Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Cenejše olje od fizične osebe, prevara?

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 19, 2009 9:14 pm

Ima kdo izkušnje, da je kupil veliko cenejše motorno olje od fizične osebe kot pa je v trgovini? Za moj primer olja, ki ga potrebujem je to enkrat cenejše.

Namreč sem v dvomu, da je v original pakirani embalaži zapakirano kakšno nekvalitetno olje, "škartno olje", ....

Prosim za vaše izkušnje

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 19, 2009 9:22 pm

Lahko ti povem primer iz bivše firme, ko je šef kupil "original zapakirano" olje Valvoline od nekega "uvoznika" cel sod za skoraj polovično ceno. Požru ga je pa skoraj toliko kot nafte ( gre za delovni stroj)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po jan 19, 2009 9:24 pm

jst pa kopujem prek bolhe zase olje oz ma zj ze zmeraj istega k pr nem uzemam pa po 50000 km nobenih tezav ni.prav tako punci kupujem olje pa sestri pa kolegom,pa se nobenih tezav ni blo do zj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 19, 2009 9:35 pm

abbe je napisal/-a:jst pa kopujem prek bolhe zase olje oz ma zj ze zmeraj istega k pr nem uzemam pa po 50000 km nobenih tezav ni.prav tako punci kupujem olje pa sestri pa kolegom,pa se nobenih tezav ni blo do zj...

ima ta tudi elf-a?

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Po jan 19, 2009 9:39 pm

lancia hf je napisal/-a:Lahko ti povem primer iz bivše firme, ko je šef kupil "original zapakirano" olje Valvoline od nekega "uvoznika" cel sod za skoraj polovično ceno. Požru ga je pa skoraj toliko kot nafte ( gre za delovni stroj)

Valvoline je že po defaultu znan po temda je u kurcu sploh pa za večje stroje oziroma delovne stroje.
Kolegu je skor avtobus zaribu s tem oljem. Kot prvo mu sploh ni pritiska ustvarlo takega kot mora.....pil ga je kot ti praviš nafto itd...

Pol je pa nalil najbol čip olje INA pa še neka oznaka zraven in je delal motor pol kot je treba...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 19, 2009 9:40 pm

Prevaranti so za vsakim vogalom :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jan 19, 2009 9:40 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst pa kopujem prek bolhe zase olje oz ma zj ze zmeraj istega k pr nem uzemam pa po 50000 km nobenih tezav ni.prav tako punci kupujem olje pa sestri pa kolegom,pa se nobenih tezav ni blo do zj...

ima ta tudi elf-a?

http://www.mimovrste.com/katalog/1363/m ... torna-olja ;)

od 30% pa vse tja do 47% popusta, to ni dovolj? pa še brez skrbi si, ker veš, da imaš račun... tako, da res nevem zakaj bi kupovali od "fizične osebe"

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 Ne jan 25, 2009 5:26 pm

Jest tud kupujem olje za mešanco prek bolhe pa je skor 50% cenejše, pa še nobena stvar ni crknila zato.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 25, 2009 5:52 pm

Sam če ti proda recimo mineralno olje namesto sinteticnega.. a ni tako, da avto spije več sinteticnega kot mineralnega, ker je mineralno gostejse/slabse?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne jan 25, 2009 5:56 pm

fantje..kupujte original...potem se pa mi-mehaniki zafrkavamo da ugotovimo napako ...
Slika
Slika
Slika
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne jan 25, 2009 6:06 pm

Kaj ta olja od ELF so vsa od fizične osebe :?: Ker nič ne piše kdo prodaja :roll:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jan 25, 2009 6:11 pm

chevy je napisal/-a:Kaj ta olja od ELF so vsa od fizične osebe :?: Ker nič ne piše kdo prodaja :roll:

Kaj to misliš ta link?
http://www.mimovrste.com/katalog/1363/m ... torna-olja
Potem ti bo to odgovor:
http://www.mimovrste.com/info/108/o-podjetju

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne jan 25, 2009 6:15 pm

Sportivo je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:Kaj ta olja od ELF so vsa od fizične osebe :?: Ker nič ne piše kdo prodaja :roll:

Kaj to misliš ta link?
http://www.mimovrste.com/katalog/1363/m ... torna-olja
Potem ti bo to odgovor:
http://www.mimovrste.com/info/108/o-podjetju

Upss, nekaj sem zamešal. Sem gledal na bolhi :roll:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Cenejše olje od fizične osebe, prevara?

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 26, 2009 1:50 am

SAVINJCAN je napisal/-a:Ima kdo izkušnje, da je kupil veliko cenejše motorno olje od fizične osebe kot pa je v trgovini? Za moj primer olja, ki ga potrebujem je to enkrat cenejše.

Namreč sem v dvomu, da je v original pakirani embalaži zapakirano kakšno nekvalitetno olje, "škartno olje", ....

Prosim za vaše izkušnje

Hm..no..če je original embalaža, potem nekak nimaš bit kaj v skrbeh....Razen če ima frajer doma en kup originalne embalaže in en kup originalnih pokrovčkov.

p.s.: Tut če je olje enkrat cenejše kot drugje, se nimaš kaj sekirat.Olje je v osnovi zelo....zelo poceni.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 26, 2009 5:02 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:Ima kdo izkušnje, da je kupil veliko cenejše motorno olje od fizične osebe kot pa je v trgovini? Za moj primer olja, ki ga potrebujem je to enkrat cenejše.

Prosim za vaše izkušnje

Hm..no..če je original embalaža, potem nekak nimaš bit kaj v skrbeh....Razen če ima frajer doma en kup originalne embalaže in en kup originalnih pokrovčkov.

LP!

hm, to pa sploh nima veze :P ni potrebno, da ima to doma :P uf, kakšne "packarije" se že danes počnejo tudi po podjetjih. za primer, olje je lahko tudi že v podjetju "škartno" pa ga nekdo odkupi za "male pare"

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 26, 2009 6:26 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

Prosim za vaše izkušnje

LP!

hm, to pa sploh nima veze :P ni potrebno, da ima to doma :P uf, kakšne "packarije" se že danes počnejo tudi po podjetjih. za primer, olje je lahko tudi že v podjetju "škartno" pa ga nekdo odkupi za "male pare"

Ja ja...to je možno, samo dvomim, da bi bilo to olje kr tko pakirano v original embalažo z original etiketo. Prej bi rekel, da se "škartno" robo dobi v "neoznačeni" embalaži.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal Po jan 26, 2009 10:22 am

to je isto kot bi namesto viskija vase nalival razredčen špirit... vsaj to privoščite mašinam normalno kvalitetno olje :?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 26, 2009 12:01 pm

kaj komplicirate s tem oljem.

elf, castrol, aral, vse se iz izstega soda toči na začetku. potem da pa vsak svojo ceno in to je to...

5w-40 ali 10w-40. vsi pravijo da 10 ne sme bit za turbodiesle. napaka. to je le tržna fora ker je 5w veliko dražji. jaz točim 10w v turbodiesle, pa še noben ni crknil. tudi po 500 000 km vse dela normalno. s tem da se s temi avti dela kot svinja z mehom...

je pa res da petrol olje in omv olje pa kar pri miru pustite.

m6agent
Nov uporabnik

Kraj: bled je bliz

Napisal/-a m6agent Po jan 26, 2009 12:59 pm

Olje zapakirano v original embalaži z zaplombiranim pokrovčkom je kar OK nakup. Poznam par uvoznikov,ki se ob cenah nekaterih "zlatih" trgovcev z "zlatimi" maržami sam smejijo,sami pa količinsko za veliko ceneje in z ogromno profita prodajo na tisoče litrov pravega olja!! A še niste pršli do zaključka,da so pri nas vse štacune "draguljarne" postale?? :lol: :lol: Žal je pohlepnost že na vsakem koraku :con
Lp, Matgo

P.S.:
Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu, ga pa še bo!! :)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po jan 26, 2009 1:18 pm

Gre za identično olje, lahko potrdim iz prve roke. Je pa žalostno, da ti slovenski "uradni" dobavitelji, ki očitno še živijo v bivši jugi in ne v Evropi ponujajo slabše nakupne pogoje kot en mali s.p., ki se je malce znašel v Evropi ter si poiskal veze in poznanstva.

Skratka, olje je enako - cene so različne :)

lp,
ice
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov