Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MateSLO
Novinec

Passat - cuden zvok

Napisal/-a MateSLO Ne jan 11, 2009 10:37 am

Kolega ima en zelo cuden problem s Passatom 2003 letnik - namrec ko pospesuje, zavija itd. mu avto proizvaja zelo cuden zvok. Tik, tik, tik, tik ... in to cisto vedno.
Zvok sicer prihaja iz blizine stikala za vse 4 zmigovce in tudi preneha tik tikat v primeru da le-te prizgemo.

:shock: :lol:

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Passat - cuden zvok

Napisal/-a lumpii Ne jan 11, 2009 10:46 am

MateSLO je napisal/-a:Kolega ima en zelo cuden problem s Passatom 2003 letnik - namrec ko pospesuje, zavija itd. mu avto proizvaja zelo cuden zvok. Tik, tik, tik, tik ... in to cisto vedno.
Zvok sicer prihaja iz blizine stikala za vse 4 zmigovce in tudi preneha tik tikat v primeru da le-te prizgemo.

:shock: :lol:

Verjetno je stikalo hin....
E60 525dA M-Optic, 2005

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 11, 2009 12:25 pm

Ja to tudi sumim, samo ko je avto na mestu pa ne dela ... cudno ... bo treba pogledat :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jan 11, 2009 7:50 pm

Mogoče ti bo pomagalo. Imam enak avto in problem je bil, da je potem, ko sem izklopil smerne kazalce, še nekaj časa tik-takal avtomat le teh, ki se nahaja v stikalu vseh štirih smernih kazalcev (poleg avtoradija). Žmigavci sicer niso goreli, a tik-takalo pa je še nekaj sekund. Težava je v tem, da v stikalo pod volanom (za smerne kazalce) nekako minimalno kontakti prevajajo, verjetno zaradi opilkov in masti, s katero so premazani kontakti. Odšraufati je bilo potreba volan in nekaj plastike, nato pa sem lahko prišel do stikala, ki sem ga odstranil in z WD-jem dobro prešprical kontakte ter nato spihal s kompresorjem, da je ven zmetalo nepotrebno nesnago. Zmontiral nazaj in tiktakanje se ni več ponovilo.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 11, 2009 10:20 pm

Tik taka lahko celo uro ce hoces tako da to ni problem ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov