Damo je napisal/-a:Vem, na forumu je bilo že nekaj napisanega na to temo, vendar ko rešijo zadevo, nihče ne napiše kaj je bilo narobe.
Hvala!
Damo je napisal/-a:Pozdravljeni!
Pred dnevi sem kupil omenjenega Cliota letnik 2002. Včeraj med vožnjo se mi je nažgala lučka za predgretje - grelne svečke. Avto je šel normalno. Po 8 urah mirovanja sem ga vžgal in je delal nekje na 500 obratih ter brez odziva na gas. Ga ugasnem, ponovno vžgem in dela normalno. Lučka pa še kar sveti.
Danes zjutraj je bila ista zgodba - delal na 500 obratih potem pa počasi samodejno dviguje obrate. Ko je prišel na 800 je šele reagiral na gas. Lučka še kar sveti ves čas.
Sumim, da sploh ne vklopi grelni svečk, zato težko vžge. Zakaj pa sveti lučka non stop pa ne vem.
Vem, na forumu je bilo že nekaj napisanega na to temo, vendar ko rešijo zadevo, nihče ne napiše kaj je bilo narobe.
Hvala!
Partyzan je napisal/-a:Hej!
No jst imam podobno težavo. Se mi občasno prižge lučka za predgretje med vožnjo, dokler avto ni ogret. Ko se je avto priklopu na računalnik so ugotovili, da je ena šoba v okvari. Men lučka ugasne takoj, ko stopim odločneje na gas. A je to potem tudi razlog, da mi avto močno pokadi, ko ga zalaufam? Ogrevalne svečke so dobre, ker sem jih zamenjal. Ko je avto ogret mi čistio nič ne kadi.
Šobo se da tudi obnovoti. To stane okrog 150€. Sam nameravam okvarjeno šobo dat obnovit, ker je nova predraga. Predlagam ti tudi, da odpreš rezervoar za gorivo in pogledaš koliko opilkov je notri. Do okvar šob oz. zamašitve šob pride, ker se obrablja pumpa za nafto in ti opilki potem pokvarijo šobe. Če bo v rezervoarju veliko opilkov znajo bit v nevarnosti tudi druge šobe. Baje naj bi bila to 'serijska' napaka pri 15.dci motorjih. Ta težava z opilki naj bi bila odpravljena od letnikov 2004 naprej. Sam imam cliota letnik 2003 (82km)
![]()
Lep pozdrav.
Prokarjon je napisal/-a:Tole z opilki so govorili tudi za mondeote tdci... tko da ne več če je čisto lovska... lovska je primerjat golfa 1 dizl z novimi dizli...
tristan01 je napisal/-a:Prokarjon je napisal/-a:Tole z opilki so govorili tudi za mondeote tdci... tko da ne več če je čisto lovska... lovska je primerjat golfa 1 dizl z novimi dizli...
Prokarjon najprej nekaj razčistiva. Če so opilki v rezervoarju, ker je črpalka ki črpa gorivo iz rezervoarja v slabem stanju, morajo ti skozi filter goriva in skozi visokotlačno črpalko preden pridejo do šobe - In moj dvom se poraja kako pridejo opilki skozi filter goriva, če ta ne prebavlja niti zgoščenega parafina, ki se ob zelo nizkih temperaturah izloča iz goriva.
Drugo vprašanje se poraja, kako lahko preživi visokotlačna črpalka brez poškodbe, šele na šobah pa se pojavijo poškodbe?
LP Tristan01
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov