Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Fiat punto 1.2 l2005 volan otrdi

Napisal/-a snikerson To jan 06, 2009 12:41 am

Sestri večkrat v avtu ko ga prižge nekeko "izkluči" servo volan, al kk bi se izrazo, volan postane ful trd in prižge se lučka(volan lučka), ko avto vgasneš in ponovno prižgeš deluje normalno, dogaja se pa predvsem na kakih parkiriščih kjer je treba volan fejst vrtet... je mel kdo kakšne podobne težave, hvala za odgovore. ;)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 12:55 am

res ne ve noben? :?

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 07, 2009 12:59 am

Morda drsi jermen servo pumpe...olje servo volana - morda ga je premalo oz. je potrebna menjava, kje pušča - potrebno dolit.
Najboljše je it na servis pa naj pogledajo ;)
A nimajo FIAT-i tisti knofek ''city'', pa postane volan bolj mehak :?:

LP

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 1:10 am

chevy je napisal/-a:Morda drsi jermen servo pumpe...olje servo volana - morda ga je premalo oz. je potrebna menjava, kje pušča - potrebno dolit.
Najboljše je it na servis pa naj pogledajo ;)
A nimajo FIAT-i tisti knofek ''city'', pa postane volan bolj mehak :?:

LP

imajo ja, sam povprečni voznik ga pomoje ne rabi, ker je že po "defaultu" volan zelo mehak..
drgač pa volan zelo otrdi, skoraj ga ne gre premikat, ko pa ponovno prižgeš avto pa dela normalno, čudno res..

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 07, 2009 1:19 am

Poznam primer v mojem kraju - mi je prijatelj pripovedoval. Tam kjer je delal imajo FIAT Ducato in servo je deloval le ob stisnjenem pedalu za gas. Če je hotel parkirat je moral pritisniti gas, da je volan obrnil (pri servotu ga je težje obrnit, če ne dela pumpa napram navadnega brez servo). Kombi je bil po servisih in kakor mi je znano zadeve niso nikoli dokončno rešili.

LP
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr jan 07, 2009 1:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr jan 07, 2009 1:20 am

to je meni delalo pri alfi 156.
verjetno je servo pumpa pri koncu svojega zivljenja..ni pa nujno seveda..

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 1:22 am

sejjaretun je napisal/-a:to je meni delalo pri alfi 156.
verjetno je servo pumpa pri koncu svojega zivljenja..ni pa nujno seveda..

zgleda bo treba čimprej na servis peljat, je bla sestra že pred meseci, so jo priklopli na računalnik, sam ni nič pokazalo :shock:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr jan 07, 2009 1:28 am

neverjamem da bi to na racunalniku pokazalo ker pumpa deluje,vsaj pri meni ni ko sem mel alfo-tud sem na rac.priklopil. pac deluje,ampak zna zastekat vcasih ter tak zvok cuden se slisi pri tem(znacilen za servo pumpe,tudi pri normalno delujocih ko volan cisto do konca navijes).

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 1:56 am

sejjaretun je napisal/-a:neverjamem da bi to na racunalniku pokazalo ker pumpa deluje,vsaj pri meni ni ko sem mel alfo-tud sem na rac.priklopil. pac deluje,ampak zna zastekat vcasih ter tak zvok cuden se slisi pri tem(znacilen za servo pumpe,tudi pri normalno delujocih ko volan cisto do konca navijes).

jp, nek spicifičn zvok se sliši ko "zablokira"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 07, 2009 6:34 am

chevy je napisal/-a:Morda drsi jermen servo pumpe...olje servo volana - morda ga je premalo oz. je potrebna menjava, kje pušča - potrebno dolit.

LP

chevy: ta avto TEGA NIMA :!: :roll: (če ne veš, ne tumbaj nekaj na pamet, ker izpade smešno.....)

Če se prižge rdeča lučka v obliki volana na armaturi, je naverjetneje hin električni motorček volana...

Imela sestra problem podoben, vendar samo v mrzlih dneh....po menjavi motorčka je bilo dve leti mir, nato je zopet začel nagajat......(potem je avto prodala) na grandeu pa je deloval brezhibno.....

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Sr jan 07, 2009 8:29 am

sašo5 je napisal/-a:

LP

chevy: ta avto TEGA NIMA :!: :roll: (če ne veš, ne tumbaj nekaj na pamet, ker izpade smešno.....)

Če se prižge rdeča lučka v obliki volana na armaturi, je naverjetneje hin električni motorček volana...

Imela sestra problem podoben, vendar samo v mrzlih dneh....po menjavi motorčka je bilo dve leti mir, nato je zopet začel nagajat......(potem je avto prodala) na grandeu pa je deloval brezhibno.....

točno to je hin, kar je napisal sašo5!! Je imela moja isti problem..
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 07, 2009 2:03 pm

Ja res je - se opravičujem. Prvo mi je prišlo na misel in sem pisal možne možnosti okvar.

Nekaj sem našel:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 749#603749
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 945#581945

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 2:15 pm

sašo5 je napisal/-a:

LP

in kolko je prb strošek menjave?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 07, 2009 4:56 pm

snikerson je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

LP

in kolko je prb strošek menjave?

lisko je napisal/-a:Sklepam da je servo volan...... olja je dovolj ?

še "liskota" je zavedlo...... :P

.....so menjali pod garancijo........(dela je eno uro, kolk pa sedaj stane motorček, boš pa moral na Fiat poklicat.......neki posebno dragega ne more bit....po moje, saj ga v pešici skriješ.....)

P.S. saj je avto 2005 let. če imaš vse žige, ni hudič, da ne bi pod garancijo/kulanco naredili....

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr jan 07, 2009 5:17 pm

vredu, bom sporočil sestri naj čimprej pelje na servis, hvala za odgovore, je bil pa avto zmeri na pooblaščenu servisiran, ima vse šteple..

gregorian
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a gregorian Sr jan 07, 2009 5:19 pm

No, pri prejšnjem puntotu sem imel lih tak primer..in se niti nisem obremenjeval, dokler je kdaj delalo, kdaj pa ne..potem pa je začelo resno nagajat in je bil stalno trd. Na fiatovem servisu so mi popravili, približno pol leta nazaj.
Cena je pa taka, nov elektromotorček pride 380e, meni ga je mehanik ponudil z njegovega razbitega puntota za 160e. Malček sem dvomil, ampak še vedno dela..
Takle mamo... :)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr jan 07, 2009 5:19 pm

pri servo-sity volanu se menja oziroma obnovi elektro motorček in je stroška 100€ ;)
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: clio05 in 12 gostov