repTiL je napisal/-a: jutri gre avto na tester pa probat mogoče menjat lambdo
repTiL je napisal/-a:chevy:
če smem pripomnit v končni fazi sploh ni pomembno ali števec dela ali ne saj se vidi po tem kdaj morem tankat sedaj če števec goljufa še ne pomeni da ne more tudi rezervar bit bolj prazen ali se motim
Kaj bi pa lahko razen katalizatorja, bencin filter bolj drastično bilo narobe če se bo izkazalo da to ni reši problema pač worst-case scenario!!!
GiGi1985 je napisal/-a:"i m nobody" je verjetno mislil, če ti dela kazalec za gorivo, ker je kar pogosta okvara na petkah. Crkne plovec, in kazalec do polovice dela še normalno, potem pa kar pade na rezervo.Če je pa čist crknu pa ne kaže sploh
petka ma cca 40 litr kesl tako da kot si že rekel, stvar funkcionira OK
Zamenjaj svečke, l.sondo, bencin filter. to je najbolj simpl in poceni. Pol pa katalizator pol je pa že mašina vrsti![]()
LP
lisko je napisal/-a:Plovec ne crkne.....razmahljajo se mu samo kontakti ki drsajo po navitju. Vzameš narazen ter pokriviš kontakte in stvar normalno dela naprej....
ima pa 43 litrov![]()
Imam enak motor v moji.....1.4 tudi 95 letnik in tudi 68 tisoč prevoženih. Po pravic povedano mi je prek 7 še ni uspelo spravit....
Očitno ti nekaj elektronika nagaja ker poraba je malo previsoka.....Olje pri meni od menjave do menjave ostane na max. O vbrizgu mam bolj malo pojma ker že vrsto let vozim dizle:) Upam , da se ne bom rabu sploh kdaj učit o tem:)
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Tudi sam imam enako petico in s polnim tankom goriva delam okoli 500km. Naših mopedov se ne da priklopiti na tester. Lahko se fizično pomeri z OHM metrom ali pa CO v izpuhu in to je vse. Ali je pred menjavo lambde bila tudi tako žejna?
Lep pozdrav
sašo5 je napisal/-a:Nič mi ni jasno: pravite, da ima lambdo - o.k ampak, kam le ta pošilja podatke v obdelavo(in čemu) če pravite da ni računalnika in je navaden (dvostopenjski verjetno)fergazer.....![]()
P.S 36: 2.5 = 14,4 LIT/100 - to mora obupno smrdet po bencinu na izpuhu......
kakšne so svečke, fertajler je verjetno elektronski(vseeno rabi pregled) pa strokovnjaka poišči, da bo vplinjač "vrgel" v prafaktorje, boš videl potem.......ampak še vedno me muči ta "lambda"....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov