Kako zamenjam kontrolne lučke na armaturi ? Prilagam sliko !!!
Zanima me še, kje najdem filter goriva in ali ima ta avto zobati jermen ??!!
R Twingo letnik 1997
Moraš vzet armaturko narazen da prideš zadaj do vezja..mislim pa da so LED diode..na ebayu sem gledal da dobiš komplet vse lučke da jih menjaš..tam pri ventilaciji, števcu in tukaj pri volanu....pa tudi zobati jermen ma avto ja
Ni ti treba armature ven uzet ampak se na obeh koncih okroglinah dajo ven uzet čepki kajti spodaj sta dva vijaka! Odsraniš jih pa z majhnim izvijačem ampak bodi zelo previden da ga ne potegneš po displeju notri so pa čisto majhne žarnice take kot skoraj vseh renojih.
Ne vem vlečt, pod to plastiko ki je obkrožena se skrivata vijaka, en pod levo in en pod desno. Vzami mali izvijač in ga vstavi v smeri kot ti kaže puščica in izpuli ven te 2 mali plastiki, ki sta obkroženi.. Upam da ti bo uspelo
Čist easy
Sem šel še enkrat pogledati....imaš prav. Pri teh letnikih sta bila dva tipa motorjev. Torej nam mora stefan samo še povedati kateri tip motorja ima vgrajen
Pavka je napisal/-a:Sem šel še enkrat pogledati....imaš prav. Pri teh letnikih sta bila dva tipa motorjev. Torej nam mora stefan samo še povedati kateri tip motorja ima vgrajen
Če je izdelava 1997 ima jermen, če pa je 1. reg. 1997 pa ketno.
...evo...
prva reg. 1997
letnik modela 1997
moč 43 kW
........pa če tud ima zobati jermen,ne vem kje naj bi bil, ker na levi strani motorja
ni nobenega plastičnega pokrova ki bi ščitil zobati jermen.Druge stvari sem pogruntal, med drugimi sem najdo tudi filter goriva.
hvala vsem in upam da bodo komu še prav prišle te informacije
Je pod pokrovom zobati jermen. Sej prvo boš videl dva jermena, ki nista zobata. Zrevn tistih je pa tak pokončno pokrov, not je pa ta zobat jermen. Samo to je težko sam menjat.
Ja, zdaj pa je tu še ena težavica. Nevem kdaj je bil nazadnje zamenjan zobati jermen. Tip od katerega sem kupil tudi ne ve!! Se da videt in ocenit v kakem stanju je jermen? Na servisu so mi rekli da stane zamenjava 300€.
To gledanje in ugotavljenje je tko tko......Na servisu so ti rekli z original deli ( jermen šponar,mogoče rolca,vodna črpalka,antifriz + delo)
Tako da lepo najdi enga popoldanca ali pa privat mehanika in moraš prit skozi dost ceneje (kontaktiraj uporanika Fan-a on ima delavnico.....mislim da ti bo z veseljem pomagal.....edin če nisi kje z Lj ali okolice...).
Če pa si kje s štajerske bomo pa skupaj najdli enga ki ti je blizu.
Za sigurno delovanje boš moral menjat jermen. Tako vsaj potem nimaš skrbi in se brez skrbi voziš.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )