Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krho
Novinec

Fiat Punto - Nesreča - okvirno popravilo

Napisal/-a krho Pe jan 30, 2009 8:12 pm

Se gospa ni mogla odločt al bo speljala al ne. Pa sem ji pomagal pri odločitvi, če karikiram vse skupaj.
Zna mogoče podati oceno, koliko bi popravilo tegale stalo. Ker meni se zdi, da bi tole moralo biti ceneje, če plačam račun, kot če gre vse skupaj preko zavarovalnice naprej.

Pri meni na golfu bo se bo odbijač itak dalo spolirat.Pa plastiko Malce s plastičnim kladivom udarit, da bo nazaj sedla.
Slika
Slika
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

eden
Nov uporabnik

Napisal/-a eden Pe jan 30, 2009 8:16 pm

mislim da to nebo poceni.... Barvanje je drago, pa še novi branik, ker je spodaj izolacija ali kaj že ublaži udarec spokala....... moja ocena tam 300-500 EUR edino če je branik od spodaj celi

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 30, 2009 8:27 pm

nekoč ko sem se naslonil na štango, sem imel zadaj malo bolj popokano zadevo, pa se je dalo le pobrusit in pobarvat.. to je nekje 150€ če se ne motim. potem pa še tisto kar je na plehu. bo kakšen ličar povedal točno

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Pe jan 30, 2009 8:35 pm

Mislim da bo kar drago.
Jaz osebno če bi mi en tko naredil bi peljal na ureadni servis za določeno znamko.

V tem primeru, zadnji blatnik, popravilo cca 50-70€, barvanje dokaj velikega blatnika cca 100-150€, zadnji odbijač ima verjetno poškodbe na nosilcih, se pravi menjava cca 200€ ( nov) plus barvanje cca 120-150€. Barvanje letvice odbijača cca 50€.
Se pravi nanese cca - 600€.

Če ti uspe pregovorit lastnico avta da se avto odpelje nekam privat porihtat te bo prišlo vsaj pol manj se pravi max 300€.

Govorimo o grobih ocenah ( na oko 20-30% +-) ker je treba zadevo videt....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe jan 30, 2009 8:40 pm

kaksne poskodbe nosilcev..sej je odbijac na svojem mestu.
pomoje privat bi se dalo zrihtat za 200€.
lp

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe jan 30, 2009 8:49 pm

kaj folk sanja. kašnih 600 eurou, kašni nosilci počeni. kaj nou odbijač menat pa ga barvat. to nej gospa h kleparju pele če nima moža, da ga spolira pa parkat z leseno macolo od znotrej butne da bo ravn pleh.
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jan 30, 2009 8:53 pm

kakšnih 600€ ali pa 300€?

celotno popravilo je max. nekje 100€

vem iz lastnih izkušenj na žalost

@krho: ženski daj 100€ na roke in se zmenita

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M Pe jan 30, 2009 8:56 pm

Treba je ponovno pobarvati odbijač do tablice na prehod ter udariti vn del na boku ter na novo pobarvati,ker je poškodovana barva.Računaj tm do 150 evrov.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jan 30, 2009 8:57 pm

najmejn 200€ bo tole stalo. če sevede hoče dobr narest pa da na bo že spomlad rja vn udarla. res da ni veliko za vidt, sam ko se enkrat začne popravljat je treba kvalitetno zrihtat ne pa sam mal potolčt. najbolj zahtevn je blatnik za poravnat.

scott
Novinec

Napisal/-a scott Pe jan 30, 2009 9:06 pm

Robi_M glede na to,da je punto z Jeseniškim grbom, lahko ti popraviš zadevo kot si jo meni :D .
Fantje ja Robi ima prav,samo na prehod je treba barvat pa se niti slučajno ne vidi do kam je odbijač barvan.Imel sem še precej bolj podrgnjen odbijač spredaj ,pa se po popravilu niti slučajno ni videlo,da je blo popravljano.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 30, 2009 9:16 pm

no potem sem ti pa prav povedal.. mislim, da se RobiM edini profesionalno s tem ukvarja.. tam 150€ za odbijač. pa nekaj za ostalo.

kar se uradnega servisa tiče pa tole; dokler sem imel zavarovana parkirišča.. mi je en mali spustil voziček pred znanim trgovskim centrom v avto pri hitrosti 30km/h. na koncu so menjali odbijač200€, luč270€, neko železno zaščito pred hladilnikom (mogoče sem jo kdaj prej zvil ko sem se naslonil kam), meglenko in še nekaj j**c.. vse skupaj je zavarovalnica plačala 850€. s tem da luč in meglenka je bila cela, res rahlo podrgnjena, odbijač bi mi pa ličar lahko za 150€ porihtal.. samo na znanje koliko je razlike pri uradnem servisu.

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Pe jan 30, 2009 9:29 pm

Jerch_ je napisal/-a:no potem sem ti pa prav povedal.. mislim, da se RobiM edini profesionalno s tem ukvarja.. tam 150€ za odbijač. pa nekaj za ostalo.

kar se uradnega servisa tiče pa tole; dokler sem imel zavarovana parkirišča.. mi je en mali spustil voziček pred znanim trgovskim centrom v avto pri hitrosti 30km/h. na koncu so menjali odbijač200€, luč270€, neko železno zaščito pred hladilnikom (mogoče sem jo kdaj prej zvil ko sem se naslonil kam), meglenko in še nekaj j**c.. vse skupaj je zavarovalnica plačala 850€. s tem da luč in meglenka je bila cela, res rahlo podrgnjena, odbijač bi mi pa ličar lahko za 150€ porihtal.. samo na znanje koliko je razlike pri uradnem servisu.

Jzt se bl za hobby ukvarjam s tem,pa mal za zravn sihta:),drugače pa tud na servisu pomojem ne menjajo kar tako odbijača.Ker oni itak dobijo samo to plačano od zavarovalnice kar napiše cenilec.Razn za kako stvar ki so jo ugotovili na servisu ko so podirali avto če je bila večja poškodba,pa še to pride cenilec pol pogledat k njim.Maš pa prov ja,cene so na servisih obupno drage.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe jan 30, 2009 9:31 pm

Jerch_ je napisal/-a:no potem sem ti pa prav povedal.. mislim, da se RobiM edini profesionalno s tem ukvarja.. tam 150€ za odbijač. pa nekaj za ostalo.

Da se razumemo jaz sem govoril o cenah na uradnem servisu....
( tud oni morajo o d nečesa živeti, kadar pa je na razpolago zavarovalnica, pa opalijo pošteno)....

Jaz vem, da bi to osebno porihtal pri kolegu za slabih 100€ max 130€....samo ženska verjetn ni v takem fohu in se na te zadeve ne spozna in bo verjetn peljala na uradnega.

Kar pa se tiče da bi vzela 100€ pa mislim da ne bo....tolk neumna pa spet ni...valda bo peljala na ocenitev škode....
E60 525dA M-Optic, 2005

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Pe jan 30, 2009 9:34 pm

Vem vem da si govoril o cenah na servisu.Normalno da dajo največji račun kar se da ,itak zavarovalnica plača.Sj delavci pa orodje pa kabina,... tud ni zastonj,plus tega plačajo še davek.

Ona bo pa tko kot pravš sigurno šla na uradni servis.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 30, 2009 9:34 pm

Robi_M ja cenilec je prišel in naknadno poslikal, nato je bilo odobreno..

Lumpii seveda. nisem pač razbral, da si tako mislil..

jah.. max 250€ bi ji ponudil. rajše 200€ kar je pa sigurno boljše kot kuponček..

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe jan 30, 2009 9:34 pm

Sicer je pa videti da je bil ta avto že nekaj rihtan zadaj.....vsaj zadnji odbijač, letvice so po robovih malo v srebrni barvi....( verjetn niso ble dol snete k so štrihal odbijač, so le zalepili trak gor).
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Pe jan 30, 2009 9:39 pm

kake pišete eni mene če kdo tako rukne grem na najboljši servis in najdražji seveda, če ti paše plačaj če pa ne pa daj kupon, ker hočem imeti avto popravljen tako kot treba( to je moje mnenje) upam da nisem koga užalil :!:
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Pe jan 30, 2009 9:42 pm

sandek je napisal/-a:kake pišete eni mene če kdo tako rukne grem na najboljši servis in najdražji seveda, če ti paše plačaj če pa ne pa daj kupon, ker hočem imeti avto popravljen tako kot treba( to je moje mnenje) upam da nisem koga užalil :!:

Ma ne rabi bit ravno najdražji, ampak bi hotel da je avto porihtan v nulo, da se niti ne porajta da je bil kdaj poškododvan ali barvan....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Pe jan 30, 2009 9:47 pm

lumpii je napisal/-a:
sandek je napisal/-a:kake pišete eni mene če kdo tako rukne grem na najboljši servis in najdražji seveda, če ti paše plačaj če pa ne pa daj kupon, ker hočem imeti avto popravljen tako kot treba( to je moje mnenje) upam da nisem koga užalil :!:

Ma ne rabi bit ravno najdražji, ampak bi hotel da je avto porihtan v nulo, da se niti ne porajta da je bil kdaj poškododvan ali barvan....

evo točno tak :)
en klub-ena čast________nk maribor
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 18 gostov