Nasveti in napotki ter povpraševanja...

trafo66

tipo 2.0 16v check control

Napisal/-a trafo66 So feb 14, 2009 8:37 pm

na tipu mi se je prižgala spodaj poslikana lučka. a kdo ve kaj to pomeni

[img=http://img23.imageshack.us/img23/9820/img2626fs8.th.jpg]
Priponke
IMG_2626.jpg

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So feb 14, 2009 9:55 pm

A ni to lučka za olje?
AH NI NAM LAHKO!

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 14, 2009 10:33 pm

zgleda kot merilna šipka in na koncu kapljica olja. ampak tipo ima mal nižje lučko za olje in števec pritiska olja. ne vem v čem bi bila fora dvojna kontrola . drugače se tista spodnja lučka pri kontaktu posveti in ko zalaufa motor ugasne. ta ni pa nikoli svetila na ugasnjenem niti zalaufanem motorju. nimam navodil zato ne vem kaj to pomeni.avto dela normalno olja je dovolj pritisk ima okrog tri bare med vožnjo. to je več kot dovolj

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne feb 15, 2009 6:12 am

Premalo olja v motorju....tukaj imaš navodila : http://fiat-bg.org/Downloads/Books/Tipo ... Manual.pdf
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 15, 2009 10:08 am

ja najdu sem v navodilih ki si jih prilepil. hvala lepa.
to je lučka za nivo olja in če sveti med vožnjo je pokvarjen senzor. če je nizek nivo olja sveti pri kontaktu in ko poženeš motor se mora ugasnit.nima veze s pritiskom olja

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 15, 2009 10:13 am

To je lučka za nivo olja na šipki za merjenje olja. Lahko pa da ti le ta senzor crknu, in ne zaznava več nivoja.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne feb 15, 2009 11:55 am

Seveda, prav mogoče je, da je crknil senzor....kaj storiti?? ne vem natančno kje ta senzor je, vendar če bi ga nekako "prebrikal" ta lučka ne bi svetila več.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne feb 15, 2009 12:31 pm

mislim da sem ga najdu. je poleg oljnega filtra. en konektor je za pritisk drugo stikalo pa za ta indikator. sam mislim da ima sam eno žico. no ni važno .naj kar sveti . ne moti me preveč. jaz sem se sam prestrašu kaj to pomeni. itak večina avtov tega sploh nima. vsaj starejši letniki. najlažje bo da dam ven žarnico na armaturi. tako mi je tudi posvetila lučka za količino vode za pranje stekel in sem jo izključil . sam ta je ugasnila.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 15, 2009 7:01 pm

Delta HF ima na osrednji konzoli lučke za vse tekočine in za delovanje alternatorja itd.... uglavnem še 8 senzorjev za nivoje, in za max delovanje stvari. In ker je bilo večina teh senzorjev zanič sem komplet tisti del odklopil, ker recimo za alternator res nerabim volt metra, lučko za pokvarjen alternator in še lučko zato če pre slabo fila :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov