bizgec je napisal/-a:Enkrat sem o tem že pisal- P406 hdi,last IUV Vrhnika(žal pokojna firma) je mel okrog 450.000km z prvo sklopko in vztrajnikom.Je glih tko cvilu,so pa demontiral menjalnik,ker je zlomilo korpo od sklopke-seveda so pri tem vse zamenjal,kar je normalno.Ampak vztrajnik je še funkcioniral,tako,da si po mojem brez skrbi.Avto je bil pa služben,tko,da verjetno ni vozu samo en šoferops:
damek1a je napisal/-a:ko smo že pri vztrajniku...
lahko kdo podrobneje opiše, kakšni so tipični znaki obrabe? In kje dobit čim ceneje to zadevo za VAG vozila?
TrijoAdijo je napisal/-a:Ko je vztrajnik hin, se sliši ropot iz predela sklopke,ko motor deluje na prostem teku. Takrat je pod nujno potrebno vztrajnik zamenjat. Če pa tu pa tam malo zaropota med vožnjo,ko odvzameš in dodaš plin, ali pa med samim speljevanjem (le če ne ropota za vsako) pa ni nič narobe.
LP!
bizgec je napisal/-a:tomazek4567 je napisal/-a:LP Bizgec . Pomojem res ja ker vztrajnik ne more kar razpast.Servisi samo silijo v to da bi menjal pa brez potrebe dat 700 eurov.SI iz okolice Ljubljane da poznas ta primer iz IUv[/
Nisem iz okolice ljubljane-sem bil pa slučajno na servisu na vrhniki(seliškar),ko so mel omenjeni avto na dvigalu.quote]
tomazek4567 je napisal/-a:LP Bizgec . Pomojem res ja ker vztrajnik ne more kar razpast.Servisi samo silijo v to da bi menjal pa brez potrebe dat 700 eurov.SI iz okolice Ljubljane da poznas ta primer iz IUv
Od osmih batkov sta ostala cela le dva.
Eden od uničenih batkov,v notranjosti vidite vzmet,ki je srce mehanizma.
Posledice uničevanja so vidne na notranjem delu plate vztrajnika![]()
pugi405 je napisal/-a:Pol bo moj DMF še dolgo cviluoz. zdržal...
Evo zvok DMF... predstavljajte si, da se stvar zavrti hitreje... in kako zacvili...
http://www.youtube.com/watch?v=3ubtHYxc4NQ
LP.
Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov