dečki imam en problem me pa zanima keri ma tigro kak je glede temparature meni se avto pregreva .. in sicer se mi komaj pri 95 stopinjah vžge prednji ventilator pa ko stojim na kakem semaforju al pa kaj skos temparatura raste prek 90 stopinj kak enkrat pride prek avto fuul moč zgubi ... kaj bi lahko to blo a je normalno tak la kaj...
Pavka je napisal/-a:... z Opli je itak le eno sranje :P
Zelo konstruktiven odgovor za nekoga, ki se ima za mehanika po poklicu...
Off:
Pa dobr a sam jst vidm enga smajlija na koncu al kako ?
Najbolš je pa začet kreganje v vsaki temi zarad takih komentarjev kot si ga dal zdejle ti Caby k se spotaknejo ob take bedarije.
Pa drugač mam Opla .. da nebo kdo mislu da se strinjam z njim
Načeloma ni nič narobe, če gre malo prek 90, kot so drugi rekli, termostat se vklopi
šele pri 95 in to je normalno...
Vzrok za to, da avto ne vleče, verjetno leži kje drugje. Ali nivoja olja in vode sta Ok, ali ti česa zmanjkuje?
Glede temp. in vklopa ventilatorja je za Opla v redu (imajo vsi tako) glede tiste izgube moči pa je imel kolega isti problem ampak je imel precej predihan motor,kar pa tudi ni redkost pri 1.4 in 1.6 16V motorjih.
Ko sem imel fiat punto sporting l 2005 je kazalec za temperaturo skos stal na 90 stopinjah, neglede ali je blo zunaj -15 ali +35 stopin, tudi če sem stal v koloni (seveda ko se je ogrel).
pa včeraj mi je na 98 stopinj že prišlo v okoloni pa ga ni ohladilo tak da ni nekaj vredi tu zato pa si bom sam prevezal da bom jas sao stisno pa bo všaltan ne...
A imaš morda klimo noter? No, pri moji bivši 206-tki se je ventilator vklopil pri 115 st., pa sem zamenjal original termostat in termostikalo, pa je bilo isto, tako, da je 95 st., ko se ti vklopi normalno.
Kak pa veš da vklopi pri 95? Oz. kak veš da se je segrel do 98? Če nimaš posebej narjenga merilca pol ne moreš vedet. Tisti merilci na armaturi so tko tko.....hitr laže za 5 stopinj....in 90 ti je normalno 95 ti je pa že preveč.....
Petka se je men normalno segrela do 90 med vožnjo......na mestu je prišel do 96 in vklopil Ventilator....pri vožnji navkreber pa se je segrel na 105....vgrajen pa imam digitalni termometer natančen na 0.1 stopinje.....Pa tak gre že par let s tem da je novi termostat in termostikalo. Lani poleti v tisti vročini pa je konstatno letel na 102 stopinji....
Tako da prvo preveri s kakim termometrom ne pa s kazalcem na aramturi.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )