Nasveti in napotki ter povpraševanja...

beetle
Nov uporabnik

KODNI VŽIG

Napisal/-a beetle Ne mar 01, 2009 10:21 am

Živjo. Imam beetla-disla, letnik 99, prevoženih okrog 190.000. Imam problem s kodnim vžigom. In sicer ko vžigam avto, mi takoj ugasne. Avto sam bi vžgal ampak mu računalnik ne dopusti, kot to razumem. Poleg tega mi utripa oranžno lučka kot nekakšnega ključa. To se mi dogaja samo na čase, kajti zanimivo je kadar je avto hladen je pa čist normalen. Je pa zelo moteče, ko se to zgodi. Po dolgem ponavljanju potem enkrat stežka vžge. Vedno pa počakam, da vse lučke ugasnejo. Vem tudi, da ga je treba peljati na tester, ampak še prej me zanima katere so možne napake. Ali je možno, da je kriv akumolator ali pa ključ?? Za vaš odgovor se iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Ne mar 01, 2009 10:31 am

Po moje sploh vžgal nebi če bi bil kriv kodni vžig, sicer pa, si sploh pogledal v knjigo kaj ta simbol pomeni?
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 01, 2009 10:41 am

TriCikl je napisal/-a:Po moje sploh vžgal nebi če bi bil kriv kodni vžig, sicer pa, si sploh pogledal v knjigo kaj ta simbol pomeni?

Enako je delal fotru audi. Včasih je vžgal včasih ne....Takrat ko ni vžgal je gorela lučka s ključem.
Probaj z rezrervnim ključem če bo bolje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

beetle
Nov uporabnik

Napisal/-a beetle Ne mar 01, 2009 10:46 am

Ne zihr gre za kodni vžig. Am nimam rezervnega ključa, sej ga moram dati delat in to čimprej. Vem tudi, da bi bila lahko napaka na ključu??
In kaj je potem tvoj oče naredil tricikl? Kaj je bilo narobe, a je vzel samo drugi ključ a kako?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 01, 2009 10:53 am

beetle je napisal/-a:Ne zihr gre za kodni vžig. Am nimam rezervnega ključa, sej ga moram dati delat in to čimprej. Vem tudi, da bi bila lahko napaka na ključu??
In kaj je potem tvoj oče naredil tricikl? Kaj je bilo narobe, a je vzel samo drugi ključ a kako?

Mojmu fotru je to delal :D Ključa ne moreš dat kr tako delat ker moreš potem v ključ vstavit tudi čip kateri skrbi za kodo. Edina opcija je original ključ , ki pa ni poceni.
Fotru je enkrat padel ključ na tla in se razletel.....pobral je delce in v nevednosti je pozabil vstavit tud čipek ( en tak mali črni delček) ....avtek ni več vžgal. Vzel je rezervni ključ in se vozil dalje. Čez nekaj časa je debata slučajno nanesla na temo o ključih. V trenutko se je spomnil na tist črni delček. Na srečo ga je shranil.....ponovno rastavil ključ in vstavil nazaj. Od takrat dalje so se občasno pojavljale težave , ki jih opisuješ ti.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

beetle
Nov uporabnik

Napisal/-a beetle Ne mar 01, 2009 11:00 am

ja wem, da morm dobiti original ključ pa ga potem *sprogramirat*, mislim da je okrog 100€ :roll: ..se pravi je da je lahko oboje malo zmatrano in ključ ter ključavnica... :? :?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne mar 01, 2009 11:16 am

Najbolje je da se odpelješ do servisa kjer ti bodo avto pregledali in točno povedali kako in kaj. Ugibat preko foruma nima smisla....prišli pa smo do neke laične ugotovitve problema.
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 12:52 pm

beetle je napisal/-a:ja wem, da morm dobiti original ključ pa ga potem *sprogramirat*, mislim da je okrog 100€ :roll: ..se pravi je da je lahko oboje malo zmatrano in ključ ter ključavnica... :? :?

negre kljuca razstavit, da bi menjal samo transponder?
Slika

beetle
Nov uporabnik

Napisal/-a beetle Ne mar 01, 2009 1:12 pm

ja itak=)..ful hvala vseeno..lepo se imejte=)=)..sporočim kaj je bilo :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov