Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Fiat Marea weekend

Napisal/-a treker Po mar 02, 2009 12:16 pm

Upam, da je prava izba za tole vprašanje.

Spodnja zaščita motorja (plastika) se mi je odlomila, tako da je motor sedaj spodaj gol... Kar je ostalo sem pa s fleksarco odrezal, ker so bili vsi vijaki ali neskončni, ali pa z poškodovano glavo...

A je to zelo slabo? Možni problemi? Avto ima slabih 200.000 km prevoženih.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 02, 2009 12:31 pm

nič ni narobe samo motor boš imel usran.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po mar 02, 2009 4:04 pm

Najdi kakšno zazbito mareo in vzemi kar rabiš. Nekatere so tovarniško brez zaščite.
LP

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Napisal/-a treker Po mar 02, 2009 7:25 pm

To že, samo, kot sem omenil, sem odrezal vse kote, kjer je bilo privijačeno. Nemogoče jih je bilo odviti. Mogoče edino, da jih povrtam... eh, bo pač tako ostalo

hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po mar 02, 2009 7:43 pm

malo slabša aerodinamika - zanemarljivo
svinjska mašina - zanemarljivo
zaščita - ni tako zanemarljivo......ne vem kako mašino imaš ampak jtd ima dokaj nizko karter in če priletiš na kak višji tujek, gre lahko kartet pa pa, pri tej plastiki pa je možno da bo avto " zaplaval" čez tujek in tako oblažil udarec, ki ne bo direkten.

drugače pa ni problem tudi brez plastike.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Po mar 02, 2009 7:53 pm

kaj pa če bi oblikoval podobno ploščo iz kakšne tanjše kovine, ki bi jo lahko oblikoval z domačim orodjem?

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po mar 02, 2009 8:50 pm

Gricko je napisal/-a:malo slabša aerodinamika - zanemarljivo
svinjska mašina - zanemarljivo
zaščita - ni tako zanemarljivo......ne vem kako mašino imaš ampak jtd ima dokaj nizko karter in če priletiš na kak višji tujek, gre lahko kartet pa pa, pri tej plastiki pa je možno da bo avto " zaplaval" čez tujek in tako oblažil udarec, ki ne bo direkten.

drugače pa ni problem tudi brez plastike.

kar sanjaj da plastika kaj ublaži...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 02, 2009 8:56 pm

plastika kar precej ublazi.pa ne v smislu da je manjsi udarec,ampak plastika odbije tujek tako da niti ne pride do katrerja.seveda ce govorimo o manjsih kamnih ali pa kasnih drugih manjsih predmetih.ce bos naletu na ornk skalo ti nc ne pomaga
Ni vse res kar napišem

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po mar 02, 2009 8:58 pm

od kamenčka tud karter ne bo prebilo!

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po mar 02, 2009 9:06 pm

Če greš poleti na Kamenjak pri Medulinu, kar razmišljaj o zaščiti. Nisem siguren, če je vožnja po tankovskem poligonu še dovoljena.
LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 02, 2009 9:08 pm

LukL je napisal/-a:od kamenčka tud karter ne bo prebilo!

jst ti lahko povem da sm ze kr dost kamnou zbil (premer 10 cm) pa sm kose lesa ze zbiu,vecje ledene kepe,pa se bi se najdlo.
rezultat razrezana spodnja zascita,karter nedotaknjen (dobesedno).tko da moje mnenje je da pomaga nekaj
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 02, 2009 9:54 pm

se pridružujem nekaterim, da zaščita kr pomaga res pa je, da ne rešuje karterja in motorja pred umazanijo in raznimi predmeti ki ležijo na cesti!

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po mar 02, 2009 10:06 pm

zaščita je da gor ne leti umazanija, pesek listje blato, sneg sol....

če pa boš ti pripeljal na takšno stvar katera lahko prebije karter, ti pa zaščita ne pomag čist nič

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 02, 2009 10:16 pm

LukL je napisal/-a:zaščita je da gor ne leti umazanija, pesek listje blato, sneg sol....

če pa boš ti pripeljal na takšno stvar katera lahko prebije karter, ti pa zaščita ne pomag čist nič

Edino pri R5 kjer ima zaščito iz 2mm pločevine :) Že marsikaj zril z njo :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 02, 2009 10:50 pm

a ne gre pri jtdju pod motorjem še izpuh? malo dvomim, da ma tak nizek karter. Drugače pa sem js s tastarim tdjem, tudi robnik že zagrabil s karterjem, pa ni niti udrl se.
LP Rok

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po mar 02, 2009 10:56 pm

LukL je napisal/-a:zaščita je da gor ne leti umazanija, pesek listje blato, sneg sol....

bla bla bla!!!

iz lastnih iskušenj ti lahko povem da še kako pomaga!!!

zadnjič smo šli smučat na Cerkno (po poti čez Železnike), ker nisem vedel da je cesta do gor makadam!!!

No začnemo voziti po makadamu...parkrat podrajsam z zaščito po tleh....ok ni panike, samo plastika.......nato pa naletim na eno skalo ki je gledala iz tal malce preveč pa nisem vedel da bom zadel!!!
No ko sem zadel je cel sprednji konec avta dvignilo za kakih 5 cm!!! in pošteno zaškrtalo!!! (ker je plastika pod celim delom mašine, se je ob obremenitvi naslonila na kartert, ampak je hkrati imela učinek "rampe", zato se je avto dvignil)!
No avto je zdrsnil čez skalo in sem šel dalje. Se vstavim in pogledam - vse ok, razen malo poškodovana plastika!!

Če zaščite nebi imel pa bi tista skala udarila direktno v karter!! Ne poševno na njega ampak direktno pod kotom (recimo 90 stopinj) !!
Me res zanima...oz. me ne zanima kaj bi bilo z karterjem, glede na to da je iz tankega pleha!!

PS: kakor vem se prodajajo te zaščitne plošče tudi iz drugih materialov (aluminij, RF....samo vse to stane malce več!, je pa tudi boljša zaščita)

lp

Uporabniški avatar
treker
Nov uporabnik

Napisal/-a treker To mar 03, 2009 12:19 pm

Avto je 1.8 16 v - se pravi bencinar...
takole na hitro sem pogledal, in mislim, da če bi že zadel karter bi prej odlomil sprednji spojler (standardni)...
Je skoraj enaka višina...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 03, 2009 1:12 pm

marjan novak je napisal/-a:Če greš poleti na Kamenjak pri Medulinu, kar razmišljaj o zaščiti. Nisem siguren, če je vožnja po tankovskem poligonu še dovoljena.
LP

Po Kamenjaku se poleti cel dan valijo kolone. Kmalu bo za kolesarje itd nevzdržno.

Ne vem, koliko je velika zaščita in koliko so izpostavljeni kakšni občutljivi deli elektr(on)ike, a morda je dobra oz namenjena tudi kot zaščita pred vodo izpod koles itd.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov