Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Uno turbo 1,4 i.e., senzor za temperaturo motorja

Napisal/-a xsara Pe jan 16, 2009 9:57 am

Pozdravljeni

Lepo bi prosil za pomoč. Če mi lahko nekdo pove, kaj bi bilo to, da mi števec za temperaturo vode ne dela, pred kratkim sem menjal hladilnik in komplet hladilno tekočino. Zdaj pa ko sem avto ponovno zalaufal pa mi ne kaže temperature motorja, čeprav vse deluje normalno (termostat spušča vodo v hladilnik, ventilator na hladilniku se vklopi, pretok vode je po vseh ceveh, prezračil sem sistem pomoje dovolj, gretje kabine dela, samo števec za temperaturo pa se ne premakne niti za milimeter, se pravi je ne minimumu in tam stoji. Zanima me pa še, če je tisti senzor, ki se nahaja na ohišju termostata, pravi senzor, ki daje informacije števcu temperature na armaturki, al pa mogoče obstaja še kakšen senzor, ki jest ne vem zanga. Kaj pravite je crknil senzor, čeprav sem ga dal vn in dobro očistil, ter prepihal in namazal kontakte, al pa je crknu števec. sam bi blo čudno, ker je pred tem normalno delu.

Hvala za morebitne odgovore

lp........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Re: Uno turbo 1,4 i.e., senzor za temperaturo motorja

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe jan 16, 2009 4:36 pm

xsara je napisal/-a:Pozdravljeni

Lepo bi prosil za pomoč. Če mi lahko nekdo pove, kaj bi bilo to, da mi števec za temperaturo vode ne dela, pred kratkim sem menjal hladilnik in komplet hladilno tekočino. Zdaj pa ko sem avto ponovno zalaufal pa mi ne kaže temperature motorja, čeprav vse deluje normalno (termostat spušča vodo v hladilnik, ventilator na hladilniku se vklopi, pretok vode je po vseh ceveh, prezračil sem sistem pomoje dovolj, gretje kabine dela, samo števec za temperaturo pa se ne premakne niti za milimeter, se pravi je ne minimumu in tam stoji. Zanima me pa še, če je tisti senzor, ki se nahaja na ohišju termostata, pravi senzor, ki daje informacije števcu temperature na armaturki, al pa mogoče obstaja še kakšen senzor, ki jest ne vem zanga. Kaj pravite je crknil senzor, čeprav sem ga dal vn in dobro očistil, ter prepihal in namazal kontakte, al pa je crknu števec. sam bi blo čudno, ker je pred tem normalno delu.

Hvala za morebitne odgovore

lp........

Tipalo je tako kot si napisal na ohišju termostata... :idea:

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe jan 16, 2009 6:10 pm

še termostikalo na hladilniku prever. najbol pelat na tester
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe jan 16, 2009 6:29 pm

mogoče se kaj prezračuje? ? poglej napajanje pa ostalo ...
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 16, 2009 10:27 pm

lexuss je napisal/-a:še termostikalo na hladilniku prever. najbol pelat na tester

haha, me prav zanima keri bi ti ga lahko priklopo na tester, na samem fiat servisu in pa pri enem avtoelektričarju mi ga svoj čaš niso mogli priklopit :lol:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So jan 17, 2009 7:45 am

Kaj vsi na tester, kje ga bo pa dobil. Poglej na priloženih shemah oba senzorja in preveri kabeljne.
Priponke
Uno_Senzor_ECU.pdf
(133.08 KiB) Prenešeno 103 krat
Uno_Senzor.pdf
(88.83 KiB) Prenešeno 64 krat

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Ne jan 18, 2009 9:15 am

hvala za dosedanje odgovore, samo dejansko ga ni mogoče priklopiti na tester, vsaj tako so rekli na fiat servisu, tako, da bo treba iti po kablih in preveriti napajanje, če pa kdo še kaj ve ali pa da je imel isto tak primer pa kar na plano z besedo........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov