Nasveti in napotki ter povpraševanja...

miko
Nov uporabnik

Servis klime

Napisal/-a miko To mar 03, 2009 7:11 pm

Ali kdo pozna dober specializiran servis za avtomobilske klime na področju LJ in KR?

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa To mar 03, 2009 9:33 pm

Na dolgem mostu (ljubljana) je en mojster. Sem bil tam tri leta nazaj in je takoj zrihtal pa še ugodno je.
Pozabil pa sem kako se mu reče.
Če se pelješ po tržaški proti dolgem mostu, moraš it pod mostom (zgoraj poteka avtocesta) in ko se cesta malo spusti navzdol kmalu zaviješ na desno. Servis je takoj ob cesti, tako da ne moreš zgrešiti.
LPK

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Re: Servis klime

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr mar 04, 2009 12:07 am

miko je napisal/-a:Ali kdo pozna dober specializiran servis za avtomobilske klime na področju LJ in KR?

Kaj pa rabiš?

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Sr mar 04, 2009 7:40 am

Za moje pojme je dober serviser v Lj (izhod Lj-Brdo)
Vintar Mitja
Brdnikova ulica 34e
Ljubljana

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Sr mar 04, 2009 9:59 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
miko je napisal/-a:Ali kdo pozna dober specializiran servis za avtomobilske klime na področju LJ in KR?

Kaj pa rabiš?
Od kar so mi na pooblaščenem servisu kao dezinficirali klimo imam težave. Vsakič , ko prižgem klimo približno 10 minut zatohlo zaudarja.Po tem posegu so mi menjali tudi filter, pa je enako.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Če mar 05, 2009 6:07 am

Očitno ni dovolj dezinficirana.Jaz bi reklamiral.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če mar 05, 2009 7:37 am

Ker je že ravno odprta tema... pa ne se kregat prosim, rad bi samo še drugo mnenje. Na enem rednih servisov avtomobila (vozim ga še na pooblaščeni servis, ker imam avto še pod garancijo, avto je star 2 leti) sem lansko jesen mal postokal, da se mi zdi da klima mal peša (beri mal sem napeljeval na to, da bi mi jo očistili in na novo nafilali plin). Pa mi je mojster reku da to bi moglo zdržat tam od 3-4 leta brez problemov. Ker se moj foter drugače ukvarja z večjimi hladilnimi sistemi in mi je malo jasno kako občutljivi znajo bit kompresorji, ko jim primanjkuje plina sem kar debelo pogledal. 3-4 leta brez menjave plina se mi zdi hudo dolga doba, še posebej če se uporablja več komponentni plin (v avtomobilskih klimah predvidevam da se ga ne). Torej na koliko časa je pametno in kompresorju prijazno opraviti menjavo plina?

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

MKS1
Nov uporabnik

Napisal/-a MKS1 Po mar 09, 2009 10:09 pm

Mam par vprašanj.

in sicer na avtu mi ni več zalavfala klima ugotovil sem da je sistem prazen. nato sem zvakumiro počako kak dan in ugotovo, da sistem pušča. Ker nebi rad takoj k mehaniku pelo sem šel mal pogledat kaj bi lahko bilo.

V oči mi je padel kompresor, ki je bil masen in rumene barve, sumim da se z njim nekaj dogaja in da pušča. a se da doma na kak način prevert kje zares pušča al bo treba pelat da mi napolnijo s plinom in tisto tekočino, ki se potem ugotovi kje pušča.

če je kompresor v okvari kaj bo najbolša varianta da ga zamenjam z rablenim? nov je predrag, starega se pa verjetn ne da popravit al se motim?

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po mar 09, 2009 10:27 pm

Če klima dela normalno in ne nagaja je ne odpiraš in ne izvajaš ne vem kakšne posege na njej. Pustiš jo pač pri miru. Sam jo stestiram ko je ozračje že dovolj toplo, da se rada odzove in to tako da jo zalaufam na puno, v režo pa porinem termometer, ki mora kazati izstopno temperaturo zraka nekje 7-8 st. C.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 09, 2009 11:25 pm

Kritik je napisal/-a:Ker je že ravno odprta tema... pa ne se kregat prosim, rad bi samo še drugo mnenje. Na enem rednih servisov avtomobila (vozim ga še na pooblaščeni servis, ker imam avto še pod garancijo, avto je star 2 leti) sem lansko jesen mal postokal, da se mi zdi da klima mal peša (beri mal sem napeljeval na to, da bi mi jo očistili in na novo nafilali plin). Pa mi je mojster reku da to bi moglo zdržat tam od 3-4 leta brez problemov. Ker se moj foter drugače ukvarja z večjimi hladilnimi sistemi in mi je malo jasno kako občutljivi znajo bit kompresorji, ko jim primanjkuje plina sem kar debelo pogledal. 3-4 leta brez menjave plina se mi zdi hudo dolga doba, še posebej če se uporablja več komponentni plin (v avtomobilskih klimah predvidevam da se ga ne). Torej na koliko časa je pametno in kompresorju prijazno opraviti menjavo plina?

Lp

na 2 leti in če ti nočejo priznat pod garancijo oz.redni servis itak plačaš prav tako si najbrž hotel plačat kontrolo klime ali ne??V glavnem nima veze če nočejo enostavno spustiš plin ven pa naj filajo pod garancijo mater jim lopovsko!Pa kaj so res vsi serviserji tako zahojeni??

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 09, 2009 11:27 pm

MKS1 je napisal/-a:Mam par vprašanj.

in sicer na avtu mi ni več zalavfala klima ugotovil sem da je sistem prazen. nato sem zvakumiro počako kak dan in ugotovo, da sistem pušča. Ker nebi rad takoj k mehaniku pelo sem šel mal pogledat kaj bi lahko bilo.

V oči mi je padel kompresor, ki je bil masen in rumene barve, sumim da se z njim nekaj dogaja in da pušča. a se da doma na kak način prevert kje zares pušča al bo treba pelat da mi napolnijo s plinom in tisto tekočino, ki se potem ugotovi kje pušča.

če je kompresor v okvari kaj bo najbolša varianta da ga zamenjam z rablenim? nov je predrag, starega se pa verjetn ne da popravit al se motim?
Ne vem sicer kako si zadevo zvakumiral če pušča,najprej pa je treba ugotovit kje in če praviš da si porajtal da na kompresorju potem je treba tega vzet dol in seveda se ga da popravit v največ primerih pa spusti semering in ne če nimaš orodja ga ne moreš zamenjat sam.Garniture za kompresorje pa se dobijo pri SILCO firmi.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po mar 09, 2009 11:29 pm

Podjetje Beja
Pirniče ;)

MKS1
Nov uporabnik

Napisal/-a MKS1 To mar 10, 2009 4:50 pm

Hvala za odgovor.
Zvakumiro sem pa je nekaj časa držalo, nasledn dan pa ni bil več sistem pod vakumom, ker nekje zelo počasi pušča sam ne vem kak točno bi to ugotovil. vem da se pri filanju plina doda neka barva, ki se potem ugotovi puščanje sam bi najprej rad sam prevero, če se da kaj naredit. Ker je bil pa kompresor rumen in mosten pa sumim da na njem pušča.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov