Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Antipollution fault - tester pokaže napako katalizatorja.

Napisal/-a Scorp84 Če feb 05, 2009 7:50 pm

Prvo me zanima, a kdo pozna v okolici ljubljane ali v ljubljani da bi mi avto zastonj priklopili na računalnik in izbrisali to napako, ker je dela res 5 minut, še to ne. Recimo na hrvaškem so mi zastonj naredili, tukaj pa me okradejo za več k 25 evrov za res minimalen del.
No stvar je taka, da se mi je zdej že tretjič lučka prižgala, prvič pri 70 tisoč km, drugič pri 90 tisoč, zdej pa pri 91.500. Tester pokaže da je katalizator, sam pa nekako ne verjamem, ker je čez tehničnega šel brez težav. Lambada sonda pa naj bi sporočala da je preveč co2 izpusta in s tem krivi da je katalizator. Ker je avto po prvem izbrisu napake delal brez težav celo leto in pol, zdej pa presenetljivo samo tri tedna. Edina izjema da nisem tri tedna avta skoraj nič vozil, kot ponavadi.
Počasi se mi zdi da bi bila kriva lambada sonda in da le ta napačno meri, ker tehnični je naredil, ali pa lahko krivim k temu da imamo bolj zanič benzin. V vseh treh primerih sem imel rezervar skoraj pri koncu (drgač ga nimam nikoli tolk prazen) in sem do konca napolnil. Seveda je minilo kar enih 100 km, ko se je prižgalo, pa za info da povem da se je to zgodilo 2x po agipu in zdej nazadnje(danes) pri petrolu. Drgače sem zvest omw-ju ali pa pri kakšnemu petrolu kjer je velik prometa (ker je baje boljše zaradi ''svežega'' goriva).
Ali je možno da se z izklopom akumulatorja, računalnik zbriše oz. da ne kaže več te napake, drgač sem probal ampak po 10 minutah ni bilo učinka.
Pa avto je Peugeot 307, 1,6, 2004.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost