Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Amadeuss
Nov uporabnik

Punto "crkne" ko med prestavljanjem odvzamem plin

Napisal/-a Amadeuss To jan 13, 2009 8:37 pm

Pozdravljeni.

Problem je sledeč...ko med vožno prestavim v nižjo prestavo in med tem odvzamem plin se mi pogosto zgodi, da mi avto "crkne" :shock: Punto je letnik 2006, motor je 1.4 in bencinski. Pod "štand gasom" laufa normalno. Problem se pojavi samo med vožnjo, ko kot sem že omenil med prestavljanjem v nižjo ko spustim pedalo za plin zelo na hitro padejo obrati in "crkne".

Aja gorela je tudi lučka za napako na motorju vendar je zdaj ta ugasnila.

Kdo ve kaj bi lahko bil problem in koliko me bo to koštalo na servisu? :?

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To jan 13, 2009 8:44 pm

omenjena težava ima simptome :motorček prostega teka
Slika
Slika
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 13, 2009 8:50 pm

očisti loputo in ventil prostega teka.

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss To jan 13, 2009 9:18 pm

Mja ne vem....v prostem teku na mestu drugač laufa normalno :?

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek To jan 13, 2009 10:08 pm

Velika možnost je tudi da je fuč lambda sonda.
batek

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a zvoncek To jan 13, 2009 10:21 pm

Pojdi na servis in ti ga bodo priklopili na računalnik plačal boš od 30€ naprej pol pa ti bodo povedali za napako mislim pa da je motorček prostega teka ali pa sama loputa ter lamda sonda no pol pa še to plačaš nevem pa za cene
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Skorpjon
Nov uporabnik

Napisal/-a Skorpjon To jan 13, 2009 11:41 pm

Isti problem na seat Leonu zapacana loputa. Das spuca ter sprogramirat. Morde pr teb ni treba programirat mal se pozanimaj.

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Sr jan 14, 2009 7:16 am

Še ena sveža zadevca od današanje poti v službo....

Med potjo mi je naenkrat spet začela goreti opozorilna lučka za napako na motorju. Obrati motroja so pri tem padli na cca. 1000 torej tako nekako kot v prostem teku. Avto je sicer deloval, ampak sploh ni blo efekta če sm pritiskalna stopalko za plin...kot da je nebi pritisnil...obrati so ostjali isti... :|

Avto sem potem ugasnil, po ponovnem vžigu pa je lučka za motor sicer še vedno gorela a avto je deloval normalno (če odštejemo že prej opisane težave)... :?

Zdej ne vem...po tej zadevi bi rekli da še vedno drži teorija o loputi in/ali lambdi? :| Malo mi je čudno da so ko se je prižgala opozorila lučka tako padli obrati in da ni "registiral" pritiska stopalke za plin... :|

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a zvoncek Sr jan 14, 2009 8:03 am

Motorček za prosti tek pa še prej pejt na tester
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr jan 14, 2009 9:18 am

Če bi bil samo ventil prostega teka, potem bi se motor odzval na pedal za gas. Čisto možno, da je kaj z loputo za gas oz. s senzorjem pozicije lopute. Mogoče je tudi ECU vrglo v zasilni program?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Sr jan 14, 2009 10:56 am

Hm se nekak strinjam z Energetikom...se mi je lih prej ko sem šel do ene stranke na teren zopet ponovila zadeva s pedalom za plin, ki se ni odzval. Ko sem avto ponovno zagnal pa je spet delalo ok :shock:

Pa ne vem...avto drugač v prostem teku laufa normalno...če bi bil okvarjen motorček za prosti tek ne vem če bi blo tko?

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Sr jan 14, 2009 11:59 am

Mislim da so ti ostali uporabniki dali par možnih odgovorov, sedaj pa je na tebi ali boš še malo sam ugotavljal kaj bi lahko bilo ali pa se zapelješ do prvega servisa.

Kolega je enako na Puntotu ugotavljal zakaj mu gre avto težko v prvo prestavo, zakaj mu menjalnik šteka. No to je počel toliko časa, da je na koncu počilo ohišje menjalnika, zlomilo vilice potisnega ležaja,...

Upam, da uspešno rešiš svojo težavo.

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Sr jan 14, 2009 12:35 pm

Bom poklicu mal naokol pa se naroču za jutr al pa v petek, upam da nimajo preveč gužve na servisih :P

Ko bom zvedu kaj je blo točno narobe bom pa seveda poročal tuki gor ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr jan 14, 2009 12:42 pm

Živjo .. to da ti tko dela je verjetno zgolj posledica tega da nisi odpravil prvotne težave .. tako se motor "zavaruje" da ga ne poškoduješ .. na tvojem mestu nebi uporabljal avtomobila naprej dokler nebi napake odpravil ..to da ti padejo obrati med prestavljanjem v nulo in da ti ugasne je zgolj posledica motorčka za prosti tek, ki ti uravnava ta "padec" torej da ti avto ne crkne ..
vsi ostali simptomi se vrjetno nanašajo na tvoje ne reagiranje na to težavo .. dejansko menim da ti avto govori da ga daš popravt ..

enkrat ko bo to narejeno in pa na računalniku zaznano oz. odpravljeno opozorilo bo avto ponovno ok.

lp

Amadeuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Amadeuss Pe jan 16, 2009 2:55 pm

Evo zadeva urejena... 8)

Bla je pa zapacana loputa :P Baje se to pri Puntotih dost rado dogaja :? No hvala vsem za pomoč ;)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 3:24 pm

Da nebom odpiral nove teme,... Jst imam tudi problem pri Puntotu,... Vcasih mi crkne med naglim dodavanjem gasa,.. Ce mi pa ne crkne, pa zihr zacne cukat za popizdit,... Kot da ga nekaj dusi,... Poleti al pa pozimi, isto sranje,... Aja, letnik 98, 1.1...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jan 16, 2009 3:49 pm

bencinski filter,mogoče preskočil jermen za en zob...jz mam isti problem na tipotu...menjal sem že vse filtre,kable,svečke...u kratke bom ofnu fergazer ter očistil dize pa tak naprej....če pa kasneje ne bo boljše sem pa 100% da mi je jermen preskočil
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe jan 16, 2009 6:13 pm

Amadeuss je napisal/-a:Evo zadeva urejena... 8)

Bla je pa zapacana loputa :P Baje se to pri Puntotih dost rado dogaja :? No hvala vsem za pomoč ;)

se dogaja p useh ;)
golf 3 vr6

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe jan 16, 2009 8:27 pm

im nobody je napisal/-a:bencinski filter,mogoče preskočil jermen za en zob...jz mam isti problem na tipotu...menjal sem že vse filtre,kable,svečke...u kratke bom ofnu fergazer ter očistil dize pa tak naprej....če pa kasneje ne bo boljše sem pa 100% da mi je jermen preskočil
sej pri tvojem motorju ne rabiš nič podirat da pogledaš če je motor v fazi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov