Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kavshy
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Alarmni sistem Rover 214 l98

Napisal/-a Kavshy Pe feb 06, 2009 3:43 pm

Lp
Mene zanima če mogoče kdo pozna težavo z alarmnim sistemom na Roverjih, imam težavo, ko zaklenem avto (na dalinec) sa avto zaklene in se vklopi alarm. Ko pa ponovno pritisnem tipko za zaklep avta se alarm izklopi in avto ostane zaklenjen. Problem pa je v tem da ob nakupu vozila zraven nisem dobil kode od alarmnega sistema.
Zanima pa me če je mogoče alarmni sistem izklopiti. Alarm je originalen.
Prav pa bi mi prišla tudi informacija kje točno se nahaja sistem (sprejemnik), če mogoče kdo ve.
:?

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Pe feb 06, 2009 7:58 pm

Moj kolega je imel istega Roverja in ga je enako zajebaval original alaram sploh mu ni pustil avto vžgati tako,da ga je dal ven.Ga bom malo več povprašal o temu pa ti sporočim :D
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann Pe feb 06, 2009 8:20 pm

Jest mam roverja 214 letnik 95. Poznam te probleme z alarmom. Sam sem ga namreč hotel odstraniti, ampak mi je moj mehanik to odsvetoval sam je vse skupaj zelo zakomplicerano. Saj so določeni problemi z računalnikom avtomobila, če se to odklopi. Sprejemnik pa se nahaja vsaj pri mojem roverju na voznikovi strani tam nekje pred šipo. Samo moraš razdret celo armaturo, da prideš do sprejemnika.
Če te še kej zanima pa praš. :D

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Pe feb 06, 2009 10:02 pm

Po moje ni tako enostavno dat alarma kar tako ven.
Pred sabo imam navodila in nekak ne najdem pametnega odgovora na tvoj problem.
Probaj pazljivo odpret daljinca, vzet ven baterijo. Nato vsakega od obeh gumbov posebej pritisni ene 10x, vstavi nazaj baterijo, sestavi daljinca.
Potem pa s ključem odkleni avto, ključ naj ostane v vratih, nato pa najmanj 4x z daljincem zakleni avto.
S tem se daljinec resetira in ponovno snihronizira. Če ne bo pomagalo, je lahko tud baterija slaba. Bterija je tipa CR2032.
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So feb 07, 2009 12:24 am

Polgej če majo vsa stikala na vratih dobr kontakt, preglej stikalo pod havbo za zaščito motornega prostora...

Sicer pa, čist tko btw., odstrant alarma na tem roverju glih NE moreš (tko je), lahko pa pošleš alarm v anglijo, kjer bodo dobil vn kodo (neki stane, sicer pa dub od prodajalca).

Kavshy
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Kavshy So feb 07, 2009 3:25 pm

Vse tipke sem sprobal tako da vse tipke delujejo.
Poskusil pa bom izkopit baterijo daljincu po navodilih Sigorja.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 Po mar 02, 2009 3:34 pm

Kavshy je napisal/-a:Vse tipke sem sprobal tako da vse tipke delujejo.

Lep pozdrav
Kodo alarma dobis na rover servisu ko ti ga prikljucijo na tester.
Mene pa zanima glede alarma in blokade motorja pri roverju sledece.
Alarm se mi samodejno vklaplja pri zaklenjenem avtu.menal sem ze obe zadnji klucavnici,tako so mi rekli na servisu.Zal ni delovalo.
Zanima me,tisti ki imate roverje 400,ko vzamete kljuc iz avta in iztopite iz njega se za nekaj casa vklopi blokada motorja,na prednjih vratih utripata ledici.Ko odpremo voznikova vrata zacne diodica na vrati svetiti,neha utripat.Ko odprem sovoznikova vrata pa sam utripa.A je to normalno,al pa je to tezava pr mojem avtu.
Hvala

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Po mar 02, 2009 11:56 pm

simko1 je napisal/-a:
Kavshy je napisal/-a:Vse tipke sem sprobal tako da vse tipke delujejo.

Lep pozdrav
Kodo alarma dobis na rover servisu ko ti ga prikljucijo na tester.
Mene pa zanima glede alarma in blokade motorja pri roverju sledece.
Alarm se mi samodejno vklaplja pri zaklenjenem avtu.menal sem ze obe zadnji klucavnici,tako so mi rekli na servisu.Zal ni delovalo.
Zanima me,tisti ki imate roverje 400,ko vzamete kljuc iz avta in iztopite iz njega se za nekaj casa vklopi blokada motorja,na prednjih vratih utripata ledici.Ko odpremo voznikova vrata zacne diodica na vrati svetiti,neha utripat.Ko odprem sovoznikova vrata pa sam utripa.A je to normalno,al pa je to tezava pr mojem avtu.
Hvala

zanimivo, pr mojmu bivšmu roverju ni blo v vratih nibenih ledic. pr mojmu je bla sam na sredini med števcem in obratomerom. sem imel pa ta problem, da ko sem recimo poleti pustil "priprto" šipo, ter avto zaklenil s ključem (da se nebi vklopil alarm) pa se je alarm vseeno vključil. po svoje je ta roverjev alarmni sistem rahlo čuden, po drugi strani pa dejansko skor nikol nimaš "nezavarovanega" avta.

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To mar 03, 2009 7:56 am

Men se alarm nikol ni vklopu pri odprti šipi, pa sem velikrat odprl šipo do konca in zaklenu avto z daljincem. Sprožu se pa je, če si na ga na ključ odklenu ali pa če si z roko potegnu tisto ročko za odklepanje in odprl vrata.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov