jeep 4x4 je napisal/-a:Pozdravjeni !!
Sem novi na tem forumu in imam velik problem z svojim motorjem.
Imam jeep-a cherokee 2,5 crd in pri speljevanju nima prave moči.
Ko razvije nekje 1500 obratov motor postane živahen drugače pa pri nizkih obratih sploh ne vleče.Sedaj pa mi je še nehal užigat saj ga moreš en čas verglat da užge.
klub temu da je motor topel ga ugasneš in čez par sekunt več ne uže kot da mu je padel pritisk.Imel sem ga na servisu pri Dominkotu na Ptuju pregledali so dovod goriva in dize vse je ok.Dal sem pregledati tudi pumpo in je tudi ok.Na računalniku pa tudi nobene napake.Zasledil sem dabi mogoče lahko bil senzor tlaka na skupnem vodu.
Nevem če ima kaj veze s tem ????
Lep pozdrav jeep 4x4
jeep 4x4 je napisal/-a:Enako je delal meni. Po obnovi pumpe in šob teh problemov ni bilo več. Imam pa 2.5TD motor(prejšni model).
MIHOLD je napisal/-a:Pozdravljen,
če bi bil senzor tlaka krivec , avto sploh nebi deloval.
Če topel slabo vžiga, je problem drugje. Ali oslabljena BOSCH CP črpalka, ali pa prebita ena izmed šob. Če je ena izmed šob prebita(simptomi se najprej kažejo pri ogretem motorju), se v railu enostavno ne ustvari dovolj tlaka za vžig avtomobila.
Šobe je treba stestirat, direkt na ogretem avtomobilu ko težko vžge in to ne s priklopom na tester, ampak z mehanskim diagnostičnim orodjem
jeep 4x4 je napisal/-a:Pozdravjen!!!!
Črpalko sem imel na pregledu je ok.Šobe smo mehansko pregledali če spuščajo nafte so ok.Nafto smo smo ulili v litersko flašo in priklopli direkno na črpalko pa nič.
Dejansko je ostal še samo senzor,problem pa je samo v tem da ga lahko samo kupim
da ga sprobam če je res zanič.Ni pa poceni 150 eu.zapravo sem že 500 eu. pa mi avto še vedno ne gre. Ne zdaj da jamram za dnar ampak dejansko tukaj v Mariboru
ni mehanika ki bi se spoznal na to reč.
L.p!!!!???
es
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov