Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Potapljač
Nov uporabnik

ABS računalnik za peugeot 206

Napisal/-a Potapljač Pe jan 16, 2009 10:53 am

Pozdravljeni,

P206 2,0 HDi, letnik 2003; med vožnjo včasih sveti lučka za napako ABS (sem enkrat že spraševal o tem). Torej, niso krivi senzorji, pač pa ABS računalnik, ki včasih deluje, včasih pa ne. Recimo, da ima intervale na en dan. Zavore seveda delujejo neodvisno od tega.

Računalnik je firme ATE (ABS Controller), originalni del pride čez 700 €, pa me zanima, če se podoben oziroma isti računalnik vgrajuje samo v ta model avtomobila ali še v kakšne druge? Recimo drugi modeli peugeojev ali drugi avtomobili.
Iščem po internetu in sem zasledil stran o ponudbi ABS računalnikov te firme, pa ni vmes ponudbe za avtomobile Peugeot. link : http://www.thepartsbin.com/repsite/ate~ ... parts.html
Prosim uporabnike foruma, če je kdo iz "ustrezne stroke", recimo servisa, da malo namigne v kateri stroki naj iščem ustrezno zamenjavo. Čudno bi bilo, da bi firma ki dela te računalnike, delala model, ki se vgrajuje samo v en tip avtomobila.
Pa še eno vprašanje. Koliko je uspešno samo popravilo tega računalnika. Denimo, da zasledite podatek, da je to možno, "strošek" pa je pol novega računalnika. ALi bi se odločili za zamenjavo ali popravilo? Kot sem omenil, cena novega z menjavo skoraj 800€, recimo da je to slovenska mesečna plača, torej človek naredi in preveri kar nekaj stvari, da pride ceneje čez.

Za vsak odgovor se že vnaprej zahvaljujem, srečno!

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Re: ABS računalnik za peugeot 206

Napisal/-a zvoncek Pe jan 16, 2009 11:12 am

Ni nujno da je računalnik a senzorje si dal pomerit ker ma lahko en senzor stik in ti pol rač napako da ne dela meriš pa omsko!Drgač pa mal poglej če je kje kak rabljen
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jan 16, 2009 12:28 pm

Tisti, ki čipajo, tudi popravljajo te zadeve. Npr. Senica iz Dola pri Lj. ali podobno.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 16, 2009 9:06 pm

Pozdravljeni

Skoraj ne morem verjeti, da je pri vas kriv računalnik. Kakor je meni znano te enote ali delajo ali ne v nobenem primeru pa še nisem zasledil da bi delale kakor se jim zdi. Po opisu sodeč bi lahko nagajali ABS senzorji, napeljava ali kakšen konektor. Osebno bi najprej premeril vse senzorje ( v koliko obstaja tester pa je napaka najdena ), preveril napeljavo in kockice v kolesih ter ščistil vse konektorje, ki so povezani na enoto.
V koliko pa želite popravljati računalnik, pa je ena izmed mnogih drugih tudi firma Avtoelektronika d.o.o..

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Luky

Napisal/-a Luky Pe jan 16, 2009 9:42 pm

Na abs-u maš neke številke napisane tak bol na veliko...
če mi poveš katere maš napisane, lahko pogledam če so na mojem abs-take, mam enga za prodat...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe jan 16, 2009 10:40 pm

Napisal si da zavore delujejo, ali zdej misliš samo na zavore ali na abs? Ko se ti bo naslednjič lučka prižgala, zabremzi na polno pa boš videl. Glej pa da to počneš na kakšnem osamljenem mestu. Zavore bojo vsekakor delovale, tudi če ni abs-a.
Da bi tukaj bil računalnik kriv, bi ti lučka skoz svetila. Tko pa računalnik uspe narediti diagnostiko in učasih najde napako učasih ne, tako da težko da bi bil pokvarjen. Ziher je kakšen senzor, slab kontakt itd...

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless So jan 17, 2009 1:19 am

Zunaj mraz, elektronika odpoveduje. Preveri senzorje in kontakte, sploh če se ti to dogaja ko pustiš avto zunaj ali kaj podobnega.

Lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom So jan 17, 2009 7:40 am

Lahko zamrznjen sneg v koloteku potrga kable, preveri stanje.

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a zvoncek So jan 17, 2009 10:26 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Skoraj ne morem verjeti, da je pri vas kriv računalnik. Kakor je meni znano te enote ali delajo ali ne v nobenem primeru pa še nisem zasledil da bi delale kakor se jim zdi. Po opisu sodeč bi lahko nagajali ABS senzorji, napeljava ali kakšen konektor. Osebno bi najprej premeril vse senzorje ( v koliko obstaja tester pa je napaka najdena ), preveril napeljavo in kockice v kolesih ter ščistil vse konektorje, ki so povezani na enoto.
V koliko pa želite popravljati računalnik, pa je ena izmed mnogih drugih tudi firma Avtoelektronika d.o.o..

Lep pozdrav

No k si glih tuki omenil da naj se priklopi na rač!
Marea enkrat dela enkrat ne abs na rač pa se ne moreš priklopit zamenjam rač in dela cc1 mesec pol pa jovo na novo na rač se ne priklopiš
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So jan 17, 2009 3:59 pm

zvoncek je napisal/-a:
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Lep pozdrav

No k si glih tuki omenil da naj se priklopi na rač!
Marea enkrat dela enkrat ne abs na rač pa se ne moreš priklopit zamenjam rač in dela cc1 mesec pol pa jovo na novo na rač se ne priklopiš

Pozdravljeni

Zakaj pa se ne da priklopiti testerja (ni testerja za Fiata, težave pri konektorju, programu ......... večina univerzalnih testerjev nima pristopa v ECUju drugam kot v motorno elektroniko - pregled napak/brisanje/resetiranje servisnih intervalov )??

ABS se pravilno testira: priklopite tester, izberete funkcijo test zavore/ABS ter se zapeljete z vozilom. Tester preveri vse sklope, povezave, obdelave, senzorje, črpalko ter ventile.

OPOZORILO: pri testiranju zavor, zaradi poteka testiranja tester izklaplja ali omejuje zavorni sistem - torej obstaja možnost da zavore ne bodo delovale. Testirajte na praznem prostoru ali praznem cestišču, da ne ogrožate sebe in ostalih udeležencev.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Potapljač
Nov uporabnik

Napisal/-a Potapljač To jan 20, 2009 10:14 am

Se opravičujem, nekaj dni nisem bil pri računalniku.
Torej, takrat ko sveti lučka za napako ABS, le-ta ne deluje, takrat ko lučka ne sveti, ABS seveda deluje. Avto je bil na uradnem servisu 3 mesece nazaj, opozoril sem jih na ta problem. Po njihovih zagotovilih so mi pregledali senzorje in so bili v redu. Nato so mi iz njihovega "hišnega" avtomobila montirali ABS računalnik (dejansko zamenjali računalnika med sabo) in testirali vožnjo in še enkrat senzorje. Naj bi vse delovalo pravilno. Ko so mi ponovno vstavili nazaj moj računalnik, se je lučka za napako pojavila (šele) čez kakšnih 10 dni, prej ne. Že to mi je čudno, da je bilo toliko časa mir. No, dejansko se sedaj lučka preklaplja nekako dnevno. Recimo, da ABS deluje in rabim hitro zavreti (kolesa ne zablokirajo, avto lepo zavre z ABS-om), nato se bo lučka prižgala že po nekaj sekundah nadaljevalne vožnje.
bom popoldne pogledal na oznako ABS računalnika in tule zapisal. Čeprav se tudi meni dozdeva, da je to problem senzorjev in ne celotne škatlice.
Še to, prevoženih je nekaj km čez 100 000, zavorne ploščice še niso bile menjane.
Hvala.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax To jan 20, 2009 12:16 pm

Meni je tudi na polotu svetila lučka za ABS vsake toliko časa oz. sm pogruntal da je posvetila takrat kadar sm imel odzadaj dva potnika! Računalnik je javil napako na zadnjem levem senzorju vendar smo ugotovili da je bil kabel predrsan in ko sem imel koga odzadaj se je avto posedel ter kabel nekje dotaknil avtomobila ter javil napako!

punto05
Novinec

Napisal/-a punto05 To jan 20, 2009 2:48 pm

Definitivno je kriv eden od senzorjev. Kot je napisal Fan - abs računalnik dela, ali pa sploh ne dela. Če dela oblasno, je kriv eden od senzorjev ali napeljava od senzorja na računalnik.

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 20, 2009 3:10 pm

Ali pa hladni loti na kontaktih računalnika - enkrat držijo, drugič ne. To lahko tudi potrjuje pojav da se lučka prižge na vsake toliko. Namreč računalnik ne more vedeti ali je napaka na samih senzorjih, napeljavi ali pa na njegovih kontaktih ki so prilotani na ploščico. Če ne dobi pulza od senzorja, javi pač default napako na senzorju.

Taka napaka se je naprimer zelo pogosto dogajali na Volvo S70 in V70 prve generacije.
http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... 22755.post (slik od samih kontaktov na modulu žal ni več, je pa opisano kako so popravili)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Potapljač
Nov uporabnik

Napisal/-a Potapljač To jan 20, 2009 3:27 pm

Evo, še podatki od ABS škatlice: ATE Controller P5S3B0339R Antiblocage de roue 10.0970 - 1105.3 (to so podatki na črni plastični škatlici)
Okrogel valj na zadnji strani škatlice pa ima (nalepka s črtno kodo):9641871180 BE ABS 10.0207 - 0002.4

Zdej bom nekje 14 dni še malo zbiral informacije, potem se bo pa treba res lotiti rešitve tega problema. Bom poročal, če bo kja novega.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov