisal/-a:sej če si renoja kupu morš vedt da boš turbino menjal tm nekje do 150k km.mam izkušnjo s tem k se je mojmu fotru isto nardil.3 tedne je žvižgal k pr norcih pol so pa u zagrebu ustal.avto ušou u iberture pa sploh se je ni dal ugasnt.pa še kadil se je tok črno k da bi se avto užgau.tko da po vsej verjetnosti je turbi na ja.a se ti je kdaj pržgala rumena lučka na armaturi(se mi zdi da javlja eno napako na tuljavi al neki tasga).

Sepravi dizel?

Tuljava in dizel?

Že v sami osnovi so te teze zelo krhke. Nakladaš.

Pa tut nevem od kje povezava, da samo pri Renaultu turbina crkne pri 150k km? Sepravi pri drugih tut? Ker ma večina avtov Garret turbine, samo da naštejem ene par jih; VAG, PSA, Renault-Nissan.

Ravo je napisal/-a:bo povedu čez 3 tedne kaj je blo pa kaj ne.itaq pa usak svoje hval ane (renoje). če pa neveste je blo pa v letu 2001 kr je blo dizlov pr renoju narjenih skor 80% teh avtomobilou več na servisu kokr pa duma u garaž kaj šele na cest :twisted:

Mater, to pa je zaskrbjajoče... Še posebej, ko slišim to iz ust strokovnjaka. Dobro da se sploh kater Renault sploh vozi po cesti po tem takem, ne?
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Ne dec 28, 2008 5:37 pm

Ravo je napisal/-a:bo povedu čez 3 tedne kaj je blo pa kaj ne.itaq pa usak svoje hval ane (renoje). če pa neveste je blo pa v letu 2001 kr je blo dizlov pr renoju narjenih skor 80% teh avtomobilou več na servisu kokr pa duma u garaž kaj šele na cest :twisted:

Tisti Renoji, ki jih vidiš na cesti vsak dan, imajo motorje od drugih renomiranih proizvajalcev (tojota, folcvagen, BMW, MB,...)
....sicer nisem prištaš določene znamke, ampak LOL, kiri vrtec je tuki gor :jao: :bonk :jao: Zdej mi je jasno, zakaj eni moji sosedje nimajo avtov. verjetno so pred šestimi leti kupil nove renoje, pa jih od takrat še niso popravili, da bi se lahko pripeljalil do doma...so še v trgovini..LOL-o-LOL

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne dec 28, 2008 7:32 pm

1900eur :shock: :idea: Pa ne na servisu to kupovat,sj niso normalni :roll:
biturbo SKN Project CT3 50

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 8:05 pm

2001 letnik lagune so imele menda res največ problemov in pa menda so turbine crkovale zato ker mazanje ni bilo ravno biserno in so kasneje to nekaj modificirali tako da ni bil problem zaradi turbine(garett) ampak zaradi mazanja menda (in ne zdaj takoj vsi bit neki brihtni,ker govorim kar sem slišal od človeka ki se z turbinami ukvarja)

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 28, 2008 8:35 pm

A ti sebe poslušaš, govoriš samo menda to, menda uno. Ko boš vedel točno lahko poveš.

Je pa deloma res, glede 2001 letnika. Turbine so bile nezadostno mazane in sicer zaradi prešvoh oljne pumpe. In še to ne zaradi same konstrukcijske napake, ampak zaradi napake dobavitelja oljnih pump.

To pa nažalost niso edini problemi z Lagunami II faza 1. Veliko problemov so/imajo z nosilni motorja, šobami, grelnimi svečkami in električnimi kljukami... Uglavnem, faza 1 ni glih nek biser. Faza 2 je veliko boljša.
Slika
Vive Le Sport!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 9:51 pm

pa kaj se koji qrac qrčiš če bi pa govorili o NE ranaultu bi bil pa tih zakaj vsi zagovarjate tisto kar vozite ali pljuvate tisto česar sploh niste še imeli da bi vedeli kaj o tem?'Sam sem pa mehanik in v naših krogih se marsikaj pogovarja okol teh stvari!

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Ne dec 28, 2008 10:06 pm

aha. poznam dosti ljudi ki imajo 2001 letnik dizele, in grejo še danes z prvo turbino brez obnavljanja. tako da nevem kdo ti je ta podatek dal. si pa strokovnjak za renoje. vsaka ti čast.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 28, 2008 10:24 pm

čare je napisal/-a:pa kaj se koji qrac qrčiš če bi pa govorili o NE ranaultu bi bil pa tih zakaj vsi zagovarjate tisto kar vozite ali pljuvate tisto česar sploh niste še imeli da bi vedeli kaj o tem?'Sam sem pa mehanik in v naših krogih se marsikaj pogovarja okol teh stvari!

Ja opažam da res. Svojo strokovnost dokazuješ z vsako besedo, ki je izrečeš. :?
Slika
Vive Le Sport!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 28, 2008 10:35 pm

no saj u končni fazi nima veze važno je da jaz vem kaj sem in kok sem sposoben in da mi določen krog ljudi zaupa že več let,če pa ti in še kdo ne razume kaj komu hočem povedat vam pa jaz ne morem pomagat,ker ko nekdo tu gor sprašuje "zakaj mi na levi strani spredaj ropota"mu človek preko računalnika za mizo zelo težko pomaga.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne dec 28, 2008 10:48 pm

Če bi biu mehanik, bi dosti bolj strokovno razložu, kaj je problem. Ne pa nekaj nepotrebno ushajau. Ker mehaniki so realni, noben mehanik nebo eno firmo grozno hvalu, drugo pa ZELO kritiziral. Ker mehaniki vedo, da je to vse isti šmorn. In ti bi to tudi lahko vedu, če bi biu mehanik.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 28, 2008 11:56 pm

čare je napisal/-a:no saj u končni fazi nima veze važno je da jaz vem kaj sem in kok sem sposoben in da mi določen krog ljudi zaupa že več let,če pa ti in še kdo ne razume kaj komu hočem povedat vam pa jaz ne morem pomagat,ker ko nekdo tu gor sprašuje "zakaj mi na levi strani spredaj ropota"mu človek preko računalnika za mizo zelo težko pomaga.

:har :har :har :rofl :rofl :rofl :noro :noro :noro

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po dec 29, 2008 12:11 am

A kdo ve zakaj se vozniki Renault lagun ne pozdravljajo na cesti?
Zato, ker so se že zjutraj na servisu

to velja za dci-je

PS:Mene vedno pozdravi ko gre kak z omego mimo:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov