Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Senzor za dez

Napisal/-a tdk Pe mar 06, 2009 1:57 pm

Pozdravljeni!

Zanima me na kaksnem principu deluje senzor za dez-regulacija hitrosti delovanja brisalcev;obcutek namrec imam,da bi glede na kolicino dezja brisalci opravili svoje delo dobro tudi,ce bi pocasneje brisali...kolicina dezja je namrec zmerna;ni bilo mocnejsega dezja,brisalci pa brisejo zelo hitro.

lp tdk

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Pe mar 06, 2009 2:12 pm

To je tak senzor,ki ga imaš prilimanega na sprednje steklo tam kjer je vzratno ogledalo to je senzor,ki nekako šteje,računa koliko dežja,kaplic pade na ta senzor ter kolikšna je hitrost avta in računalnik to preračuna in ti prilagodi vožnji hitrost brisalcev.Doma imamo Cliota in dela vredu idin na vsae toliko časa se mu nekako "zmeša" in hitrost brisalcev poveča do maxa
Kateri avto pa imaš ti :?:
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe mar 06, 2009 2:25 pm

Kokr jst vem dela ta senzor na ir žarke. Ko je žarek do določene meje popačen zaradi kapljic se vključi brisalec.

Tut mojem se je včasih strgalo in brisalci so noreli k zmešan. Napaka je pa bila na metlicah brisalcev, ker niso dobr sčistil steklo (stari brisalci). Zdj ko sem zamenjal metlice, dela tko k mora.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe mar 06, 2009 2:28 pm

Imam vprašanje kar se tega tiče - je možna naknadna vgradnja v avto, ki nima predprirave za ta senzor? V tem primeru Renault Megan, l. 2000
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe mar 06, 2009 2:37 pm

marej je napisal/-a:To je tak senzor,ki ga imaš prilimanega na sprednje steklo tam kjer je vzratno ogledalo to je senzor,ki nekako šteje,računa koliko dežja,kaplic pade na ta senzor ter kolikšna je hitrost avta in računalnik to preračuna in ti prilagodi vožnji hitrost brisalcev.Doma imamo Cliota in dela vredu idin na vsae toliko časa se mu nekako "zmeša" in hitrost brisalcev poveča do maxa

laguna III,2.0 dci dinamik oprema

lp tdk

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe mar 06, 2009 2:39 pm

Zadnjič ko sem podlajšal zavarovanje za avto, sem mel namen še dodatno zavarovat vsa stekla, luči in ogledala. Ko so zvedli, da imam senzor za dež je bla cena s prvotnih 60€ 270€ :?
Pri meganu je senzor vgrajen v prvo šipo. Mogoče bi se dalo kak kit komplet kupit in vgradit... Mau pobrskaj po netu

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe mar 06, 2009 2:43 pm

tdk je napisal/-a:
marej je napisal/-a:To je tak senzor,ki ga imaš prilimanega na sprednje steklo tam kjer je vzratno ogledalo to je senzor,ki nekako šteje,računa koliko dežja,kaplic pade na ta senzor ter kolikšna je hitrost avta in računalnik to preračuna in ti prilagodi vožnji hitrost brisalcev.Doma imamo Cliota in dela vredu idin na vsae toliko časa se mu nekako "zmeša" in hitrost brisalcev poveča do maxa

lp tdk

Pa tudi če jih daš na 1. stopnjo ti še zmeri norijo? Poglej če nimaš na senzorju kak flek

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe mar 06, 2009 2:46 pm

jack86 je napisal/-a:
tdk je napisal/-a:

lp tdk

Pa tudi če jih daš na 1. stopnjo ti še zmeri norijo? Poglej če nimaš na senzorju kak flek

V vseh ostalih stopnjah razen AUTO delujejo normalno;hitrost primerna nastavitvi na rocici.V polozaju AUTO zacnejo delovati normalno;po kaksni minuti ali dveh pa se hitrost po mojem mnenju prevec poveca.

lp tdk

marej
Novinec

Napisal/-a marej Pe mar 06, 2009 2:58 pm

tdk nevem mogoče je kaj narobe s senzorjem najbolje,da greš prašati na servis.
Obstajajo pa kiti,da vgradiš dodatni senzor samo nevem kje dobiti.
Pri našem Cliotu imamo nove brisalce,sprednje steklo ko novo in nevem zakaj se mu zmeša imamo pa tudi Audija,ki ima to in tam dela odlično nič prehitro nič prepočas.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe mar 06, 2009 3:14 pm

Ponavadi lahko nastavljaš občutljivost senzorja za dež z gumbom, ki je pri navadnih brisalcih regulacija hitrosti intervalnega brisanja - vsaj pri mojem s-maxu je tako. Ne vem pa, na kakšnem principu deluje senzor, saj v temi ali ko pripeljem v tunel, včasih začne brisat suho šipo. :roll: in rabi nekaj kakih 10-15 sekund, da ugotovi, da ni potrebe po brisanju.

marej
Novinec

Napisal/-a marej Pe mar 06, 2009 3:19 pm

Luks1 je napisal/-a:Ponavadi lahko nastavljaš občutljivost senzorja za dež z gumbom, ki je pri navadnih brisalcih regulacija hitrosti intervalnega brisanja - vsaj pri mojem s-maxu je tako. Ne vem pa, na kakšnem principu deluje senzor, saj v temi ali ko pripeljem v tunel, včasih začne brisat suho šipo. :roll: in rabi nekaj kakih 10-15 sekund, da ugotovi, da ni potrebe po brisanju.

Mogoče ti v tunelu biriše malo zato,da ti popovna sprednjo šipo obriše

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe mar 06, 2009 6:03 pm

Ta senzor se mi zdi ena od manj praktičnih zadev. Vsaj zame.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe mar 06, 2009 6:19 pm

ta senzor je uporaben samo v dežju, ko pa leti prš od koles spredajvozečega avta na šipo, z neba pa samo še rahlo škropi, pa naredijo sranje od sranja po šipi. Enostavno začnejo brisalci čedaljehitreje brisat, ker ga prš tolk zmede.
LP Rok

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe mar 06, 2009 6:21 pm

Senzorji za dež radi nagajajo,tako da si ga ne želi preveč...

Ja zavarovanje stekel je pa zato dražje,ker je vetrobransko steklo,ki ima senzor,precej dražje od tistega brez.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Pe mar 06, 2009 9:29 pm

simply je napisal/-a:Ta senzor se mi zdi ena od manj praktičnih zadev. Vsaj zame.

Jaz osebno pa ne želim več avta brez tega senzorja, saj imam ročko brisalcen non-stop na avtomatsko in ne rabim stalno regulirat hitrosti brisanja. Z nastavitvijo občutljivosti se da naštimat brisanje po želji.
Edino kar me včasih zmoti je, kot sem že zgoraj omenil, občasno nepotrebno aktiviranje brisalcev v temi za nekaj sekund.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe mar 06, 2009 9:59 pm

simply je napisal/-a:Ta senzor se mi zdi ena od manj praktičnih zadev. Vsaj zame.

Se strinjam,ker če ne služi namenu je zame bedarija... To pa lahko trdim iz lastnih izkušenj,zadeva zataji ko jo najbolj potrebuješ,ko se pelje nasproti tovornjak in ti zalije vetrobran ima zadeva reflekse kot babica s hojco... :roll: Totalno neuporabno.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 06, 2009 10:26 pm

RedBull™ je napisal/-a:Senzorji za dež radi nagajajo,tako da si ga ne želi preveč...

Ja zavarovanje stekel je pa zato dražje,ker je vetrobransko steklo,ki ima senzor,precej dražje od tistega brez.

to ne velja pri vseh vozilih.
mislm pa da ni to tko lahko vgradit,pri men se hitrost brisanja sperminja tudi s hitrostjo vozila.k vozm cez 130 km/h pa ce dez pada zmerno so brisalci na najvisji hitrosti.
za pravilno delovanje more bit tut sipa spucanapa nc mastna al pa od voiska....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 So mar 07, 2009 12:50 am

Jst mam na svojem dobre izkušnje s senzorjem za dež. Imel sem pa včasih probleme, sam to so bli krivi dotrajani brisalci. Danes ne kupim avta brez tega.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So mar 07, 2009 10:20 am

RedBull™ je napisal/-a:Senzorji za dež radi nagajajo,tako da si ga ne želi preveč...

Vetrobransko steklo je vetrobransko steklo (brez senzorja) . Senzor je integriran v vzvratno ogledalo - vsaj pri mojem avtu. Hitrost brisalcev preračunava prek BSI računalnika. Odziva se od količine kapljic, ki jih zazna... oz nekaj takega... Ni vedno natančen. Tudi jaz ne kupim več avta brez tega senzorja.... sem se (že) razvadil! :twisted:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne mar 08, 2009 9:29 am

Ta stvar je popolnoma neuporabna, pa še problem je če se ti kakšen večji žužek slučajno nalima na tisto pozicijo ki je senzor pa potlej skos neki drka
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov