Nasveti in napotki ter povpraševanja...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Naknadna vgradna potovalnega raučnalnika v peuget 307

Napisal/-a north789 Ne jan 18, 2009 12:29 am

Torej sprašujem kako naknadno vgradit potovalni računalnik v peugeot 307 da bi kazal trenutno porabo goriva povp. porabo goriva itd.Pa kolikšen bi bil strošek.

Uporabniški avatar
is200
Nov uporabnik

Kraj: L.A.

Napisal/-a is200 Ne jan 18, 2009 1:14 am

Je možno če to 307-ko prodaš pa kupiš tako 307-ko ki ima potovalni računalnik!

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne jan 18, 2009 9:28 am

Potovalni računalnik imaš že vgrajen!

Dobit moraš tak sklop ročic za vklop smernikov luči, brisalcev, ki ima tipko za potovalni računalnik, ki je na desni ročici. Tudi sicer mora com, kot rečejo tej zadevi pri PSA, ustrezati tvojemu modelu glede na letnik in opremo, ki jo ima. Potem sledi še aktivacija potovalnega računalnika.

LP

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Ne jan 18, 2009 9:55 am

ales66 je napisal/-a:Potovalni računalnik imaš že vgrajen!

Dobit moraš tak sklop ročic za vklop smernikov luči, brisalcev, ki ima tipko za potovalni računalnik, ki je na desni ročici. Tudi sicer mora com, kot rečejo tej zadevi pri PSA, ustrezati tvojemu modelu glede na letnik in opremo, ki jo ima. Potem sledi še aktivacija potovalnega računalnika.

LP

Obvolanske komande za radio mam.Kukr js vem ma na obvolanskih komandah tipko(src) za potovalni računalnik.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Napisal/-a ales66 Ne jan 18, 2009 10:10 am

Tipka za potovalni računalnik je na koncu ročice za brisalce in ne na ročici za upravljanje radia.

LP

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 18, 2009 10:13 am

Verjetno bo treba zamenjat /dodat displey za to - pa še kaj razen tipk.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Napisal/-a ales66 Ne jan 18, 2009 10:28 am

Ni potrebno menjat displaya in ni potrebno dodajat nobenih drugih tipk. 307-ke imajo potovalni računalnik že vgrajen, samo aktivirat ga je potrebno. Upravlja se ga pa s tipko na ročici od brisalcev. Tipka je sicer priklopljena na elektroniko od com 2000 (sklop levih in desnih obvolanskih ročic, odvisno od opreme: radio, tempomat).

LP

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Ne jan 18, 2009 10:41 am

Če js prov razumem je treba sam na servis it pa v bsi-iju aktivirajo potovalni računalnik na ročki za brisalce je nakonc neka tipka.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne jan 18, 2009 11:20 am

Moreš dobiti drugo ročko, ki ima ugrajen ta gumb. Ta gumb se nahaja na vrhu te ročke za brisalec. Če ga od vrha pritisneš not, tisti gumb za zadnje brisalce, boš videl da je dejansko gumb. Sam je beda ker notri nima stikala in je neuporabno.
Že dolgo časa se odpravljam tudi sam to ugraditi, vendar nikakor ne uspem si vzeti časa. Lahko si tudi na tak način ugradiš tempomat, da isto dobiš ročico od smernikov ki ima na vrhu ta gumb in stikalo. Enako boš opazil tudi na tej strani da je dejansko gumb gor, brez stikala, zgleda kot bi bila ena kapica na vrhu ročice.
Ker smo že pri tem, sem na tujih forumih odkril da se tudi da ugraditi, proti spodrsavanje. Vse kar je treba, je dobiti gumb, ki gre na sredinsko konzolo zraven gumba zaklepanja avta in smernikov. Nikjer pa ni pisalo, da moreš iti aktivirat, ampak naj bi že bilo aktivirano v računalniku od avta.
Bi bilo fajn dobiti kakšen razbit 307 pa to vzeti :), da vidimo če je vse to res.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Napisal/-a ales66 Ne jan 18, 2009 2:59 pm

Scorp84, tipka na koncu ročice za smernike je za avtomatski vklop luci. Deluje v povezavi s svetlobnim senzorjem, da se v mraku in ponoči avtomatsko prižgejo luči.

Za tempomat je ločena ročica.

To za aktiviranje ASR bi tudi mene zanimalo. Sicer je tipka na z sredinski konzoli z oznako ESP, namenjena izklopu ESP pri avtomobilih, ki ga imajo.

Še slika com-a, kjer se vidijo vse tipke in ročice.

Slika

LP

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Ne jan 18, 2009 8:28 pm

A se vm tut dogaja da ko daš npr.desni žmigavc da se pol ročka kar na levega prestav namesto da se bi na srednjo pozicijo postavla?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne jan 18, 2009 9:01 pm

To se vsem dogaja pri 307 ko hitreje obračaš volan, tudi pri 206 se sestri to dogaja.

north789
Stalni uporabnik

Napisal/-a north789 Ne jan 18, 2009 9:05 pm

Scorp84 je napisal/-a:To se vsem dogaja pri 307 ko hitreje obračaš volan, tudi pri 206 se sestri to dogaja.

A če to razderš se da to kej poštimat al raj namer pustit?Ker mi gre že rahlo na živce.

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Ne jan 18, 2009 9:07 pm

Čao!

Ker vidim, da vas je na kupu nekaj strokovnjakov, bom malce izkoristil gužvo za eno vprašanje, upam da avtor ne zameri.

Skratka, lastim si Pežoja 307 SW (facelift) in bi želel vgradit tempomat, ker se je število mojih avtocestnih kilometrov znatno povečalo in mi je to pomagalce, ki sem ga navajen iz prejšnjega avta, začelo resno manjkat.

Na raznih forumih sem prebral, da bi naj bili poseg in stroški dokaj minimalni, ker naj bi bilo kao vse že pripravljeno in je stvar samo v fizični vgradnji ročice in ustrezni nastavitvi software (nič vlečenja žic ipd.).

Zanima me torej, koliko naj bi tak upgrade približno stal (ročka + delo). Sicer bom že ta teden malce potelefoniral po servisih, ampak če ima kdo info iz prve roke, še toliko bolje (predvsem da se bom lažje pogajal s serviserji oz. da me ne bodo na suho...)

P.S. Na nekih forumih sem prebral, da bi naj bila prisotnost predpriprave za tempomat (žice, senzorji) bila odvisna od linije opreme. No, za mojega uradnega opisa ne vem, ima pa kar nekaj opreme: senzorji za dež, samozatemnitveno ogledalo, dvoconska klima, ta boljše oblazinjenje, usnje na volanu in prestavni ročici... samo toliko, če bo mogoče v pomoč pri odgovoru

Hvala in LP

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Po jan 19, 2009 9:38 am

Pravkar sem govoril s pooblaščenim serviserjem za Peugeot glede vgradnje tempomata, zato aktualna informacija o ceni, morda pa komu pride prav. Torej, cena tempomat ročke je cca. 60 EUR, dela pa je nekje dobre pol ure. Vse skupaj tako manj od 100 EUR, s tem da ima tempomat zgolj funkcijo tempomata, ne vedo pa sprogramirat funkcije omejevalnika (da ti recimo v naselju ne dovoli voziti hitreje od 50 km/h - vozila, ki imajo tempomat originalno vgrajen imajo bojda tudi to funkcijo).

Samo toliko, v vednost.

LP

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Napisal/-a ales66 Po jan 19, 2009 9:30 pm

CyberMedo hvala za info.

100 EUR za tempomat je pa ugodno. Kot dodatna oprema je pred leti stal ca 66 kSIT, kar bi bilo danes skoraj 300 EUR.

Šele z modelnim letom 2005 je imel tempomat tudi omejevalnik hitrosti.

LP

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe jan 23, 2009 9:17 pm

Dodatek v vednost:

Danes so mi montirali tempomat v 307. Vse dela kot obljubljeno, cena pa naravnost presenetljiva: 75 EUR (material in delo), s tem da so mi še avto oprali :D . In to na pooblaščenem servisu. Ker sem tako zadovoljen z njimi (tudi sicer avto vozim k njim na servis), naj mi bo dovoljeno malce reklame - gre za Peugeot servis AP Murska Sobota. Posebej moram pohvaliti tudi njihov odnos do strank, zelo prijazni in uglajeni (vsaj zaenkrat), imaš kot stranka res občutek, da se zate trudijo.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe jan 23, 2009 9:22 pm

ql ql lepo slisat jst mam tud dobre izkusnje pa z peugeot SPC trzin trebnje pa tud peugeot velkacrh- precna...drgač pa ne vem ni skoda dnarja za ta potovalni računalnik??? bolj da zamenas avto z boljs opremo in dobis vse zraven kr nucas... brez kakrsnih koli posegov

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe jan 23, 2009 9:30 pm

Malce višje je nekdo zapisal, da je doplačilo za tempomat pri nakupu novega avtomobila znašalo 300 EUR (tega podatka nisem preverjal). Jaz sem za identično zadevo (ne gre za neko univerzalno stvar z ebaya, ampak za originalni Pežojev tempomat) plačal 75 EUR.

You do the math...

Poseg je minimalen, saj se tempomat zgolj "všteka" v že obstoječo vtičnico. Zaradi tega zamenjati cel avto bi bila malček huda (sem že zgoraj zapisal, da imam sicer zelo dobro opremljen avto, samo tempomat sem pogrešal).

Seveda pa bi bil za nekoga, ki tempomata sploh ne uporablja oziroma si ga niti ne želi, tudi 1 EUR nepotreben strošek, s tem se vsekakor strinjam.

Mitya
Nov uporabnik

Napisal/-a Mitya Če avg 13, 2009 7:04 pm

Torej da nebom smetil po foromu in si bom izposodil kar tole staro temo, upam da ni kaj narobe.

Torej stvar je sledeča:

Nikjer nisem zasledil cene za funkcijo koliko trenutno porabi avto na 100km? ali morda kateri od vas ve bolj natančno ali je to možno vgradit v avtomobil kateri še tega nima in ima ročke na strani kjer so smerniki na vsaki strani kot je dejal uporabnik že pred menoj.

In zanima me tudi kolika je cena posega da potovalni računalnik aktivirajo? in kakšna je le ta fukncija tega?

In zanimiva stvar je ta tempomat bo treba v kratkem se zapeljat do najbližjega servisa da stvar namontirajo..

Zanima me še kakšno dodatno opremo še je moč vgraditi v znamko avtomobila P307 razen tempomat in trenutno porabo goriva.

Najlepša vam hvala za odgovor

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov