Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Informacije in kleparstvo

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 10:02 am

Da še tu postavim vprašanje.....
Zagledal sem se v tega jeepa.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2527658&show=
Avto je zaleten spred (direkt v betonski jarek) . Zanima me če je na forumu kak klepar ki bi na hitro ocenil za koliko škode gre. Lastnik pravi da mu je klepar rekel okrog 1200 evrov. Avto ima seveda sprožene air bage ampak če bi ga rihtal za sebe bi ga pač zrihtal brez njih. Najbolj kar me je pa zmotilo je pa to da ima "zacvikano " streho. Sicer ne preveč ampak lih tok da se voznikov vrata več ne odpiraj in zapirajo dobro.
Avto ima 190 tisoč prevoženih, suh motor, ki dobro vžiga in solidno gre. Ima vso opremo (abs,klimo,usnje, pot. rač.,....), katere moj nima. Je pa že facelitan model glede na mojga.
Finalno vprašanje , ki se mi poraja je to ali tega zrihtat pa mojga prodam ali pa tega obdržat za rezervne dele in ga imet kot za donatorja?
Cena z linka ni zadnja.....tako da o ceni mi prosim ne razpravljat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne jan 18, 2009 11:29 am

lisko glede na ceno tegale, čeprav dvomim v km ipd.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2182580&show=
bi rekel da je malo več kot za 1200€ škode. Sploh voznikova vrata in streha so sumljiva + da ni cel zamaknjen.

Po drugi strani pa za tebe k si kar mojster in znaš marsikaj sam zrihtat mogoče ne slaba izbira. A v živo si ga že videl?
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jan 18, 2009 12:02 pm

Če je streho zvilo, pa če se vtara težko zapirajo pol lahko veš da ni malo dobo, za tako ceno si ga naj v kino pela :lol:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne jan 18, 2009 12:57 pm

sam res, tak mojster si, kaj pa če bi iz 2 naredil 1

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 1:11 pm

Sem že pisal in tud dobil odgovor od jeep majstra iz Mozirja. Pravi da glede na to da je "zacvikan" se ga ne da več vredu popravit (kar sem vedel tud sam ampak rabil sem potrditev) .Pravi pa tudi da pašejo vsi motorni in karoserijski deli na mojga (klima,abs,armaturka,vrata, motor,pogoni...) ter da je vreden okoli 2 jurja....za podobno ceno pa sm se tudi pogovarjal z lastnikom. Sem ga pa videl v živo ja(šel včeraj v koper ga gledat) . Ima servisno in vse ter tudi po hitri moji oceni avto ima realne kilometre. Prav tako deluje vse kar je na avto. Kilerje so celi ( klima in motor) edin od klime kiler je malenkost zvit ampak ne več kot centimeter. Klima deluje. Kar sem na avto ugotovil (kot nedelujoče če izvzamemo ,da je karamboliran) je visko ventilator ampak ima rešeno preko elektro ventiltorjev. Pritisk olja mu ne pade pod 2 bara tudi ko se motor ornk segreje, menjalnik se lepo šalta prav tako vklop prednjega pogona ter reduktorja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 18, 2009 3:06 pm

Pozdravljeni
V koliko je "zacvikana streha" se tega vozila ne popravlja. Pri Jeepu je karoserija in šasija ločena - torej ravnalna miza odpade vse ostalo je pa predrago, da se bi menjalo. To je seveda samo moje mnenje, vsak pa se naj odloča po svoje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 3:59 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V koliko je "zacvikana streha" se tega vozila ne popravlja. Pri Jeepu je karoserija in šasija ločena - torej ravnalna miza odpade vse ostalo je pa predrago, da se bi menjalo. To je seveda samo moje mnenje, vsak pa se naj odloča po svoje.

Lep pozdrav

Da bi se menjalo kar tako je za moje pojme tudi predrago....
Recimo moj ima zračnost v volanskem polžu (na tehničnem sicer ni opazil a vendar se občuti med vožnjo) servo pumpa spušča.....pri tem je to vse vredu....Sicer iti vse menjavat je res spet tako....a vendar če mi je pri petki uspelo marsikaj za kar so mi skoraj vsi govorili da je nesmisel.....zakaj se ne bi dalo še tukaj.Seveda tako razmišljam jaz in ker ponavadi pri starih avtih (do sedaj še vedno tako) odpove nekaj ravno v trenutko, ko ali avto rabiš, ali pa kako soboto ko nikjer na svetu ne moreš dobit dela.....tle pa je vse v enem kosu....
Rad pa slišim tud mnenja drugih, zato sem tud odprl to temo.

P.S FAN ali vas je klical gospod za dele motorja 2.5TD za jeepa? Lahk privat.
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne jan 18, 2009 5:55 pm

Pozdravljeni

Se popolnoma strinjam, vendar je že štartna cena bila prevelika. Ponavadi se poišče kašnega ki je v odpisu ( za par sto € ) in tako priročene roke kot jih ima "lisko" lahko naredijo čudež za majhen vložek.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 6:07 pm

Hja štartna cena.....za 2000 se prodajajo 91-92 letniki z 2.1 motorjem brez opreme....
Tale pa sicer res da je zbit ampak ima pa vse dele in še več od mojga. Upam samo da se nisem uštel in bi imel kake notranje napake (recimo pri zeleni petki , ki je bila zbita in sicer dobro popravljena.....a čez par 10kkm je odprlo motor...bat je pri trku dočakal tako močni udarec da se je zlomil......ko se je odlomil dokončno je motor zaribal...)
Je pa res da včasih grem v extreme.....in ne bi bilo niič novega če mi odtrga kak dif ali pa kardan (mi je že uspelo nasest s kardanom....pač riješ dokler se ne izkoplješ in upaš da ne boš kaj potrgal) in tu imam vse dele na kupo.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 6:54 pm

lenivec je napisal/-a:glede na branje tvojih projektov bi jaz to kupil
oba avta oskupo v nulo in sestavo enega dobrega. razn če nimaš volje in časa.

Hehe na pol je že kupljen.....v torek grem po denar v soboto pa po njega ( sem se dogovoril s prodajalcem da mi bo ga šparal za dogovorjeno ceno edino če mu kdo ponudi 500 evrov več od mene.....kar pa upam da ne bo)
Upam samo da ne bo komplikacij s prevozom , ker ga mislim peljat s preizkušnjo (ve kdo za info kok pride?) . Lastnik pravi da se je tako peljal še 150 kilometrov in avto ni kazal kakih znakov nezanesljivosti (motor,zavore, menjalnik) in je prepričan da bo avto zdržal tudi 250km dolgo pot.....edin problem je ker ventilator za hlajenje motorja ne dela.....ampak misliim da sedaj po zimi ne bi smel bit problem med vožnjo.

V mislih imam pa točno to.....prvo razstavit tega zbitega kok se da ( da dobiš dele in se "naučiš" kako je pri bratcu sestavljeno). Potem pa poleti projekt :D
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 18, 2009 7:10 pm

Fan je napisal/-a: Pri Jeepu je karoserija in šasija ločena - torej ravnalna miza odpade vse ostalo je pa predrago, da se bi menjalo.

Nisem videl, da bi te kdo popravil, te bom pa jaz. Pri vherokeeju in grand cherokeeju je tako, da nimata šasije, torej se lahko popravlja školjka.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jan 18, 2009 8:06 pm

Nebivedu men v manualo pokaže tole:
Slika

In verjetno ga je zmotilo da je tole res šasija. Čiro ima res tako narjen vendar je to vse skupaj privarjeno s kabino oz. karoserijo. Dejansko ima neko šasijo, ki pa je prešvoh , da bila samonosilna in tako ji pomaga kabina. Za razliko od osebnih , ki nimajo niti tega.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 18, 2009 11:38 pm

Šasija je pri cherokeejih iz pleha in je del karoserije.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jan 19, 2009 12:38 am

Pozdravljeni

Šasija pri Jeepu in Voyagerju je samonosna in je školjka privijačena na njo, izgleda pa tako kot je to predstavil "lisko". Nobeno vozilce z oznako JEEP ni brez samonosne šasije. že od leta 1940 ko so naredili prvega ( za potrebe vojske - idelevalca Ford in Wilis- odkupil vse pravice Chrysler in do danes obdržal blagovno znamko JEEP ).

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov