Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Polo filter za gorivo - problem z objemko

Napisal/-a obcasnigledalec Sr mar 18, 2009 11:48 am

Pri menjavi filtra za bencin se mi je malo zataknilo. Sicer pri odstranjevanju stargea. Cevka za noter v filter je šla brez problema dol. Ma plastične sponke okol, pritisneš na en delček plastike ki je odkrit, naredi rahel pop in potem lahko dol zvlečeš. No, cevka za noter je šla brez problema tako dol. Pritisnil na gumbek, naredilo je pop in lahko sem dal dol cevko, z malo miganja. Pri cevki za ven pa ni šlo. Sem pritisnil in ni naredlo tistega pop zvoka. Plastika je šla noter tako kot pri cevki za noter, ampak ni bilo pop zvoka ki najbrž nastane ko se objemka sprosti. No sem vsseno pritisnil fajn in poskusil povleči ampak stvar ni šla nkamor. Po treh poskusih pogledam od blizu to objemko in vidim da je ta plastičen del zlomljen pri objemki za ven. Zato ni naredilo pop zvoka. Plastičen delček sem lahko tudi dal ven iz objemke. Sedaj pa filtra ne morem dol spraviti, kako bi lahko to popravil, da bi objemka že spet sproščala in spuščala?
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr mar 18, 2009 5:30 pm

Hmm, a kdo ve če se da to uspešno nazaj gor zalimat? Če ne drugega bom pa poskusil.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 18, 2009 7:51 pm

Sicer ne vem kako izgleda.....ampak na tvojem mestu bi šel v prvi merkur in kupil navadno kovinsko objemko. Prvič ni draga in drugič je mnogo bolša od navadne plastične...
Staro objemko pa zreži dol. Samo pazi da ne boš precvikal cevi (če pa je dost dolga pa jo kamot odrežeš pri nastavku filtra).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr mar 18, 2009 7:54 pm

To se rado zgodi....plastika pač ...se pa dobita oba dela nova
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr mar 18, 2009 8:00 pm

Sicer ne vem kako izgleda.....ampak na tvojem mestu bi šel v prvi merkur in kupil navadno kovinsko objemko. Prvič ni draga in drugič je mnogo bolša od navadne plastične...
Staro objemko pa zreži dol. Samo pazi da ne boš precvikal cevi (če pa je dost dolga pa jo kamot odrežeš pri nastavku filtra).

Hmm, bom poslikal, sem probal še z temi objemkami, pa je ena premajhna, druga prevelka.

EDIT:

Slika

Stara slikca, mal temna, bom v petek poslikal bol od blizu. Sicer pa ne ostane dosti za rezat. Prov tist guma ki se prime okol filtra je mal bolj dol v cevki.

Pavka je napisal/-a:To se rado zgodi....plastika pač ...se pa dobita oba dela nova

Bi se dal dobit pri potokarju v btcju?

Samo za menjavo me zdej zanima kako bi lahko sploh dol dobu filter, ker najbrž bi ga blo treba dat stran zato da bi lahko to zamenju.

Če ne bom pa mal vprašu škodilakine mehanike ker grem gume premonitar v petek, pa bi mi lahko kej pomagal, upam da.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov