imam vectro 2.0 dti l.2000.Problem je sledeč:zadnje čase mi ko zjutraj grem v službo, avto vžge nato pa takoj ugasne.Nato ga moram nekaj časa verglat da mi vžge.Danes je bilo isto s tem, da se mi je zdaj prižgala lučka za motor.Glede vžiganja imam težavo samo zjutraj, drugače kasneje avto normalno vžiga. A je imel že kdo podobno težavo?
avto je redno servisiran, glede svečk se pa lučka prižge, če katera ne dela, vsaj zadnjič je bilo tako. Itak pa sem 5.000 km nazaj zamenjal vse svečke, tako da to ne bi smel biti problem.
Absolutno...čeprav je nekaterim očitno diagnostika stran metanje denarja. Motor je pač poln nekih senzorjev, sond in ostalih stvari, tako da niti še tako izkušen mehanik zagotovo ne bo mogel reči kaj bi lahko bilo.
se strinjam, da je treba pregledat na tester. Vendar velikokrat tester ne more pokazati točne napake, zato sprašujem, če je imel kdo podobno izkušnjo. V večini primerov naj bi bile vakumske cevke ali EGR ventil, vendar so to samo ugibanja. Ko ugotovim napako, vam sporočim
se dogaja da kljub menjavi zagrevalnih svečk, nova svečka enostavno ne dela..
pelji na tester, to je najmanj kar lahko storiš. boš vsaj vedel kje iskati krivca za težave.
danes peljal na tester. Pokazalo napako: "namestitev začetnega vbrizgavanja". Pravijo da je to obsežen pojem, tako da je lahko marsikaj. Bom preveril še svečke, ker se mi čudno zdi, da avto ko vžge, zelo neenakomerno dela ter se trese.
za kilometrino navijat, ne rabjo šarat po števcu, ker je elektronski. pa tud mel je dost prevoženih ob nakupu, in po obrabljenosti dvomim, da je bla navita.
C4V4L13R je napisal/-a:za kilometrino navijat, ne rabjo šarat po števcu, ker je elektronski. pa tud mel je dost prevoženih ob nakupu, in po obrabljenosti dvomim, da je bla navita.