Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ana Repe
Nov uporabnik

micra 96 ne vžge

Napisal/-a Ana Repe Po dec 29, 2008 11:32 pm

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem: :?
pred približno 1 mesecem je bila na avtu menjana sklopka, nakar je čez tri dni avto začel crkovat na križiščih, kot da bi zavrl in se ustavil in čez cca. 10 min je spet vžgal. Potem mi je bilo rečeno, da je na kapi od motorja preveč rje in da se kontakt ne prenese. Rjo so potem odstranili. Zdaj po dveh tednih pa mi avto kar naenkrat sploh ni več vžgal, razen, če ful pritiskam na gas in potem, če upočasnim spet crkne, torej približno isto kot, ko je prvič začel crkovat v križiščih. :roll:
Torej, upam, da mi bo uspel kdo povedat kaj je narobe in predvsem koliko se v tak avto sploh še splača vlagat, ker vsakih par tednov tudi ne mislim plačevat popravil.

Najlepša hvala za odgovore! :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 29, 2008 11:44 pm

Jah v star avto moreš vedno nekaj vlagat :)
Prvo mi pa na pamet pride nekaj okrog senzorja položaja glavne gredi.....glede na to da praviš da je bila menjana sklopka.
Bodo še drugi več povedal. Sam dotičnega motorja ne poznam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To dec 30, 2008 1:04 am

Motor ima ful vakumskih cevk. Morda je katera od njih počila.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: micra 96 ne vžge

Napisal/-a tristan01 To dec 30, 2008 8:07 am

Ana Repe je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam sledeč problem: :?
pred približno 1 mesecem je bila na avtu menjana sklopka, nakar je čez tri dni avto začel crkovat na križiščih, kot da bi zavrl in se ustavil in čez cca. 10 min je spet vžgal. Potem mi je bilo rečeno, da je na kapi od motorja preveč rje in da se kontakt ne prenese. Rjo so potem odstranili. Zdaj po dveh tednih pa mi avto kar naenkrat sploh ni več vžgal, razen, če ful pritiskam na gas in potem, če upočasnim spet crkne, torej približno isto kot, ko je prvič začel crkovat v križiščih. :roll:
Torej, upam, da mi bo uspel kdo povedat kaj je narobe in predvsem koliko se v tak avto sploh še splača vlagat, ker vsakih par tednov tudi ne mislim plačevat popravil.

Najlepša hvala za odgovore! :D

Pozdravljena na našem forumu Ana. Glede na opisano bi bilo povsem možno kar je predlagal že Lisko, druga možnost, pa je senzor (motorček) prostega teka, ki uravnava vrtljaje v prostem teku. Značilno za odpoved tega senzorja je da avtomobili ob odvzemanju plina in stisku sklopke crkne, saj elektronika ne zadrži motornih vrtljajev v prostem teku.

Glede na to da je avtomobil letnik 96, pa lahko pričakuješ da bodo potrebna manjša popravila in zamenjava nekaterih izrabljenih delov. Kaj vse bo potrebno popraviti/zamenjati pa je odvisno od zgodovine avtomobila, predvsem pa od vestnega vzdrževanja prejšnega/prejšnjih lastnikov avtomobila.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov