Nasveti in napotki ter povpraševanja...

McBobo
Novinec

Homokinetični zglob-Škoda Felicija

Napisal/-a McBobo So jan 17, 2009 9:31 pm

Moj problem: pri vožnji, ko spustim gas, se čuti "cukanje" volana v levo. Opazil sem tudi, da ko stisnem sklopko in ko prestavim iz ene prestave v eno višje, tudi začutim "cukanje" volana v levo čeprav je sklopka stisnjena. Je tako moteče, da je vožnja zelo nevarna. Tako, da moram med vožnjo držati volan z obema rokama, da nebi še s ceste zletel. Se je pa to pred kratkim pojavilo. To se pojavlja, ko spustim gas ali ko rahlo zavijem v levo nisem pa siguren, če tudi v desno. Zanimivo pa je, da ko zelo zavijem, tega ni čutiti. Se pravi samo, ko spustim gas med vožnjo in pa pri rahlem zavijanju med vožnjo naravnost.
Sem bil že na sevisu in je podmazal desni sprednji zglob pri kolesu, pa je samo malo bolje, cukanje pa se še vedno pojavlja, čeprav ne tako zelo. Mogoče tudi zato, ker ni več tako mraz-je tudi potisni ležaj zanič, ker se ga sliši, kadar je zelo mrzlo in je mašina mrzla.
Zdaj me kot prvo zanima, kje sploh je homokinetični zglob? A je to ta zglob z manšeto pri kolesu, ali je to zglob na drugi strani polosovine v menjalniku?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 So jan 17, 2009 11:44 pm

mislim,da imas roke ali koncnike hin.Kolikor se jaz spomnim homokineticnega najlazje preveris, tako da namotas volan do konca in pri speljevanju se slisi pok(tk naredi).

PS:predlagam,da se v ponedeljek zapeljes do najblizjega tehnicnega pregleda in mu reces da bi samo preventivni pregled.Men so do zdaj vedno džabe naredili.Mej pa ene 5 evrckov da ga npr.pocastis....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov